Qsymia цена, преглед и резултати

Как да изчислите общия си Qsymia разходи

Qsymia (фентермин и топирамат) е едно от няколко лекарства за отслабване, одобрено от FDA, за да ви помогне да отслабнете. Qsymia хапчета за отслабване може да ви помогне да отслабнете. Но те не са най-добрият избор за всички. Преди да отидете в кабинета на лекаря си, за да получите рецепта, разберете повече за общата цена на Qsymia и резултатите от Qsymia в публикувани клинични проучвания.

Изучаването на ключови факти за лекарството ще ви помогне да направите най-доброто решение за вашето здраве и за вашия джобен бележник.

Как действа Qsymia?

Qsymia е комбинация от две лекарства: фентермин и топирамат. Phentermine е част от популярната фен-фен лекарствена комбинация, която е била използвана преди години преди да бъде отстранена от пазара поради опасения относно безопасността на фенфлурамина. Топирамат е лекарство, което се използва за лечение на епилепсия и мигрена. Двете лекарства работят заедно, за да потискат апетита и да намалят приема на храна.

Qsymia може да се предписва на възрастни, които имат индекс на телесна маса (ИТМ) над 30 или имат BMI от 27 и повече години, но също така имат състояние, свързано с теглото, като диабет тип 2 или високо кръвно налягане. Пациентите, които приемат това лекарство, трябва да следват програма за здравословно хранене и упражнения .

Qsymia Резултати

В публикуваните клинични проучвания пациентите, които са приемали по-ниска доза от лекарството за отслабване (3,75 mg фентермин / 23 mg топирамат), са загубили средно 6,7% от теглото си.

При по-високата препоръчителна доза (7,5 mg / 46 mg) пациентите са загубили средно 8,9% от общото си телесно тегло. Високи дози от лекарството за хранене, до 15 mg фентермин / 92 mg топирамат, също са на разположение.

Ако мислите за приемането на Qsymia, може да изчислите потенциалната загуба на тегло от гледна точка на диапазон.

Например, на базата на клиничните резултати, пациент, който тежи 250 килограма, може основателно да очаква да загуби 17-22 паунда от първоначалното си тегло. Но не забравяйте, че докато приемате Qsymia, трябва да следвате и здравословна програма за хранене и упражнения . Вашият успех върху лекарството може да зависи от това дали се придържате или не към тези промени в начина на живот .

Пациентите, приемащи Qsymia, се проследяват от лекаря си. Ако те не загубят най-малко три процента от теглото си през първите дванадесет седмици, те могат да решат да преустановят лечението или да приемат по-висока доза. Ако след преминаване към по-висока доза пациентът не губи поне пет процента от теглото си, препоръчва се да преустанови приемането на хапчето постепенно, тъй като няма вероятност тя да загуби значителна тежест.

Qsymia нежелани реакции

Пациентите, които забременеят докато приемат Qsymia, имат "малък, но все още увеличен риск от разкъсване на устните и / или небцето", според Крейг Приак, MD, FAAP. Primack, медицински директор на Scottsdale Weight Loss Center, обясни препоръката на FDA, че жените в детеродна възраст вземат месечен тест за бременност, докато са на Qsymia. Той казва, че тъй като устните и цепнатината са на 6-8 седмица от бременността, жените трябва да знаят веднага, ако забременеят.

Това им позволява да спрат да приемат лекарството, преди да настъпи вроден дефект.

Други възможни странични ефекти на лекарствата за отслабване включват повишена сърдечна честота, депресия, проблеми с настроението, проблеми със съня, проблеми с очите и затруднения при концентрация или говор. Производителят на лекарства също препоръчва пациентите да получават редовно наблюдение на сърдечната честота и не препоръчват употребата на Qsymia при пациенти с неотдавнашни или нестабилни сърдечни проблеми или цереброваскуларни заболявания, тъй като употребата му при тези пациенти не е проучена. Ако решите да приемете Qsymia, вашият фармацевт или лекар ще Ви предостави пълна информация за наркотиците, включително странични ефекти.

Qsymia цена и обща цена

Вашата обща цена Qsymia ще зависи от вашата аптека и от няколко други фактора. Няколко аптеки продават доставка на Qsymia за месец на цени, вариращи от $ 180 до $ 220, но действителната Ви цена може да зависи от дозата, която Ви предписва Вашият лекар. По-ниската доза е с по-малко разходи, като някои потребители съобщават за Qsymia цена от около 120 долара на месец. Производителите на Qsymia също предлагат талони, за да ви помогнат да управлявате разходите за диета хапчето.

Вашата застрахователна компания може да плати за лекарството, но тъй като плановете са различни, трябва да се консултирате с вашия доставчик, за да видите дали това може да бъде покрито за вас. Освен това, ако сте жена, която може да забременее, не забравяйте да вземете предвид и разходите за месечен тест за бременност.

Ако решите да инвестирате в лекарството, имайте предвид, че само някои аптеки могат да се откажат от лекарството. Като част от споразумение с FDA, фармацевтът Vivus се съгласява да продава лекарствата само чрез аптеки, които участват в образователна програма, която осигурява на пациентите информация за намаляване на риска заедно с лекарствата им.

Трябва ли Qsymia да отслабвам?

Qsymia не трябва да се приема от хора, които имат само няколко килограма да загубят. Но ако сте значително наднормено тегло и сте опитали други методи за загуба на тегло без успех, Qsymia може да бъде в състояние да ви помогне да отслабнете, за да подобрите здравето си . Според New England Journal of Medicine някои пациенти, които приемат хапчето за отслабване, успяват да подобрят нивото на кръвното си налягане и холестерола в допълнение към намаляването на теглото.

Но има и значителни странични ефекти и разходи, които трябва да се вземат предвид, особено ако сте жена, която все още планира да има деца. Можете да изберете да излезете от лекарството, за да имате семейство, но без лекарството, вероятно е апетитът ви да се увеличава без лекарството за потискане и е възможно да се възстанови теглото.

Както при всяко медицинско решение, говорете с вашия лекар, преди да вземете решение. Говорете с Вашия лекар за потенциалните ползи за здравето от загубата на тегло и за това какви странични ефекти могат да ви въздействат въз основа на вашата специфична медицинска история.

Източници:

Центрове за контрол на заболяванията. Здравословно тегло - това не е диета, това е начин на живот! http://www.cdc.gov/healthyweight/losing_weight/index.html

Д-р Ерик Колман, д-р Джули Злат, д-р Мери Робъртс, д-р Еми Еган, Д-р Джойс Уейвър, Pharm.D. И Къртис Розбрау, MD, MPH. "Оценката на FDA за две лекарства за хронично управление на теглото." New England Journal of Medicine 25 октомври 2012 г.

Администрация по храните и лекарствата. Медикациите целят дългосрочно контролиране на теглото. http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm312380.htm

Д-р Крейг Примак, FAAP. Интервю. 18 февруари 2013 г.

Администрацията по храните и лекарствата "Qsymia Medication Guide". 23 февруари 2013.Qsymia QysRes