Картофени чипове без глутен и мултигранови чипове

Вие ще намерите тези безглутенови чипове в много супермаркети

Картофените чипове се произвеждат главно с картофи, заедно с ароматизатори и има множество възможности за картофени чипове без глутен в рафтовете на магазините, включително:

В същото време, многоцветните чипове най-вероятно няма да бъдат без глутен, освен ако не са конкретно маркирани като "без глутен". Това е така, защото чиповете "multigrain" или "whole grain" често съдържат пшеница.

Бездънните мултифункционални чип опции включват:

Прочетете за пълните списъци с картофени чипове без глутен и многобройни чипове.

Картофени чипове без глутен

Някои марки картофени чипове съдържат глутенови съставки, а други се подлагат на кръстосано замърсяване с глутен в производството, ние не сме съвсем на места, където е възможно да вземем само всяка чанта с картофени чипове и да приемем, че е без глутен.

Следните марки снек-храна правят чисти картофени чипове без глутен. Всички те сертифицират продуктите си като безглутенови, обозначават ги като "без глутен" или предоставят списък с продукти, които считат за безглутенови:

Многослойни чипове без глутен

Много хора предпочитат мултигранови чипове за чипс от картофи, защото многобройните закуски осигуряват малко здравословно влакно, заедно с по-чист, по-чист чип, който се държи по-добре, когато го натопите в салса или гуакамоле.

Няма много гроздови чифлички без глутен на пазара, но имате няколко марки и вкусове, от които да избирате, включително:

Словото от

Въпреки че не всички чипове в рафтовете на супермаркетите ви се считат за безопасни за хора с чувство на цьолиакия или не-чувствителност към глутен, достатъчно марки сега тестват за глутен, че трябва да можете да намерите продукт, който можете да се насладите много лесно.

Ако се случи да бъдете особено чувствителни към следи от глутен, се придържайте към една от сертифицираните марки, съдържащи глутен, като например Храната трябва да вкусва добре, каната или един картоф два картофа. В противен случай имате голямо разнообразие от марки и вкусове, от които можете да избирате.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.