Залепващ зеленчуков бульон за всички алергии

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 293

Мазнини - 27 гр

Въглехидрати - 13гр

Протеин - 1g

Общо време 60 мин
Подгответе 10 минути , пригответе 50 минути
Подаръци 1 пот (около 16 чаши склад)

Опаковките на зеленчукови бульони са по-малко склонни да бъдат алергични спрямо бульон от месо, особено при алергии от соя или лук или при чувствителност към хранителни добавки. Това е така, защото можете да направите използваем пилешко или говеждо месо с кости, месо, вода и малко сол. Месните запаси разчитат на желатин от костите, за да осигурят усещане за уста и вкус; зеленчуците, за разлика от тях, изискват повече работа, за да постигнат вкус, а много производители добавят подобрители на вкуса под формата на дрожди, MSG или "хидролизирани растителни протеини". За щастие можете да направите страхотен зеленчуков бульон, който е пригоден за вашите собствени алергични нужди и вкусове.

Обърнете внимание, че информацията за храненето е прогноза за целия съд с напрежение.

Съставки

подготовка

  1. Пригответе ароматните зеленчуци, като отлеснете чесъна и нарязвате всички зеленчуци на едри парчета, с размер от един до един и половин инч. (Не е нужно да отлежавате зеленчуци за наличност, но трябва да ги измиете.) Пригответе зеленчукови гарнитури, като ги измиете и ги нарязвате на парчета от половин инч. Ако имате тиган на ръка, свържете заедно билки и пипер в букет цветя.
  2. В голям, тежък запас, топлината се загрява до средна температура до блясък. Добавете ароматните зеленчуци и разбъркайте добре, за да покриете, след това намалете топлината до много ниско и гответе зеленчуци, като разбърквате често, за няколко минути.
  1. Добавете вода и изстържете всякакви кафяви битове от дъното на тигана. Добавете заготовки и увеличете топлината до средно ниско. Прибавете бавно към кипене. Добавете билки и къпете. Намажете запасите, докато имате около осем чаши течност.
  2. Натрупване на щамове, разбъркване на зеленчуци с гърба на лъжица.

Варианти и замествания на съставките

Съставките, изброени по-горе, са само предложения. Всеки зеленчук, който ви харесва, е справедлива игра за зеленчуков запас. Имайте предвид обаче, че гъбичките ще се превърнат в черни (портобеловите гъби имат по-голяма част от хрилетата, отколкото други гъби) и че цвеклото и доматите ще станат червени или розови.

Също така избягвах зеленчуци като чушки, ряпа и брасика (карфиол, броколи и сродни зеленчуци), които имат особено силни вкусове. Вие със сигурност сте добре дошли да ги добавите, и ако планирате да използвате запас в супа, където тези вкусове ще се слеят добре, ще бъде хубаво докосване.

За да увеличите хранителното съдържание на супата (особено ако имате дете, което е особено за консумацията на зеленчуци), помислете за добавяне на морски зеленчуци като dulse или kombu.

Съхранение на зеленчуков запас

Гъбата с хладка състав е чудесна среда за растеж на вредните бактерии, затова бъдете наясно с безопасността на храните и съхранявайте добре запасите си:

  1. Горещият ви запас трябва да се охлади възможно най-бързо. USDA цитира "опасната зона" от 40F до 140F, при която хранителните продукти са изложени на най-голям риск от бактериално замърсяване, така че целта е да се сведе до минимум времето, което вашият запас прекарва в тази часова зона. За тази сума от запасите вашите две най-добри възможности са незабавно да разделите запаса в четири по-малки контейнера и да го охладите в хладилника или да напълнете мивката или друг голям контейнер като вана или вана с ледена вода и обградете резервоара с лед вода, докато запасът се охлади до около 40 °. (Причината не просто да поставите целия съд в хладилника е, че запасът ще отнеме твърде много време, за да се охлади и може да нагрее елементите около него, за да се зареди).
  2. Можете безопасно да съхранявате запасите в хладилника или във фризера. Зеленчуковият запас трае около една седмица в хладилника или около два месеца, когато е замръзнал. Помислете за замразяване на някои зеленчукови остатъци в много малки контейнери или лед кубчета за употреба в рецепти.