Трябва ли да взема мазнини горелки за по-добри резултати?

1 - Какво трябва да знаете

Стимулиращите мазнини горелки не изгаря мазнините. Изображения на астронавтите Caiaimage / Гети изображения

Намаляване на мазнините и получаване на тон е голям бизнес в света на добавките. Толкова много хора се борят и отчаяно да намерят това вълшебно нещо, за да разтоварят паунда. Има толкова много добавки за изгаряне на мазнини, както и толкова много потребители, които се подреждат с пари в брой.

Много е важно да се разбере целта на добавките за изгаряне на мазнини, съставките и възможните нежелани реакции, преди да скочиш в гърнето на стимуланти. Има налични не стимуланти за изгаряне на мазнини, но всъщност една сладка бутилка хранителни вещества, която лесно се получава от здравословен прием на храна.

Тази статия няма да се занимава с определени марки мазнини горелка, тъй като всички те споделят почти същите съставки. Вземете една бутилка и я сравнете с другата и ще намерите споделени съставки, поръсени с някаква билкова смес, за да поддържате здраво тяло. Също така често срещано при стимулаторите на мазнини горелки са необичайни имена на етикета, за да описват рязане на мазнини . Бихте си помислили, че човек е бил диво животно или нещо, което да донесе в къщи бутилка и гордо да се покаже с маскизъм на кухненския плот.

Всички лекота настрана, стимулиращите мазнини горелки не изгарят мазнини. Ох! Какво изгаря мазнините, че изгаряте калории по време на тренировка и консумирате постоянно здравословна диета . Ако продавач твърди, че е взел мазнина горелка и седи на дивана ще хвърли мазнини от тялото си, тичам в другата посока.

Ролята на стимулатора за изгаряне на мазнини е да "допълни" упражнението чрез временно увеличено умствено и физическо състояние. Представете си усещането за намаляване на няколко еспресо снимки и непосредствената нужда да изгорите нервната енергия. Това до голяма степен описва как ще се почувствате, след като сте взели стимуланти за изгаряне на мазнини.

Не поставяйте надолу каквото и да е вълнение по отношение на стимулаторите на мазнини, тъй като някои от вашите приятели, семейства и фитнес приятели могат да се закълнат в тях. Поставете в изследването, прочетете етикетите и знайте, че всички добавки не са регулирани. Допълващи компании могат да си доста пакет с всеки lingo да ви продаде продукта. Нека да разгледаме типичните стимуланти, базирани на изгаряне на мазнини съставки и как те трябва да се подобри изгарянето на мазнините.

2 - Кофеин

Кафето съдържа кофеин и вероятно е по-добър вариант от изгарянето на мазнини. FHR imageBROKER / Гети изображения

Кофеинът е може би водещата съставка в стимулаторите на мазнини. Счита се за метилксантин и стимулира централната нервна система, сърцето и скелетните мускули. Кофеинът произвежда термогенеза и просто означава, че тялото се загрява и метаболизира по-бързо.

Според проучването за затлъстяване през 2005 г. "приемането на кофеин е свързано със загуба на тегло чрез термогенеза и оксидация на мазнините". Недостатъчното недостатък е, че много мазнини не се предлагат с точни дози или дори качество на техния продукт. Не забравяйте, че се прилага сделката "без регулиране" с всички добавки .

Радвайки се на чаша черно кафе, това би било по-евтино и ще осигури еднакво предимство без всички непознати. Други популярни форми / имена за кофеин в рамките на стимулатори на мазнини горелки: guarana, кола гайка, и yerba партньор. Нежеланите странични ефекти от консумацията на кофеин могат да включват чувство на нервност или треперене, разстроен стомах, нарушение на съня и тахикардия.

Направете вашите изследвания по този въпрос. Кофеинът трябва да се избягва, ако той Ви посъветва.

3 - Йохимбин HCL

Йохимбин HCL добавки Основната функция е либидо подобрение. Томас Й. Питърсън Избор на фотографа RF / Getty Images

Yohimbine HCL е друга популярна съставка в добавките за изгаряне на мазнини и е известна с повишаване на либидото, изграждане на тялото и загуба на тегло. Скъсената версия Yohimbe е западноафриканско вечнозелено дърво, където алкалоидът йохимбин се извлича от кора. Всъщност йохимбин хидрохлорид (HCL) може да бъде предписан за лечение на еректилна дисфункция, основната причина за билковия екстракт.

Йохимб функционира, като комуникира с нервните клетки и стимулира освобождаването на адреналин и може да бъде много опасен при високи дози. Това е съставка за изгаряне на мазнини под постоянна проверка и предмет на разгорещени дебати. Националният институт по здравеопазване съобщава, че "авторът на рецензия от Yohimbe през 2010 г. стига до подобни заключения, като отбелязва, че резултатите от малки човешки проучвания на йохимбин за загуба на тегло са противоречиви и доказателствената база е недостатъчна, за да подкрепи претенцията за загуба на тегло за това съединение. "

Нежеланите странични ефекти на Йохимбин HCL при дози от 200 mg или по-високи могат да включват хипертония, тревожност, тахикардия, сърдечни проблеми и смърт. Изглежда, че рисковете далеч надвишават ползите от изгарянето на мазнините. Поради потенциални сериозни нежелани ефекти, Yohimbe трябва да се приема само под медицински контрол. Отстранете това!

