Пиле с червени боровинки и вино Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 314

Мазнини - 10 гр

Carbs - 5g

Протеин - 41г

Общо време 40 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 20 мин
Сервирания 5

Харесва ми да използвам месо от пилешко бельо за това ястие, защото мисля, че стои на този интензивно ароматизиран сос, но със сигурност можете да използвате пилешки гърди или свинско месо. По-бързо е да направите тази обезкостена версия, но ако имате месо с кости, просто кафявайте я върху печката и я завъртете в пещта на 350 F. с соса. Ако съм натиснат за известно време, правя соса в отделен тиган.

Ако имате остатъчно пилешко, пуешко или свинско месо, което вече е приготвено, можете да направите соса и сами и да го излеете върху презареденото месо.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте огромен тиган на средно висока температура. Добавете маслото. Поставете сол и черен пипер.
  2. Когато маслото е горещо, кафето трябва да се кафя от двете страни.
  3. Извадете пилето от тенджерата и го покрийте с фолио, за да го затоплите. Изсипете излишното количество петрол, ако има много повече, отколкото сте започнали.
  4. Настържете лука за 2-3 минути.
  5. Добавете джинджифила и гответе за още една минута.
  6. Добавете виното и дафиновия лист. Остържете тигана, за да разтворите кафявите битове на тигана (дегазирате тигана). Пригответе сместа до кипене.
  1. Добавете боровинките и гответе докато са поп, което ще отнеме около 5 минути. Добавете някои подсладители - обичам да започвам с еквивалента на 1/4 чаша захар. Точното количество ще зависи от киселинността и сладостта на другите съставки, главно виното (и вкус, разбира се). В идеалния случай ще откриете баланс, в който торбата се освобождава достатъчно, за да бъде вкусна, но преди да се прехвърли в "jammy". Ако сосът стане твърде дебел, добавете малко пилешко месо или вода.
  2. Регулирайте подправките, ако е необходимо, добавете сол.
  3. Накрая се върти в една супена лъжица студено масло - това ще уплътни леко соса и ще "излезе от ъглите" с вкус.
  4. Сервирайте пилето със соса, излят върху върха.