Печена Хариса подправка Рецепта за нахут

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 78

Мазнини - 3g

Карби - 10гр

Протеин - 4g

Общо време 30 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 25 мин
Сервирания 6 (по 1/4 чаша)

Срещате ли някога лека закуска и се чувствате гладни само след 30 минути? Добавянето на белтъчини и фибри към вашата закуска ще ви помогне да останете пълноценни и енергизирани по-дълго. Много от пикантни закуски, като картофени чипове и кифлички, не съдържат тези хранителни вещества и често са много натриеви . Крепките печени нахутчета са вкусна алтернатива, която ви помага да задоволите хрупкавите си желания без сол и много повече хранене. Тези хрупкави печени нахутчета са ароматизирани с пикантна, пушена хариса подправка и фъстъчено масло за много пикантен вкус.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 400F. Нарежете лист за печене с пергамент.
  2. Сухи нахут с хартиени кърпи, както и можете. Добавете нахут на купа и я разбъркайте с фъстъчено масло. Поставете равномерно върху листа за печене в един слой.

  3. Печете нахут за 20 до 25 минути или докато хрупкави. Извадете от фурната и поставете нахут обратно в купа.

  4. Хвърляйте с подправките Harissa до равномерно покритие. Поставете обратно на печене лист, за да се охлади.

Варианти и замествания на съставките

Ако нямате фъстъчено масло, използвайте маслини, авокадо или рапично масло.

Можете да подправка тези нахут нагоре с всички други подправки, които предпочитате, но изберете подправки без добавена сол, за да ги запазите приятелски настроен към кръвното налягане.

Съвети за готвене и сервиране

Сухи нахут, както и можете да им помогнете да станат хрупкави.

Те могат да бъдат направени предварително и предварително разпределени в неделя, за да ви осигурят здравословни закуски за една седмица, които да са на разположение. Можете също да добавите тези нахут към салати и супи като заместител на крутоните.