Теорията за теглата на тестовата точка

Теорията на тестовата точка е нещо, което е било плавано преди известно време, което предполага, че всеки от нас има установена, нормална телесна маса, вид метаболитен термостат, който регулира телесните мазнини и теглото.

Теорията също така предполага, че някои хора имат високи настройки, някои хора имат ниска настройка, като тялото ви дърпа обратно до зададеното тегло, което може да обясни защо някои хора получават тегло, след като са загубили.

Истина ли е теорията на зададената точка?

Много е вярно, че телата ни имат биологично желание да възвърнат теглото си, а експертите смятат, че зад това досадно желание има редица физически, емоционални и физиологични причини. Ето какво трябва да каже едно изследване, публикувано в "Американския вестник на физиологията "

"Преобладаването на доказателствата предполага, че биологичният отговор на загубата на тегло включва всеобхватни, постоянни и излишни адаптации в енергийната хомеостаза и че тези адаптации стоят в основата на високия процент на рецидив в терапевтиката на затлъстяване. За да бъдем успешни в дългосрочен план, нашите стратегии за предотвратяване възстановяването на теглото може да е необходимо да бъде също толкова всеобхватно, устойчиво и излишно, колкото биологичните адаптации, които се опитват да противодействат. "

Макар че това може да е вярно, вярно ли е, че телата ни ще се борят да останат с определено тегло? Едно нещо, което знаем, е, че когато отидем на диета и ограничим храната, тялото ни е приятно.

Те просто не могат да кажат разликата между диета и глад - Ако сте на диета, може би ще можете да кажете и разликата.

Прекалено много ограничение всъщност може да предизвика обратно насилие, което кара тялото ви да задържи цялата си мазнина за скъп живот.

Истината е, че няма консенсус, че теорията на задачите е вярна.

Една статия "Етиология на наднорменото тегло и затлъстяването: зададена точка или точка на установяване?" ни информира, че проучванията, които използват преобладаващо диетично ограничение, намаляват телесната маса (или мускулите) без мазнини и че може също така да намали базовата ви метаболитна скорост. И тежките калорийни ограничения могат да намалят метаболизма с до 45%. Това е вашето тяло на диета.

Друго изследване, публикувано в Американския вестник за клинично хранене , не открива доказателства, че теглото на определената точка е причината някои хора да наддават на тегло, след като я загубят.

Как да отслабвам и да го запазваме?

Това е истинският въпрос - защо губим тегло само, за да я възвърнем? Има толкова много фактори, които отиват в загуба на тегло, че няма лесен отговор на този въпрос.

Ако погледнете поведението на успешните губещи на тегло, ето какво правят:

Ако има истински ключ за намаляване на теглото, мисля, че прави малки промени, които можете да управлявате ежедневно. Този процес е бавен, но е много по-лесно да се справяте с малки промени, отколкото да се опитвате да ремонтирате живота си през нощта.

Не става дума и за ограничаване на храната, която очевидно не работи, поне не в дългосрочен план. Опитайте да добавите неща към вашата диета - Повече фибри, плодове и зеленчуци, вместо да отнемете нещата. Изхвърлете диетите и работете върху живота си така, както вече е и ще постигнете много по-голям успех.

Източници:

Weinsier, R; Nagy, T; Hunter, G; et al. Дали адаптивните промени в метаболизма повишават теглото в по-ниско тегло? Преглед на теорията на задачите. Am J Clin Nutr, 2000 Nov; 72 (5): 1088-1094.