Значението на балансираното обучение и собствеността

Колко добър баланс може да намали навяхването на глезена

Изкълчванията на глезените са една от най-честите наранявания, които всеки атлет ще преживее. Може да е трудно да се избегне пропуснатата стъпка, неравномерната повърхност или пътуването от бордюра, но ако упражнявате едно просто упражнение, може да сте в състояние да си тръгнете без сериозно нараняване. Изкълчените глезени , а понякога поради липса на сила, издръжливост или гъвкавост на крайниците, често са причинени от липса на равновесие; proprioception , да бъдем точни.

"Proprioception" се отнася до чувство за съвместна позиция. Когато една връзка е нахлупена, тя губи собственост. Двойката се чувства нестабилна и може да раздаде. Самоприемните упражнения помагат на тялото да разбере как да контролира позицията на ставата. Тези упражнения са много често срещан компонент за рехабилитация на ранените спортисти, но те също могат лесно да се използват за предотвратяване на наранявания.

Доброто равновесие е особено важно за участниците, които изпитват леки отклонения в терена. Упражненията за собственост могат да помогнат на участниците да направят леки корекции на баланса на променящия се терен, като същевременно се избегнат наранявания.

Защо трябва да се грижите за баланса

Добре, така че не сте състезател . Защо да се интересувате от баланса? Е, за начало, това е основно умение, което се изисква в почти всеки спорт. От футбола до тениса, скалното катерене, настройването на центъра на тежестта, за да съответства на вашите ходове, е ключът към всеки спорт. Техническият термин за това е гъвкавостта .

Бързината е това, което ни позволява да се движим грациозно, губим малко движение. Тя позволява на нашите стави да се движат в пълния обхват на движение гладко и уверено.

Докато началото на сезона на туризъм може да изисква цялото ви внимание да остане фокусирано върху пътеката, за да не падне, след няколко седмици на туризъм може да забележите, че сте по-уверени в способността си да се приспособявате към терена, като се чувствате сами, може да обърне по-малко внимание на пътеката.

Увеличавате кинестетичната си координация и на свой ред подобрявате баланса си.

Кинестетичното съзнание или способността да знаете къде са части от тялото ви в триизмерно пространство се изисква за всеки ход, който правим. Балансът може да бъде научен, оспорен и подобрен. Балансираните средства за обучение се предлагат в различни форми, но оборудването е опция. Можете също така лесно да подобрите баланса си с малко или никакви луксозни съоръжения. Ние можем да обучим телата си, за да подобрим собствеността в мускулите, само като създадем балансирани предизвикателства за себе си.

Ето едно леко упражнение, което можете да опитате сега: единият крака клякам и достигате . Застанете на единия крак, след това се придвижите напред и докоснете земята или малък предмет пред вас и отново се изправете. Можете също така да правите партньорска тренировка, като например да използвате лекарска топка, за да играете игра на улов, докато балансирате на единия крак. Включете повече балансирани упражнения във вашата фитнес програма с балансирани дъски и стабилизатори. Те могат да бъдат намерени онлайн и в повечето магазини за спортни стоки.

Предимствата на баланса

Вече знаем, че притежаването на добри умения за балансиране може да намали риска от изкълчване на глезена, но има и други предимства:

Вижте също