5 добавки, показани за подобряване на вашето физическо състояние

1 - Бъдете информирани за добавките

Тара Мур / Гети изображения

Всеки от първите 5 списъка с добавки ще се различава в зависимост от маркетинга, мненията, модата и най-горещите тенденции. Това е печелене на пари индустрия и ръцете са готови и готови да вземат вашите пари. Честно казано, ние наистина не се нуждаем от добавки за намаляване на мазнините, изграждане на мускули и подобряване на ефективността.

Всъщност, ние можем да получим повечето наши основни хранителни вещества от здравословния прием на храна, за да създадем тялото, което желаем. Преди да спрете да четете, няколко добавки са показали обещание с подобряването на нашата фитнес. Изследванията за по-неоспорима информация винаги са в ход.

Добавките остават нерегламентирани и потребителите трябва да се обърнат към купувача. Преди да преведете трудно спечелените пари за добавки, препоръчваме да проучите продуктите, да говорите с Вашия лекар и да проследявате собствения си напредък.

Направете информирано решение, преди да купите куп добавки, за които се предполага, че ще произведат фитнес чудо. Сега, когато четете с отворен ум, следните добавки се подкрепят от научни доказателства и често се питат за подобрение на фитнес.

2 - Рибено масло

Рибеното масло е свързано с невромускулното усъвършенстване на спортистите. МарсБарс / Гети изображения

Мастната риба съдържа докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (ЕРА), които са двата вида Омега-3 мастни киселини . Омега 3 мазнините вече са свързани с намален риск от сърдечни заболявания и сега проучвания, подобни на Journal of the International Society of Sports Nutrition , виждат нервно-мускулно подобрение за спортисти с издръжливост с добавка на рибено масло.

Друго проучване, проведено върху женски елитни футболни играчи и съобщено от The Journal of Sports Science and Medicine, разкрива: "Проучването предполага, че суплементирането с DHA произвежда перцептуално-моторни ползи в женските елитни спортисти и че DHA може да бъде полезна добавка в спорта, и ефективността на реакционното време са от значение. "

3 - BCAA (аминокиселини на клончетата)

Верижната верига аминокиселини (BCAAs) помага за възстановяване на мускулите и упражненията. Мария Тутудаки Фотодиск / Гети изображения

Верижните аминокиселини (BCAAs) съдържат левцин, изолевцин и валин, които играят важна роля в протеиновия синтез и усвояването на глюкоза в нашите клетки. Тези аминокиселини имат важни функции след тренировка и за цялостно изграждане и възстановяване на мускулите.

BCAAs могат да бъдат получени чрез хранене на постно протеин и се насърчава. "Това наблюдение предполага, че добавянето на BCAA може да намали мускулните увреждания, свързани с упражненията за издръжливост". Допълнителни изследвания също така показват подобни открития с добавянето на "BCAA като полезна добавка за възстановяване на мускулите и имунната регулация за спортни събития. "

4 - Витамин D

Витамин D има функционална роля в скелетната мускулатура. B.Aa.Sätrenes Moment Open / Гети изображения

Дефицитът на витамин D се е превърнал в проблем в световен мащаб и сега засяга негативно хората в широк възрастов спектър и включва спортисти. Млечните продукти съдържат витамин D и също така се абсорбират чрез естествена слънчева светлина. Необходимо е да включите дневно източник на витамин D, за да поддържате оптимално здраве и фитнес.

В резюме, публикувано от медицината и науката в областта на спорта и упражненията , "витамин D може да подобри атлетичното представяне при спортисти с дефицит на витамин D" и "може също така да защити атлетите от няколко остри и хронични заболявания".

Според статия, публикувана в скандинавския вестник "Медицина и наука в спорта ", въпреки ограничените налични данни по това време спортисти и треньори в началото на 20 век вярват, че UVB радиацията е от полза за атлетичното представяне.

"Натрупващите данни подкрепят съществуването на функционална роля на витамин D в скелетната мускулатура с потенциално значително въздействие както върху профила на раждане, така и върху вредата при младите, иначе здрави спортисти".

5 - Кофеин

Черното кофеиново кафе е естествен стимулант. Peerayut Aoudsuk / EyeEm / Гети изображения

Кофеинът обикновено е една от най-добрите съставки за добавки за изгаряне на мазнини, продукти за отслабване и подобрители на производителността. Голяма чаша черно кафе може да достави увеличаване на метаболизма и да осигури бонусни антиоксиданти.

Повече не е по-добре обаче, когато става дума за кофеин и се пристъпва с повишено внимание преди да използвате този продукт. В едно международно дружество за спортно хранене позицията стои: кофеин и представяне "Очевидно е, че кофеинът е наистина ергогенен за спортните резултати, но е специфичен за състоянието на спортиста, както и интензивността, продължителността и начина на упражняване". "Harvard Health Publication 2014 " не само кофеинът е мозъчен стимулант ... но също така блокира рецепторите, които ви дават вълна от енергия и потенциално подобряване на умственото представяне и забавяне на свързания с възрастта умствен упадък.

6 - Креатин

Креатинът е познат за изграждането на мускулите и подобряването на силата. Hugh Threlfall Фотолибриране / Гети изображения

Креатинът е един от най-изследваните и широко използвани добавки, които подобряват изграждането и силата на мускулите. Той е отговорен за доставянето на енергия на клетките в тялото и за поддържането на равновесие на нашите клетъчни функции.

Креатинът се среща естествено в организма, но също така се среща в храни като месо, млечни продукти и яйца. Международният журнал за спортно хранене и упражнения метаболизъм съобщава, че креатинът е "по-голям за промени в телесната маса след краткосрочна креатинова добавка", а също и креатинът не изглежда ефективен при подобряването на плуването и плуването.

В резюме, публикувано в " Молекулярна и клетъчна биохимия", се казва, че "въпреки че не всички проучвания показват значителни резултати, преобладаването на научните доказателства показва, че добавката на креатин като цяло е ефективна хранителна ергогенна помощ за разнообразни упражнения в редица атлетични и клинични население ".

Направете така: направете вашите изследвания по този въпрос!

Източници:

Journal of Sports Science and Medicine, богато на DHA рибено масло подобрява сложното време за реакция в женските елитни футболисти, José F. Guzmán et al., 10/11

Журнал на Международното дружество по спортно хранене, 21 дни на добавяне на маслена киселина от бозайници, подобрява аспектите на нервно-мускулната функция и ефективността при мъжки спортисти в сравнение с плацебото на маслиновото масло, Evan JH Lewis et al., 6/18/15

Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, Ефекти на добавената аминокиселина с разклонена верига върху серумната креатин киназа и лактатната дехидрогеназа след продължително упражнение, Coombes JS et al., 9/2000

Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, Разклонена аминокиселинна добавка не подобрява атлетичната работа, но засяга възстановяването на мускулите и имунната система, Negro M et al., 9/2008

Скандинавски вестник на медицината и науката в спорта, витамин D и човешки скелетни мускули, B Hamilton, 4/10