7 начина да увеличите своя път без да давате 100%

Нека си го кажем: Ако си вземете четири или пет закрити курсове по велосипед седмично, е трудно да дадете 100% от максималните си усилия във всяка сесия. Нито пък вие (защото бихте рискували изгаряне или нараняване, ако сте го направили). Но това не означава, че единствената алтернатива е да го куче. Можете да увеличите максимално всяка сесия, като се съсредоточите върху различни аспекти на това, което правите, без да се стига до пълна газ през цялото време. Прочетете повече за 7 страхотни стратегии, които да използвате.

1 - Намерете сладките си петна.

Нагласете нивото на съпротива и ритъма си, докато не откриете истинската си зона на комфорт, където се чувствате леко оспорвана, но също така като че ли можете да педалите с тази скорост и скорост за дълги разстояния. След това добавете съпротива и излезте от седлото (с ръцете си в позиция 3 ) и намерете това, което се чувства като оптималното напрежение, което можете да направите за постоянно изкачване . Откриването на тези лични сладки места ще ви помогне да се измъкнете по-добре от зоната си на комфорт, когато това се случи, и когато се наложи, да се върнете обратно в него.

2 - Педал на ритъма на музиката.

За допълнителна доза забавление, прекарайте цяла сесия педалинг на ритъма на всяка песен, която свири в дадено време - по-бързо по време на темпото, по-бавно по време на балади и други нежни песни. (Това е чудесен начин да усъвършенствате техниката си за класовете, базирани на ритъм.) Степента, до която коригирате съпротивата си зависи от вас. Само не забравяйте: Винаги поддържайте известно съпротивление на велосипеда .

3 - Участвайте в игра на сила.

Използвайте определена сесия като възможност да придобиете контрол над вашето темпо. Прекарайте много време, като поддържате постоянно силни темпове с умерено-тежко съпротивление на велосипеда. След това леко наберете или съпротивата или темпото си и се съсредоточете върху ускоряване бързо; вижте колко бързо можете да добавите 10, 20 или 30 RPM към текущото темпо, преди да се откажете отново. Това е добро умение, което трябва да имате, когато карате (реални или симулирани) превключвания или прекъсвания .

4 - Подобрете техниката на педалите.

За да подобрите ефективността на ударите на педалите си , опитайте традиционен метод, наречен "анклинд", който включва огъване и разширяване на глезена по време на всеки ход на педала. По-конкретно, идеята е да изгладите петата си по време на наклонената част на удара, да претъркате крака (от петата до петите) в долната част на хода на педала, след това да вдигнете петата, когато педалът започва да се издига до върха на дъга, което ви дава допълнителен лост. За визуално изображение, помислете за това като движение, подобно на изстъргването на кал от дъното на вашата обувка.

5 - Работете по дишането си.

По време на пътуване с издръжливост или възстановяване, използвайте възможността да възстановите ума и тялото си, като се съсредоточите върху дишането си. Опитайте да експериментирате с различни модели на дишане , като дифрагматично дишане или ритмично дишане, за да видите как те влияят върху вашата енергия, издръжливост и ефективност. Чрез това упражнение ще станете по-осведомени за редовното дишане.

6 - Укрепване на вашия несполучлив крак.

Независимо дали пътуват на закрито или навън, повечето хора са склонни да отблъскват със същия крак или да оставят по-силния си крак да се движи с педалите. С течение на времето това може да влоши дисбалансите в мускулната сила между десния и левия крака. Решението: Прекарайте тренировка в клас или соло, като редувате между оставянето на по-слабия си крака, задвижвайки ударите на педалите ви, както и едновременно захващане на двата крака.

7 - Практикувайте визуализирането на различни терени, докато пътувате.

С вътрешно колоездене умът ви може да бъде мощен съюзник. Въпреки че сте в затъмнено студио, можете да запазите тренировката си интересна, като изобразите терена, който вашите пътеки симулират - плоски пътища, хълмисти хълмове, преходи, брегови линии, настройки на езерото и др. По същия начин, ако искате внезапно да натискате темпото си по време на спринт, това може да ви помогне да визуализирате себе си, като се отделяте от пакет от ездачи , докато излеете темпото. Виждайки, че може да ви помогне да вярвате и да го постигнете!