Банан хляб понички с медена кисело мляко глазура

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 100

Мазнини - 3g

Въглехидрати - 16гр

Протеин - 4g

Общо време 40 мин
Подгответе 15 минути , пригответе 25 мин
Дози 10 (по 1 поничка)

Избирането на здравословни храни е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за вашето бележка. Това означава получаване на достатъчно фибри и полезни полиненаситени мазнини, като омега-3. И двете ще помогнат да балансирате нивата на холестерола и да се борите с възпалението - и с подходящите съставки, можете да ги получите и в десертите си.

Тези понички за храна за банан представляват тройна доза хранителни източници, подходящи за вас. Първо, те използват овесено брашно и цялото пшенично брашно, две пълнозърнести храни със силата да намалят риска от инсулт, диабет тип 2, сърдечни заболявания, висок холестерол и възпалителни заболявания. Това е много допълнителна полза в сравнение с рафинираното многофункционално брашно, което обикновено се използва.

След това добавяме пресни плодове вместо рафинирана захар. Ползата е ясна: опаковате хранителни вещества като калий, витамин С и повече фибри от целия плод. Имайте предвид, че ще използвате белена ябълка, за да не получите парчета кожа в крайния си продукт. Можете да ядете кората, вместо да я изхвърлите - тя е сладка и хрупкава и има около 2,5 грама неразтворимо влакно. Повечето разтворими фибри са в плътта, която ще добавите към поничките си.

Най-накрая, приготвянето на гръцката кисела глазура с нарязани орехи добавя допълнителна част от здравословните омега-3 на сърцето .

Съставки

подготовка

1. Загрейте фурната до 350F.

2. В купа комбинирайте сухите съставки, след което разбъркайте екстрактите от банани, яйца, ябълки и ванилия. Използвайте миксер, за да включите всичко.

3. Леко покрийте тава с поничка с приготвяне на спрей или растително олио и накиснете тестото. Поставете го във фурната в продължение на 20 до 25 минути или докато клечката за зъби излезе чиста.

4. Извадете поничките и ги оставяйте да се охлаждат върху тел. Докато охлаждате, смесете киселото мляко и меда заедно в малка купа.

5. След като напълно се охлади, потапяйте горната част на всяко поничка в сместа за кисело мляко, като внимавате да покриете целия връх. Поръсете нарязаните орехи отгоре.

6. Можете да се насладите веднага или да охладите за 15 до 20 минути, за да позволите на глазурата да укрепи.

Варианти и замествания на съставките

Ако искате, използвайте пълномаслено кисело мляко вместо немаслен сорт. Ще добавите само няколко допълнителни калории на поничка.

Можете също така да дадете на вашето медено кисело мляко антиоксидантно подобрение. Загрейте около 1/4 чаша боровинки, докато те изпускат соковете си, около 3 до 5 минути на пещта с около 1 инч вода или 45 секунди в микровълновата печка, без да се добавя вода. Оставете да се охлади, след това разбъркайте в сместа за кисело мляко, преди да потапяте поничките си. Можете да опитате това и с ягоди.

Съвети за готвене и сервиране

Ако нямате овесено брашно, направете своя собствена. Поставете около 1/3 чаша овес в процесора за приготвяне на храна и пулсирайте, докато стане фино смляно.

Уверете се, че сте измерили крайния продукт - може да се наложи да добавите още малко, за да достигнете до 1/3 чаша крайния продукт.

За по-различно взимане на презентацията опитайте да смилате орехите си вместо да накълцате. Поръсете ги над целия връх на поничката, след като я потапяте в киселото мляко.

Можете да бъдете гъвкави с вашия избор ябълка, стига да изберете един, който е сладък.

Накрая, настърганата и смесена ябълка ще се превърне в ябълка, така че не е нужно да се притеснявате, че плътта ще се разпадне по време на печенето. Добрите избори включват червени вкусни, златни вкусни, пчелен восък и гала ябълки.

Насладете се на горещ чай, какао, или матира лате .