10 Отслабване Съвети за промяна на начина, по който ядеш

Понякога загубата на тегло се свежда до промяна не само на това, което ядете, но и на начина, по който ядете. Проверете тези 10 лесни промени, които могат автоматично да ви помогнат да отслабнете.

10 съвета как да промените начина, по който ядете

 1. Дъвчете по-бавно
  Не осъзнаваме колко бързо сме склонни да ядем. Повечето от нас се хранят бързо - между поръчки, в колата, по време на почивка. Става такъв навик, когато се приберем вкъщи, ние не забавяме. Когато имате възможност да ядете храна в свободното си време, направете точно това. Чрез дъвченето по-бавно, вашият храносмилателен процес получава шанс да работи правилно, ще можете да се насладите на храната си и ще бъде по-вероятно да спрете да ядете, когато се чувствате доволни .

 1. Оцвети ме гладен
  Знаете ли, че някои цветове могат да повлияят на апетита ви? Например, когато ядете от червена чиния, може да ядете повече, отколкото ако ядете от по-тъмна чиния. Цветът на вашата кухня може да повлияе на яденето. Червените, портокаловите и жълтите като стенни цветове могат да имат стимулиращ апетита ефект (Някога забелязахте колко ярко украсена е вашата любима заведения за бързо хранене?). Помислете за превключване на хладни цветове като светло синьо или ментово зелено.

 2. Депресия преди вечеря
  Преди да седнете за вечеря, отделете малко време, за да се отпуснете с дълбоко дишане , да слушате любимо успокояващо CD или да се забавлявате. Вие ще направите себе си и вашата храносмилателна система услуга, като ядете в по-спокойно състояние. Стресът също така има тенденция да причинява преяждане, така че охлаждането преди хранене ще ви помогне по-добре да знаете кога да кажете кога.

 3. Надолу някои H 2 O
  Прескочете диетата сода и изпийте висока чаша студена ароматизирана вода преди хранене. Това може да ви помогне да се почувствате по-пълни и да предотвратите преяждане. Плюс това, пиенето на студена вода може действително да даде на вашия метаболизъм малък тласък .

 1. Изчистете района
  След като сте готови да ядете, вземете почивка в друга стая. Съдовете могат да чакат. Отделянето на момент за промяна на скоростите - като например четене на хартия или похапване на кучето - ще бъде сигнал, че сте напълно готови да ядете; да седите на масата, за да прегледате хартията или да продължите разговора, може да ви накара да изберете остатъци или да почистите табелата на детето си.

 1. Не мултитаскирайте
  Направете това, за да избегнете извършването на други дейности, докато ядете, като например четене на списание или гледане на телевизия. Ще обърнете малко внимание на контрола на порциите и ще бъде по-малко вероятно да забележите, когато започнете да се чувствате пълноценни.

  Плюс това, яденето, докато правите тази дейност, може да стане навик: Например всеки път, когато гледате телевизия, автоматично ще достигнете за закуска . Гледането на любимото ви шоу - това, което може да бъде лечение без калории - може да доведе до наддаване на тегло.

 2. Дръжте на мястото си храна
  Опитайте се да ядете само на вашата кухненска маса или маса за хранене. Ще ядете по-малко - и по-рядко - ако не си позволите да вкарате храна в останалата част на къщата, например в дневната или спалнята.

 3. Намалете Вашите ястия
  Използването на по-малка чиния наистина може да ви помогне да ядете по-малко. Изследване доказва, че дори експертите по хранене консумират повече храна, когато ядат от по-големи ястия и използват свръхвисоки сервизни съдове. Ако не забелязват, че ядат повече, как ще ни останат? Опитайте да използвате по-малка чиния за вашата чиния, а частите ви могат да се съкратят.

 4. Супа и салата за начинаещи
  Насладете се на малка купа супа от бульон или на пълна със зеленчуци салата преди най-голямото ви хранене (обикновено вечеря). Ако сте особено гладни, опитайте и двете. Супата ще отнеме известно време, за да яде, което ще му позволи да отделите време за отстраняване на апетита; богатите на фибри зеленчуци естествено се пълнят и ще ви помогнат да ядете по-късно.

 1. Дръжте секунди на място
  Дори и да знаете, че вероятно ще ядете две порции от определена храна - като хляб - започнете, като поставите само един парче върху вашата чиния. Ако трябва да спрете и да мислите, преди да се върнете и да помогнете, ще бъде по-вероятно да обмислите това без него. Ако вече седите на чинията си, най-вероятно е сключена сделка.

Източник:

Wansink B, van Ittersum К, Painter J. "Илюзии за сладолед: купи, лъжици и размери на порции самообслужвани". Американски вестник за превантивна медицина. 2006; 31 (3): 24-243.