Ще Kettlebell Обучение ме направи обемисти?

Често срещан въпрос от страна на жените, които се интересуват от тренировка по Кетълбъл или други видове силови тренировки, е: "Обучението ще направи ли обемистите ми ръце и рамене?"

Това всъщност не е въпрос на обучение. Това е въпрос, който се отнася предимно до темите на физиологията на човека и факторите на наследствеността.

Ако искате да се вмъкнете в плъзгавата структура на изграждането на мускулите и да поддържате мускулите, трябва да погледнете най-добре неща като телесна химия и хранене, тъй като те са най-важните елементи, които допринасят за отделните структури на тялото.

Действителните програми и инструменти, използвани при физическото обучение, със сигурност допринасят за цялостния външен вид и състав на тялото, но те са незначителни влияния в сравнение с генетичните и хранителните фактори.

Тук са основните неща, които трябва да знаете за всеки ненужен страх, който може да имате за "натрупване":

Хранене / хапване

Това, което ядете и колко ще бъде основен фактор в каква степен сте "насипни", които поставяте или съхранявате върху тялото си.

Освен ако умишлено или неволно образуват навика на преяждане, няма вероятност да добавите много насипно към тялото си.

Преяждането на богати храни, състоящи се предимно от животински мазнини и протеини и / или дълбоко пържени храни, като същевременно се избягват богатите на вода растителни храни, като зеленчуци, плодове, зеле, ядки и семена, бързо се увеличават. добавената насипна течност е по-вероятно да се разпространява по протежение на бедрата и талията ви, отколкото на раменете и ръцете ви.

Методи на обучение

Упражненията за съпротива, които са насочени към големите главни движещи се части на тялото, обикновено са най-добри за увеличаване на мускулната маса или хипертрофия . Упражнения като клек , мъртва следа и тежка преса са основите. Диапазонът на повторенията за хипертрофия обикновено е в диапазона 8-12 повторения за 2-3 групи.

Начинът, по който обикновено се използват kettlebells, за балистични упражнения, базирани на издръжливост, са много благоприятни за развитието на дълги, чисти мускули, които придават съвсем различна естетика от физиката на обемистата масаж на тялото, наблюдавана в списания и при добавка реклами. За да развиете по-слабо тяло, съсредоточете се върху увеличаване на повторенията с лека до умерена тежест. При тренировка чрез kettlebell всичко по-малко от 30 повторения може да се счита за "ниско ниво". Изградете повторенията и времето постепенно.

Въпреки това, обучението на Kettlebell само по себе си няма да определи колко обемисти, или как ще се подсилят мускулите ви, особено за женското тяло.

Човешка физиология и анатомия

Повечето жени не произвеждат достатъчно от т. Нар. Хормони за изграждане на мускули, за да развиват големи, обемисти мускули. Хормоните като тестостерон, растежен хормон и инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1) са най-тясно свързани с увеличаването на мускулната маса и тези хормони, освен ако изкуствено погълнат или инжектиран, просто не съществуват в толкова количество при жените, при мъжете. Ако те го правят, жените биха имали и повече мъжки признаци, като по-голяма коса, по-дълбок глас и по-остри, по-слаби черти на лицето, за да се съчетаят с увеличаването на мускулната маса.

Никакво обучение по отношение на теглото няма да даде на жена широка, силно мускулеста физика, освен ако тя не е генетично предразположена да има такава физика, основана на фактори на наследствеността. Освен ако не добавите много насипно състояние е вашата цел, повечето жени не трябва да се страхуват от натрупване на нежелани мускули. Просто няма да се случи.

Има изключения от всяко общо описание, описано по-горе, но тези изключителни изключения със сигурност не са норма.

Не се притеснявайте за обучението на Кетълбъл, което ви кара да станете прекалено обемисти в ръцете и раменете си. Яжте добре, оставете достатъчно, упражнявайте последователност и благодарете на родителите си за красивата форма на тялото, с която сте благословени.