Как да се подготвя за топъл метеорологичен надпревар при обучение в студено време?

"Аз тренирам за половин маратон във Флорида този март, но живея в снежна Масачузетс. Как да се подготвя за условията на състезания за топло време, когато моите тренировки са винаги на студено?"

Избягайки от студеното време и провеждайки състезание в топъл климат през зимата, звучи привлекателно, но това води до някои предизвикателства в обучението. Ключът да бъдете готови да се състезавате в по-топло време, когато тренирате в студено време, е да се аклиматизирате.

Пътниците, които са аклиматизирани към топло време, започват да се изпотят по-рано и по-интензивно от участниците, които не са аклиматизирани. В резултат на това телата им се охлаждат по-ефективно, което запазва сърдечната честота и температурата на кожата по-ниски. Аклиматизираният бегач ще може да тича по-бързо и с по-малко усилия от бегач, който не е аклиматизиран. Наблюдателите, които не са аклиматизирани, са по-застрашени от заболявания, свързани с топлината .

Отнема около две седмици, за да се аклиматизират към по-топла среда. Докато всички бихме искали да пристигнем две седмици по-рано при местопрестъплението на топло време, това не винаги е възможно. Как можете да се приспособите към топло време, когато все още се замразява във вашето тренировъчно място?

Бягащата пътека е ключов

Докато имате достъп до бягаща пътечка, можете да работите по аклиматизиране. Бягащите пътеки също имат добър шанс да експериментират със състезателни екипи, тъй като най-вероятно ще носите различни тихи дрехи, отколкото сте носели по време на тренировките си.

Важно е да не правите нищо ново в състезателния ден, така че ще го направите

За да се възползвате максимално от аклиматизацията, вашите вътрешни писти трябва да са възможно най-близо до вашата раса, защото губите ползите, които печелите, ако не поддържате топлинната експозиция. Така че, не е необходимо да правите цялото си обучение на неблагодарна.

Около три седмици преди състезанието, преместете се на закрито за поне три от вашите писти. Ако тренирате за половин маратон или маратон , уверете се, че поне един от тези писти е дълъг. Повторете същата рутинна процедура две седмици преди състезанието и направете едно от по-кратките си писти на темпото на състезанието за гол. В седмицата преди състезанието си правете три кратки мача на закрито.

Уверете се, че сте добре хидратирани през седмицата, водеща до състезанието, особено по маршрута до вашата дестинация и след като стигнете до там. Денят (или дни, ако сте там по-рано) преди състезанието, ходете наоколо или отидете за лесно бягане на открито, за да бъдете изложени на промяната на температурата и влажността.