Кога и какво да ядете преди (и след) Вашата тренировка

Упражнението е съществена част от всяка програма за здраве и фитнес, така че е добре да знаете, че храните, които ядете, могат да окажат влияние върху успеха на вашата тренировка. Всъщност, правилните храни могат да ви направят през тренировката ви и да ви помогнат да се възстановите, след като вашите упражнения приключат. И, разбира се, яденето на неправилни храни или твърде много от всичко може да отмени всички калории, които сте изгорили.

Така че, ето моето ръководство за това кога и какво да яде преди и след тренировката ви:

Хранене преди да работите

Най-добре е да ядете малка закуска преди тренировката, но не прекалявайте. Вие не искате да имате пълен стомах, когато работите, но вие също не искате да сте гладни. Ако ядете голямо хранене непосредствено преди напрегнато физическо натоварване, може да почувствате гадене, да се чувствате бавно или да завършите с мускулни крампи.

Целият дискомфорт може да се случи, защото тялото ви трябва да изгори енергията, за да смила цялата храна, която току-що яде, така че притокът на кръв към храносмилателната система се увеличава точно когато мускулите ви се нуждаят най-много. Поддържайте всички ястия преди тренировка хубави и леки.

И не отивайте в другата крайност и се гладувайте. Упражняването на празен стомах също не е добро. Прескачането на храненията може да доведе до понижаване, слабост и лекота. Храненето на лека закуска преди тренировка може действително да увеличи вашия потенциал за изгаряне на мазнините.

Изберете малка закуска като парче плодове, спортна напитка или 100% плодов сок .

Упражненията и времето за хранене са важни

Ако ядете голямо ядене, изчакайте около четири часа, преди да се упражнявате. Ако ядете хранене с нормален размер, трябва само да изчакате около два часа, за да започнете тренировката. Вашето тяло предпочита да използва въглехидрати като гориво, така че вашето преди тренировка ястие трябва да включва много сложни въглехидрати от 100 процента пълнозърнест хляб или макаронени изделия и много плодове и зеленчуци.

Не е нужно да избягвате протеини и мазнини, обаче, не избирайте големи количества месо и храни с високо съдържание на мазнини, ако ще се упражнявате в рамките на следващия час или два.

Хранене след тренировка

Храненето след тренировка е важно също. Вашите мускули се нуждаят от суровините за възстановяване след тежка тренировка, като въглехидрати, протеини и електролити, включително калий и натрий . Лесното хранене или лека закуска в рамките на два часа след тренировка е перфектно. Опитайте балансиран бар или сладък сандвич от пуйки на 100 процента пълнозърнест хляб. Според някои експерти шоколадовото мляко има най-доброто съотношение на въглехидрати, протеини и мазнини за възстановяване след тренировка.

И не забравяйте - пийте много вода

Хидратацията винаги е важна. Упражнението ще доведе до изчерпване на водата, когато се потите. Пийте чаша вода на около час час преди тренировката и отново след тренировката. Можете също така да пиете вода през цялата тренировка. Носете бутилка с вода или погледнете фонтаните за пиене.

Източници:

Академия по хранене и диететика. "Ядене преди упражнението". Достъп до 10 март 2016 г. www.eatright.org/WorkArea/DownloadAsset.aspx?id=6442451295.

Академия по хранене и диететика. "Как да ядем за възстановяване след тренировка". Достъп до 10 март 2016 г. http://www.eatright.org/Public/content.aspx?id=7082.