Как да ходим в дъжд с правилната предавка

Да, можете да ходите в дъжда. Тялото ви е капково сухо. Не сте изработени от захар и няма да се стопявате в дъжда. Може би сте имали загрижена майка, която не би ви позволила да излезете навън, без да бъдете обвит във всякакви дъждовни съоръжения. Мислеше, че със сигурност ще умреш, ако се намокриш.

Няма да го направите. Няма причина да престанете да ходите само защото пристигна дъждовният сезон.

Независимо дали времето ви дава дупки през април или есенно дъжд, можете дръзко да се разхождате между дъждовните капки и да оцелеете.

Ходене с чадър

Чадърите вероятно работят най-добре за стоене, отколкото за ходене, особено за ходене в дъжд, придружено от вятър. Но те са направени с цел да ви държат сухи, докато се разхождате и те са вашият най-добър избор, ако нямате водоустойчиво яке.

Етикет за чадър за разходки

Грижа за чадър

Водоустойчиви обувки

Водоустойчивите обувки могат да поддържат пръстите ви сухи за малко по-дълго. Може да се сетите за обувки и ботуши с пълна зърнена кожа, но те са прекалено много за ходене за фитнес и вероятно ще ви забавят. Можете да намерите водоустойчиви обувки за бягане като Brooks Ghost GTX и New Balance 910 GORE-TEX. Вие ще платите премия за водоустойчива функция, но като двойка може да бъде добро допълнение към вашия ходене гардероб.

Каучукови ударни джобове в стил "Уелингтън" са опция, но те са най-подходящи за по-кратки, по-бавни разходки, като ходене на кучето ви. Те не са предназначени за бързо ходене за фитнес.

Трябва да сте сигурни, че имате добро прилягане, което не е помия. В противен случай рискувате блистери и дори черни крака от крака, които се плъзгат в багажника. Ботушите ви трябва да осигуряват поддръжка, но трябва да бъдат гъвкави в предната част на краката.

гети

Проблем с дори водоустойчиви обувки е, че дъждът все още може да източи панталоните ви или да се изплюе от локви и да влезе в обувките до глезена. Гигант се простира от глезена или гърба ви и покрива гърба на петата и езика на обувката. Пътуващите носят гети, за да пазят от обувките си прах и остатъци. Можете да намерите водоустойчиви или водоустойчиви гети, които ще ви помогнат да запазите пръските от обувките си.

Можете също така да направите покривка за обувки от шапки за душ на хотела и лента, която може да предпази водата от навлизане в обувките ви. Това ще продължи само за една употреба, но може да ви помогне да поддържате краката си по-сухи.

Непромокаеми якета

Водонепроницаеми якета са от съществено значение за ходене в дъжда. Потърсете дишащия вид, който ще ви позволи да изпотнете, така че да не се намокрите вътре от собственото си пот. Складовите магазини като Costco продават качествени водоустойчиви якета на много ниска цена. Или можете да ги намерите на външни търговци на дребно като REI.

Пластмасов пончо пластмасов дъжд за еднократна употреба може да бъде спасител в истински дъжд. Докато водонепроницаемото яке може да задържи торса ви сух, водата все пак ще се източи на панталоните ви. Дълга дъждовна пончо може да задържи повече от влагата, която се оттича от тялото ви. Тъй като те се сгъват в малък пакет, лесно е да ги носите заедно в пакета или джоба си, в случай че е необходимо.

Водоустойчиви дъждове

Планините помагат да се реши проблемът с оттичането на водата от водоустойчивото ви яке. Можете да намерите леки водоустойчиви дъждовници в магазините за складове или търговците на дребно на открито. Проблемът е, че те често ограничават движението ви повече, отколкото искате за бърз фитнес ходене. Уверете се, че можете да се движите добре в тях, преди да ги купите.

Ако температурата не е твърде студена, може да е по-добре да носите къси панталони, тъй като водата ще се отцеди от вашите голи крака, вместо да се накисва в тъканта на панталоните ви или да тече чорапогащи. Мократа кърпа ще направи повече, за да понижи телесната ви температура, отколкото ако голата кожа ще бъде.

Състезание в дъжда

Ако посещавате състезание в дъжд , ще ви е необходима различна тактика, тъй като вероятно ще искате да ходите бързо и не може да бъде претеглена. Вероятно сте по-дълго да чакате за начало. Това е мястото, където използването на еднократна дъждобран и покритие за обувки за обувки за душ може да помогне. Бъдете подготвени в края с сухи дрехи и одеало, за да ви помогнем да предотвратите хипотермия.