Предупреждение за природни и билкови добавки за отслабване

Някои природни и билкови добавки за отслабване може да са заразени или по-лоши

Смятали ли сте да приемате така наречените натурални или билкови лекарства за отслабване или добавки ? Може да не сте наясно, че не всички хапчета за отслабване се считат за безопасни, много по-малко ефективни. Това е вярно в продължение на много години, но в началото на края на 2008 г. Американската администрация по храните и лекарствата призова 28 марки лекарства за отслабване, които се считат за опасни.

Те непрекъснато се прибавят към списъка, който стана доста дълъг. Не само, че USDA изброените лекарства за отслабване, които могат да бъдат замърсени през това време, те също са съставили списък на лекарства за отслабване със скрити съставки, които могат да бъдат вредни за вашето здраве.

Колко опасни са тези добавки?

Защо са опасни? Тъй като те са замърсени с материали, които не се толерират от човешкото тяло и могат да причинят инвалидизиращи странични ефекти. Тези съставки са недекларирани, което означава, че опаковката не ги споменава. Те може да са фалшиви. Всички те претендират, че са "билкови" или "естествени", и тъй като те се считат за "хранителни добавки", те не попадат в процеса на одобрение от Агенцията. Въпреки това, FDA е определила повечето, ако не и всички тези така наречени "естествени" или билкови добавки за отслабване, могат да бъдат произведени в Китай. Някои от идентифицираните опасни съставки включват сибутрамин, римонабант, фенитоин и фенолфталеин.

Тези незаконни лекарства за отслабване съдържат най-малко един, а понякога и повече от един от тези вредни съставки. По-долу е обяснение за всяко лекарство и къде се намира.

Сибутраминът е контролирано вещество и се намира в Meridia, който е одобрен за продажба в Съединените щати по предписание.

Въпреки това, сумите, открити в незаконните наркотици и добавки са до три пъти по-голяма от сумата, която се съдържа в предписанието Meridia. Поради високите нива на сибутрамин, тези, които приемат някоя от тези незаконни версии, могат да бъдат подложени на повишено кръвно налягане, тахикардия, палпитации или припадъци.

Римонабант е лекарство, което не е одобрено в Съединените щати и е отговорно за шепа смъртни случаи в други части на света. Той не е одобрен, тъй като е установено, че причинява повишен риск от неврологични и психиатрични странични ефекти - припадъци, депресия, безпокойство, безсъние, агресивност и суицидни мисли сред пациентите.

Фенолфталеинът се намира в лаксативите, докато не бъде отстранен от тях в края на 90-те години, когато се установи, че е канцероген (което означава, причинява рак) и също е установено, че е отговорен за промените в ДНК.

Фенитоин се открива само в следи от количества в някои от тези незаконни добавки. Той е използван при производството на дилантин, който е одобрен лекарствен препарат против припадъци, но който не е показан за тези, които нямат пристъпи.

Отслабване на наркотици със скрити съставки

Списъкът се актуализира от време на време, но FDA пояснява, че неговият списък никога не е завършен.

Тъй като природни или растителни лекарства за отслабване се считат за "хранителни добавки", те не попадат в обхвата на FDA. Можете да проверите най-актуалния списък на забранените лекарства за отслабване на уебсайта на FDA.

{ Бележка за читателите: FDA актуализира и разшири този списък до 61 наркотици през януари 2016 г.}

Какво да направите, ако срещнете един от тези незаконни лекарства за отслабване