4 - Теобромин

Теоброминът е силно концентриран в какаовия боб. Creativ Studio Heinemann Westend61 / Гети изображения

Теоброминът ще бъде открит сред съставките на много стимулиращи мазнини. Това е естествен екстракт от какао и силно концентриран в какаовия боб. Теоброминът се използва от години като стимулант, диуретик, вазодилататор и лек афродизиак.

Това е основната съставка на шоколада, при условие че ефектът от него е "добре" след консумация. Ако тичате в магазина за случаите на шоколадови шини, поставете спирачките. Хранене на тонове шоколад няма да направи нищо за загуба на тегло и яде твърде много, най-вероятно няма да накара някой да се чувства добре.

Теоброминът обикновено се сравнява с кофеина в начина, по който стимулира организма, но с леки странични ефекти. Работата с theobromine то просто няма научно подкрепени изследвания, за да потвърди твърденията за подобрено изгаряне на мазнини или загуба на тегло. Всъщност ограничените проучвания върху плъхове са противоречиви. Не е възможно точните научни доказателства, използващи теобромин, да бъдат точно оценени по отношение на ефективността или безопасността.

Други често срещани наименования на теобромин: riddospas, riddovydrin, santheose, seominal, theobrominum, theoguardenal и theominal. Нежеланите странични ефекти могат да включват неспокойствие, треперене, тревожност и разстроен стомах. Не е твърде впечатлен от този.

5 - екстракт от зелен чай

Екстрактът от зелен чай е съставка и стимулант на основната мазнина. NightAndDayImages Е + / Гети изображения

Екстрактът от зелен чай се появява отпред и от средата като най-важна съставка в стимулиращите мазнини горелки. Той е богат на катехинови полифеноли и кофеин, свързани с повишен метаболизъм. Американският вестник за клинично хранене съобщава, че " Зеленият чай има термогенни свойства и насърчава окисляването на мазнините отвъд това, което се обяснява със съдържанието на кофеина сам по себе си. Екстрактът от зелен чай може да играе роля в контрола на телесния състав чрез симпатично активиране на термогенезата, окисляването на мазнините или и двете. "

Зеленият чай също има силни антиоксидантни качества и е свързан с подобрено здраве. Това, което прави най-смисъл, е да се насладите на чаша зелен чай ежедневно, за да постигнете стимулиращия ефект и да забравите разхода и неизвестността на нерегулирана бутилка чудо. Не са съобщавани нежелани странични ефекти, които консумират зелен чай като напитка. Нежеланите странични ефекти на екстракта от зелен чай могат да включват стомашно разстройство, повишено кръвно налягане и редки съобщения за увреждане на черния дроб. Направете вашите изследвания по този въпрос!

6 - Екстракт от зелен кафе

Зеленият екстракт от кафе произхожда от непечени кафе на зърна. Сузане Портър Доринг Кидърсли / Гети изображения

Зеленият екстракт от кафе произхожда от непечени кафе на зърна и има по-високи нива на хлорогенна киселина в сравнение с печените боб. Също така съдържа кофеин, който вече е свързан с повишен метаболизъм и оксидация на мазнините.

Ограничени проучвания показват, че по-високи нива на хлорогенна киселина в екстракт от зелен кафе могат да инхибират натрупването на мазнини и да контролират глюкозния метаболизъм при мишки и хора. Изследване от 2011 г., публикувано в Националната библиотека по медицина в САЩ, " заключи, че резултатите от тези проучвания са обещаващи, но проучванията са с лошо методическо качество. Необходими са по-строги проучвания за оценка на ползата от GCE като средство за отслабване. "

Нежеланите странични ефекти могат да включват главоболие и инфекции на пикочните пътища. Изглежда, че журито все още не е в това!

Източници:

Международна асоциация по спортни науки, факти за изгарянето на мазнини, Dustin Parsons, 5/11

American Journal of Clinical Nutrition, кофеин и кафе: влиянието им върху метаболизма и използването на субстрата при нормално тегло и при затлъстяване, Acheson KJ et al., 5/80

American Journal of Clinical Nutrition, Ефикасност на екстракт от зелен чай, богат на катехинови полифеноли и кофеин, за увеличаване на 24-часовия енергиен разход и оксидация на мазнините при хора, Dulloo AG, 12/1999

Национални здравни институти, Служба за хранителни добавки, хранителни добавки за отслабване, Справка за здравни специалисти

Национална медицинска библиотека на САЩ Национални институти по здравеопазване, Резюме, Отслабване и поддържане на теглото във връзка с обичайния прием на кофеин и добавяне на зелен чай, Westerterp-Plantenga MS et al., 7/05

Национална медицинска библиотека на САЩ Национални институти по здравеопазване, Използване на екстракт от зелен кафе като добавка за отслабване: систематичен преглед и метаанализ на рандомизирани клинични изпитвания, Onakpoya I et al., 31/8/10