10 причини да запалите личния си треньор

Личното обучение може да бъде отличен ресурс, независимо дали сте начинаещ или опитен упражняващ. Добрият треньор може да ви помогне да разберете какво да правите с времето си, да ви научи как да упражнявате правилния начин и да осигурявате отчетност и мотивация.

Но личното обучение е нещо като брак и, както браковете, не всяка личностна тренировъчна връзка работи.

Следват само няколко въпроса, които може да се появят, но винаги говорете с вашия треньор за всички въпроси, които имате. Ако не можете да го направите, може да е време да намерите друг треньор.

1 - Вашият треньор винаги е късно или ви отнема.

Джон Сомер / Гети изображения

Неизправностите се случват на всички и е неизбежно някои срещи да бъдат анулирани. Но ако сте забелязали, че треньорът ви отменя повече срещи, отколкото той държи или винаги е закъснял (без да се налага да отделя време), говорете с него и му съобщете загрижеността си.

Ако се чувствате неудобно, опитайте се да го направите небрежно, като кажете нещо като: "Знаете ли, наистина трябва да работя от определено време. Ако този път не работи, можем ли да измислим решение?"

Ако не направи някои промени или не признае грешките си, може да е време да продължим.

2 - Вашият треньор не връща телефонни обаждания или имейли.

Вашият треньор не трябва просто да бъде там по време на вашите сесии, тя също трябва да бъде там, ако имате въпроси или проблеми извън планираните ви срещи.

Комуникацията е ключ, независимо дали определяте срещи или задавате въпроси за тренировки.

Ако вашият треньор не отговаря, говорете с нея и поискайте разумно време за отговор (да речем 24-48 часа). Може да кажете нещо като "Ви изпратих имейл за моята тренировка и аз не се върнах. Исках да се уверя, че получавате имейлите си".

Ако все още не получавате това, от което се нуждаете, може би е време да продължите.

3 - Вашият треньор не ви дава пълното си внимание.

Ако вашият треньор прекъсва вашите тренировки, за да разговаря с приятелите си във фитнеса, да взема случайни телефонни обаждания или просто не ви обръща внимание по време на тренировки, това е въпрос, който трябва да бъде обсъден веднага.

Понякога прекъсванията са неизбежни, а не всеки треньор ще бъде най-добре през цялото време ... но ако смятате, че сте били пренебрегвани, говорете с него за това. Може да не е наясно, че има проблем. Ако той не променя поведението си, може да се наложи да намерите друг треньор.

Отново, това изисква някакъв вид конфронтация и може да е трудно да се занимава с темата, но не забравяйте, че плащате за неговото време. Той работи за вас. Може би просто да привлечете вниманието му по време на тренировката, като редовно питате: "Това ли е правилният начин да направите това?"

Ако това не стане, може би този треньор не е подходящ за вас.

4 - Вашият треньор не отговаря на вашите отзиви.

Личната тренировъчна връзка е наистина сътрудничество - тя подготвя тренировки и ги променя според това, от което се нуждаете и как се чувстват нещата.

Ако вашият треньор не прави това или сте правили тренировки, които са извън пътя ви, кажете на вашите притеснения.

Даване на обратна връзка е единственият начин да промени нещата. Много обучители дори не осъзнават, че има проблем, така че винаги да казвате нещо. Може би просто да кажете нещо като: "Знаете ли, тази тренировка е страхотна, но бих искала тренировка, която е малко по-интензивна. Бях просто изтощена през останалата част от деня."

5 - Вашият треньор пуска спорните добавки.

Може да откриете, че някои здравни клубове и техните треньори продават добавки и това не е непременно лошо нещо.

Но винаги трябва да говорите с Вашия лекар за всички добавки, преди да ги приемате, особено ако сте на друго лекарство, което може да бъде засегнато от други добавки.

Ако вашият треньор ви кара да си купите нещо, за което не сте сигурни, нека да знаете вашите притеснения. Това може да не е удар, но се уверете, че разбира къде идвате.

6 - Треньорът ви диагностицира наранявания или заболявания.

Вашият треньор може да направи много неща - да настрои тренировки, да те научи как да тренираш и дори да те слушаш, за да се отървеш от лудият си шеф.

Това, което не може да направи, е да диагностицира всички наранявания или болести (освен ако не е и лекар). Добре е да поговорите с вашия треньор за каквито и да било проблеми, които имате и тя може да ви даде общи съвети, но тя винаги трябва да ви консултира с лекар.

И ако тя ви подтиква да работите с болка, която не се чувства добре, това също е не-не.

7 - Не се отдалечавай.

Голяма част от доброто лично обучение е свързано с личности, така че не винаги ще бъде мач, направен на небето.

Ако предпочитате по-вокален треньор, който ще ви тласне много, но завършва с по-спокоен треньор, добре е да му кажете това, което търсите.

Той може да е в състояние да ви даде това, от което се нуждаете, или, ако не, препоръчете обучител, който да отговаря по-добре на вашите нужди.

8 - Вашият треньор е твърде гадняр.

Личното обучение може да бъде интимна връзка. Вашият треньор знае вашите измервания , вашето тегло, страховете ви от храната ... това може да създаде една отворена среда, която е добра.

Но винаги трябва да се чувствате комфортно около вашия треньор. Ако той ти премине или флиртува твърде много, може да се наложи да донесеш това. Ако се чувствате неудобно, можете редовно да отглеждате значимите си други и да сте сигурни, че този човек знае, че сте ангажирани с някой друг.

Ако наистина е извън контрол, може би трябва да продължите.

9 - Чувствате, че се възползвате от предимствата си.

Повечето обучители са добри, достойни хора, но винаги ще има няколко, които искат да направят бърз доход.

Ако смятате, че вашият треньор прекъсва редовно тренировките ви или ви таксува повече, отколкото сте се съгласили, седнете и обсъдете проблема ... може да е просто недоразумение.

Бихте могли да кажете: "Когато се регистрирах, мислех, че сесиите ни са за един час.

Ако нещата не се променят, продължете.

10 - Вие сте готови да излезете сами.

Разбира се, не всички лични обучителни отношения трябва да свършат поради лоши неща. В един момент повечето клиенти решават да опитат нещата сами и това всъщност е нещо добро.

Не се страхувайте да кажете на вашия треньор, когато сте готови да продължите ... Ако тя е опитен треньор, тя ще уважи това и ще ви помогне да разберете как да направите прехода към упражнения сам.

Бихте могли да кажете: "Вие ми помогнахте толкова много ... толкова много, че мисля, че съм готов да изляза сам. Можете ли да ми помогнете да го направя?"