Тегло обучение за празен стомах и загуба на мазнини

Тегло обучение на празен стомах обикновено се казва, че е от полза за максимална загуба на мазнини, но това е просто треньор говори или има ли наука, за да подкрепят това твърде добре познато твърдение?

Фешън Упражнение и Фестивално състояние

"Гладно състояние" означава повече или по-малко около четири до шест часа след последното хранене. Идеята за състояние на гладно е, че тялото ви е имало време да смила и метаболизира голяма част от това, което сте яли на последното хранене, като по този начин променяте предпочитанието на тялото за гориво от глюкоза към мазнини.

Хормоните като инсулин и глюкагон се променят в зависимост от количеството глюкоза в кръвта и черния дроб. Изгарянето на глюкозата е благоприятно, когато кръвната глюкоза е висока и когато това се понижи след време без храна, се предпочита изгарянето на мазнините, за да се запазят много по-ниските съхранени количества глюкоза в мускулите и черния дроб и да се поддържат всички значими нива на глюкозата в кръвта.

Доказателство срещу

Съветът, който трябва да тренирате на гладно, е с всички добри намерения стратегия за увеличаване на изгарянето на мазнините с надеждата да се използват някои съхранявани мазнини. Използването на мазнини и глюкоза като енергийно гориво обаче се проявява не само по отношение на Вашето състояние на гладно, но и по отношение на интензивността на упражнението, което правите. Тежките асансьори или бързото движение ще използват складирана мускулна глюкоза (гликоген) повече от мазнини. След това, ако упражнявате, когато гладувате, тенденцията към преяждане ще бъде силна в периода след упражнението, като вероятно ще бъде отхвърлена ползата от изгаряне на мазнините.

Освен това, мазнините и глюкозните горива получават приоритет в продължение на 24 часа във връзка със състоянието на гладно и всички енергийни нужди. Допълнителните мазнини, които може да изгаряте по време на сесия за гладуване, е малко вероятно да ви помогнат да мобилизирате тази упорита съхранявана мазнина, когато се разглежда като цяло. И рисковете от прекалено интензивно упражняване на гладно са деградация на мускулите, тъй като вашата система извлича аминокиселини, за да помогне за запазване на критичната кръвна захар и депресията на имунната система, която може да бъде предизвикана от хронична ниска кръвна захар и повишаване на кортизола.

Доказателство за

Обратно, има доказателства, които подкрепят идеята, че гладните упражнения могат да насърчат загубата на мазнини. Съществуват две неща, които се случват на тялото на гладно: повишена инсулинова чувствителност и увеличение на растежния хормон (GH). И двете, чувствителността към инсулин и растежният хормон са известни като увеличаване на загубата на мазнини. Когато смятате, че те са по-изразени на гладно, може да се направи, че гладните упражнения биха довели до по-голяма загуба на мазнини, но когато същите хора бяха изследвани по отношение на загуба на мазнини в състояние на гладуване срещу хранене, бяха открити разлики в загубата на мазнини. Това каза, че един от начините да правите нещата не работи за всички.

Кога да ядете преди и след упражнението

Най-добрата стратегия за изгаряне на максималната мазнина и загуба на тегло, ако това е вашата цел е да ядете два часа преди тренировка или тренировка за теглото или, ако се събудите рано и искате да упражнявате първото нещо, да имате лека закуска като парче меден тост или енергиен бар или разредена чаша сок или малка спортна напитка в движение. По този начин можете да отговорите на изискванията за недостиг на пълноценна храна и все още да насърчавате процеса на изгаряне на мазнините, без да навлизате в отрицателна територия. И е важно, не преяждайте след тренировка, ако искате да загубите малко мазнини.