Какво и кога да ядете преди сутрешна разходка

Гориво за сутрешното ходене преди и след

Какво трябва да ядете преди сутрешното упражнение и кога трябва да го ядете? Когато говорите с приятелите си, всеки изглежда има различно мнение. Дали това е въпрос на лични предпочитания или има ли насоки, които трябва да следвате?

Малкото гориво е добро за утринна разходка

Вашето тяло се нуждае от гориво, за да има по-добра издържливост и да се възползва максимално от упражнения, включително ходене.

Но твърде много храна, очакваща храносмилането, може да ви остави да се почувствате неудобно. Всеки човек има различни нужди и толеранси и зависи и от това колко далеч и колко бързо ще ходите. Може да не се нуждаете от гориво за 15-минутна лесна разходка с кучето си. Но ще ви трябват някои за дълъг, оживен разход за упражнения.

Не започвайте с празен стомах

Трябва да имате поне лека закуска преди сутрешното упражнение, тъй като тялото ви е гладно през цялата нощ. Дори ако сте човек, който обикновено прескача закуската , дайте на тялото си някакъв плодов сок или спортна напитка, за да получите поне няколко калории, с които да работите. Без каквито и да е налични калории, по-малко вероятно е да работите толкова интензивно или колкото е възможно по-дълго. Ако целта ви е да се упражнявате с бърза разходка, трябва да имате лека закуска или закуска.

Яжте малка храна една до три часа преди упражнението

Ако закуската ви е лека, нискомаслена храна, можете да тренирате в рамките на един до три часа и да се възползвате от калориите с по-малък риск от стомашни болки.

Също така, не забравяйте да имате вода и други течности, така че да не започнете деня дехидратиран.

Няма закуска? Откажете се за закуска на въглехидрати 30 до 90 минути преди тренировка

Ако искате да ядете близо до времето си за тренировка, съсредоточете се върху лесно усвоими въглехидрати за бърз тласък на горивото. Идеи за тази закуска включват класическия банан, плодовия сок, нискомаслената багел или английския кифла или нискомаслено кисело мляко.

Уверете се, че сте включили вода или други течности, за да имате някаква хидратация на борда. Ако имате диабет, използвайте напътствията, предоставени от вашия здравен екип, когато решите какво трябва да ядете.

След това можете да се насладите на обичайната си закуска след тренировката или да имате закуска за възстановяване след тренировка, която включва белтъчини и въглехидрати, за да възстановите мускулите си.

Изчакайте три до четири часа след голямото хранене преди да излезете

Ако обичате голяма закуска, тялото ви ще отнеме от три до четири часа, за да смила мазнините и протеините. По-добре е да имате само лека закуска преди сутрешна разходка и да спестите по-голямо хранене след това. В противен случай тялото ви ще отклони кръвта, която може да отиде до вашите мускули на стомаха, за да може да работи върху храносмилането. Ако поискате от мускулите ви да се подготвят за добра тренировка , вие отклонявате кръвта от стомаха си и храносмилането се забавя.

Експериментирайте, за да видите какво работи за вас

Хората се различават по това колко добре толерират яденето или не ядат преди тренировка.

Храни, които се намират добре в стомаха, когато не се упражняват, могат да предизвикат гадене или гас, когато се комбинират с упражнения. Опитайте различни комбинации, за да намерите най-доброто за вас.

> Източник:

> Академия по хранене и диететика. Времето на вашето преди и след тренировка Хранене. www.eatright.org.