6 Глутен без бекон марки, които можете да се доверите

Не всички бекон са наистина без глутен

Само няколко производители на бекон гарантират статута на бекон без глутен , докато много други просто казват, че продуктите от бекон не съдържат глутенови съставки , но могат да включват и следи от глутен, тъй като те се обработват в общо помещение или на споделено оборудване .

Производителите, които заявяват, че беконът им е без глутен, включват:

По-голямата част от продуктите с бекон не съдържат никакви глутенови съставки (беконът обикновено се прави само от свински корем, сол, захар, нитрати / нитрити, подправки и евентуално димящ аромат). Това обаче не означава, че вашият бекон наистина е без глутен - трябва да го проверите за потенциално кръстосано замърсяване с глутен .

Списък с бренди за бекон без глутен

Ето подробния списък на производителите на бекон в Съединените щати, заедно с отговорите, които дадоха на въпросите за бекон без глутен, рискове за кръстосано замърсяване и общи съоръжения / оборудване:

Слово от

Както можете да видите от горния списък, по-голямата част от беконът не съдържа глутенови съставки. Така че, ако не сте особено чувствителни към следи от глутен , може да сте добре с повечето продукти с бекон.

Още една точка на бекон: някои производители на течен дим вкус действително използват ечемик малц на прах да си продукти ( ечемик , както знаем, е глутен зърно). Ако производителят на бекон не може да гарантира, че течният дим в бекона не съдържа глутен, определено ще изберете друг продукт (много от марките използват истински дим, а не димен вкус, за да направят бекон).

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.