Скулптурирайте целта за преглед на телесните мазнини

Защо Цел Скулпт е загуба на пари

Тракторите за здраве и фитнес са експлодираща индустрия - FitBit, Nike, Under Armor, Polar и Garmin, са само някои от марките, предлагащи най-новите, най-велики методи за проследяване на всяка биометрична информация, която бихте могли да искате да проследите.

С изключение на процента на телесните мазнини.

Това е мястото, където Sculpt Aim се стреми да запълни празнина. За съжаление, целта им може да е леко отрицателна.

Докато Sculpt Aim технически работи, проблемът е, че неговите предимства са прекомерно пренасочени и цената е твърде висока, въз основа на това, което тя предлага. Това просто не е интелигентна покупка за по-голямата част от населението.

Какво представлява Целта на скулпта

Sculpt Aim е проследяващ процент телесна мазнина. Важно е да се отбележи, че процентът на телесната мастна тъкан (процентът на мастната маса и масата без мазнини в тялото) е много по-точна мярка за фитнес от теглото или телесното тегло .

Целта на Skulpt използва електрическа импедансна миография (EIM), за да премине малък електрически ток през специфични мускулни групи, за да оцени прогнозата за общия процент телесни мазнини. Тази техника е подобна, макар и различна от технологията, използвана в BIA ( биоелектричен импеданс анализ ), интелигентни везни, които осигуряват отчитане на телесните мазнини.

Защо точността на целта не е толкова голяма, колкото казва компанията

Резултатът от EIM е доста точна оценка на процента на телесните мазнини.

Според компанията EIM измерва процента на телесните мазнини до 1-2% от хидростатичното тегло .

Точно там започва прекомерното оживяване на ползите от продукта.

Докато хидростатичното претегляне се счита за една от най-точните форми на тестването на телесните мазнини, то е точна само до 1 до 3 процента от действителния процент телесни мазнини.

С други думи, ако сте ходили в лаборатория и сте участвали в тест за хидростатично теглене и ви е казано, че имате 18-процентови телесни мазнини, реалността е, че всъщност може да има процент на телесна мазнина, който пада навсякъде от 15% до 21%.

Така че, когато Skulpt ви казва, че те предлагат "много точна" изчисление на телесните мазнини, тъй като те попадат в рамките на 1 до 2 процента от хидростатичното теглене, това, което те наистина казват, е, че те попадат в рамките на 2-5% процент. Това все още не е омазано число, но това не е ясният отличителен победител, когото биха искали да повярвате. Съществуват и други форми на измерване на телесните мазнини - конкретно, калпарите за кожни пътища и анализа на BIA, които също попадат в рамките на 3- до 5 процента от действителния процент на телесните мазнини.

С други думи, бихте могли да купите телесна мазнина от максимум 50 долара или да използвате обучители, които да тестват телесните мазнини във фитнеса безплатно и да получите подобен точен резултат - не е нужен фантастичен Sculpt Aim.

С лекота на използване на Sculpt Aim

Може би, ако лекотата на използване на Skultp Aim е особено удобна, може би си заслужава цената на почти $ 100. За съжаление, не всичко е толкова голямо. Докато малкото, ръчно поддържано устройство със сигурност е преносимо, трябва да намокрите електродите, за да го използвате, и трябва да разполагате с вашия смартфон, за да синхронизирате и проследявате резултатите си.

Освен това, за да получите пълна оценка на телесните мазнини, трябва да тествате минимум четири сайта - процес, който далеч не е защитен от грешки. Имаше моменти, в които не можах да прочета, или че бях изненадан от напълно неточната оценка. Например, проверих точно същите сайтове три пъти последователно, всички според указанията на компанията, и получих резултати, които варираха до 10% на сайт. Това е абсурдна вариация.

Предимства на целта на скулпта

Целта не е напълно безсмислена - има няколко предимства:

Съображения и недостатъци на Sculpt Цел

Има два основни проблема с целта.

Когато комбинирате тези два проблема, това, което свърши, е скъпа притурка, която предоставя предимства, които не струват цената, особено когато можете да купите други устройства за оценяване, които дават резултати, които са сходни, макар и може би малко по-точни.

Сравнение на точността и цената в реалния свят

Когато бях в програмата си за магистърска програма, трябваше да мине през лаборатория, състояща се от множество тестове за телесна мазнина. След като съм гладувал, екскретирал и се въздържал от тренировка, водеща до тестовете, получих следните резултати от телесните мазнини:

И трите измервания са в рамките на подходящ диапазон от грешки - отклонение от около 1 до 3 процента от "златния стандарт" на хидростатичното претегляне. Същата вечер използвах домашния "интелигентен мащаб" от 50 долара, за да тествам BIA вкъщи и получих подобно четене някъде в диапазона от 15 до 16 процента.

Ако BIA, дебелината на кожата, както и интелигентният ми мащаб, всички се понижиха с 1 до 3 процента от "златния стандарт" на хидростатичното претегляне, защо бих прекарал значително повече, за да използвам Sculpt Aim, устройство, което предлага същото ниво на точност?

Словото от

Докато процентът на телесните мазнини има тенденция да бъде по-добър предсказващ фактор за здравето, отколкото теглото или телесното тегло, нито един биометричен показател не трябва да се преодолява като най-важното измерване за измерване или наблюдение на здравето.

Когато изолирате конкретна биометрична информация, без да се съсредоточавате върху по-голямата картина - баланс на всички измервания, ако искате - рискувате нездравословно поведение.

До известна степен проблемът с целта "Скулпт" е, че тя се съсредоточава толкова драстично върху процента на телесната мазнина, че може да подхранва нездравословни натрапчиви усещания при определени индивиди, насърчавайки поведението, което води до прекомерна загуба на телесни мазнини. Устройството не предлага индикатор, когато човек може би е отишъл твърде далеч; по-скоро, като човек получава по-чиста, те се придвижват от "fit" до "скулптурирани". В неправилни ръце преследването на "скулптурирани" може да доведе до анорексия, упражняване на мания или женска триада спортист

> Източници:

> "Състав на тялото". Страницата за упражнения и физическа фитнес . Държавен университет в Грузия. http://www2.gsu.edu/~wwwfit/bodycomp.html.