6 йога поставя за по-добро поза

Стой изправен!

Студентите често искат да знаят дали йога може да ги направи по-високи. Докато йога няма да ви накара да растете, тя значително може да подобри позата ви, което ви кара да изглеждате по-високи, по-тънки и по-уверени. Много от постуралните проблеми се дължат на часовете, прекарани всеки ден, прегърбени от компютърен терминал по време на работа или каране на кола. Тези йога пози може да помогне да противодействате на вашата тенденция да се подхлъзвате, както и да повишавате информираността на тялото и основната си сила, като всичко това ще измине дълъг път към подобряване на вашата поза.

Планински поза (Тадасана)

Бен Голдщайн

Въпреки че изглежда достатъчно просто, когато се направи правилно планинската поза е всъщност доста сложна, защото тя ви учи да усетите кога тялото ви е в перфектно вертикално изравняване . Необходимо е много практика и корекция, за да можете сами да го направите. Отначало може да се компенсирате с висока тенденция да се отпуснете, като натиснете раменете твърде назад и издърпате гърдите си. Това не е целта на позицията: по-скоро трябва да намерим неутрална позиция, в която не се навеждате нито напред, нито обратно и се чувствате симетрични от двете страни на средната линия.

| Повече ▼

Постоянно вариране на огъване напред

Клаус Вефелл / Гети изображения

Този вариант с ръце, преплетени зад гърба, е чудесно отварящо устройство за рамо. За да получите възможно най-голяма отвореност в гръдния кош, прилепете ръцете си зад гърба си и свийте раменете си към ушите си. След това оставяйте раменете да се плъзгат надолу по гърба, докато притегляте ръцете си прави.

За да опънете вашите hamstring, бавно влезте в предната завой над краката си, като същевременно държите ръцете си съединени. Сгънете раменете си към средата на гърба си и протегнете ръцете си отгоре.

| Повече ▼

Стреч с котка-котка (Chakravakrasana)

Бен Голдщайн

Местата за котки са отлични, за да ви помогнат да откриете идеалните, естествени криви на гръбнака. Чрез преместване на гръбнака от флексията (котка) в удължение (крава), преминавайки през средата всеки път, се научихте да преценявате неутралната позиция по-точно. Нека движенията да произхождат от костната част на вашата опашка и да разкъсат гръбнака, така че главата ви да е последното нещо, което трябва да се движи.

| Повече ▼

Мостът Посо (Setu Bandha Sarvangasana)

Мостът Поз. Ан Пизар

Тази лека гръбнака отваря гръдния кош и раменете, две области, които често се свиват при хора с лоша стойка. Тя също така ще подсили гърба ви, като ви подкрепя гръбнака. След като вдигнете бедрата си, поставете на пауза за момент, за да поставите всяко рамо на гърба си. След това отпуснете задника си и вдигнете бедрата си малко по-високо. За по-малко интензивна версия, вместо това можете да опитате поддържан мост .

| Повече ▼

Орел Посе (Гарудасана)

Орел Посе - Гарудасана. Бен Голдщайн

Силното сърце поддържа гръбнака и балансиращите пози са добър начин за изграждане на коремната сила. Орлови оръжия отварят гърба на сърцето ви (между раменете ви). Няма значение дали не можете да прегънете горния си крак по целия път, но се уверете, че раменете ви са подредени в горната част на бедрата. Има тенденция към наклоняване на торса напред в тази поза. Поддържането на изправено подравняване е друг начин да подобрите осъзнаването на тялото си в пространството.

Ако тази поза е супер предизвикателна, опитайте версията на стола . Това също е добър начин да се протягате на работа .

| Повече ▼

Планк Посо

Планк Посо. Бен Голдщайн

Говорейки за ядростта, дъската е още един чудесен начин да се работи върху нея. Той също така разкрива къде са вашите слаби области. Внимавайте да не се задържите, нито да се отпуснете. Опитайте да преувеличите всеки един от тях, за да ви помогне да намерите средата. Обърнете корема си, като внимателно изтегляте пъпа си към гръбнака си. Обърнете се да държите тази поза за минута или повече.

| Повече ▼