Не загубата на мазнини може да не е свързано с приема на храна

Как да правите промени може да стимулира загубата на мазнини

Намаляването на телесната мазнина може да се почувства като борба, особено ако изразходвате енергия чрез упражнения и не виждате резултати. Нашата диета може да бъде постоянно здрава и нашето тяло все още отказва да пусне мазнини. Смятали ли сте, че неспособността да се губят мазнини може да произтича от други причини, които не са свързани с прием на храна или тренировки?

Когато не сме в състояние да изгубим мазнини, докато поддържаме здравословен начин на живот, е време да се впуснем по-дълбоко в каузата. Намирате ли се в работа с висок стрес или изпитвате хроничен стрес от нещастни обстоятелства? Твоето тяло просто не се чувства добре, летаргично с тенденция към заболяване? Какво става с вашия социален живот и приема на алкохол? Възможно ли е все още да не се храните правилно за загуба на мазнини ? Ако погледнем не толкова очевидните причини, които ще има мазнината, ще бъде необходима, за да започне процесът на отпадане.

Стрес и загуба на мазнини

Време е да оцените живота си за загуба на мазнини. Рик Гомез / Гети изображения

Всички ние имаме стрес в живота, но може да се превърне в хроничен проблем, който оказва негативно влияние върху нашите мисли, поведения и цялостно здраве. Изследванията сочат, че постоянният стрес е проблем за много хора и има неблагоприятни последици за здравето. Продължаващият стрес показва, че причинява над стимулиране на надбъбречните жлези да отделят химикали (кортизол) в нашето тяло. Кортизолният хормон е свързан с повишаване на теглото и неспособността ни да губим мазнини.

Когато стресът е висок и непрекъснат, експозицията на кортизол се претоварва. Други проучвания показват, че "експозицията на кортизол в дългосрочен план може да доведе до увеличаване на теглото, тъй като нивото на апетит и нивата на инсулина непрекъснато се увеличават". Тази стресова реакция е показала, че играе важна роля в организма ни, задържайки мазнини, особено около корема.

Чувствителните бактерии могат да повлияят върху мазнините

Отговорът да не губят мазнини може да са бактериите, живеещи в червата ви. Всички ние имаме добри и лоши чревни бактерии, но когато скалата се люлее повече на "лошата" страна, тя може да повлияе на образуването на мазнини. Предлага се метаболизмът ни да се променя от лошите бактерии, които предпочитат да конвертират храната, която ядем, в съхраняваните мазнини. Простата математика диктува по-лоши бактерии, повече мазнини.

За да подобрим чревната ни бактерия , ще трябва да променим хранителните ни навици. Проучванията показват, че консумирането на хранителни вещества с плътен произход насърчава здрави чревни бактерии. Смяната на преработените храни за по-здравословни селекции ще ни позволи да стимулираме добрите чревни бактерии и да насърчаваме загубата на мазнини.

Приемането на алкохол потиска загубата на мазнини

Проучванията показват алкохол, който потиска изгарянето на мазнините и пречи на нормалните метаболитни процеси. Честит час не звучи толкова привлекателен, когато потиска способността ни да губи мазнини. Проблемът с консумацията на алкохол обикновено е липсата на воля. Много от нас не могат да се ограничат до едно питие, особено в социални условия. Празните калории, съдържащи се в алкохола, се обработват по различен начин в тялото и не правят нищо друго освен добавяне на инчовете към талията ви. Ако загубата на мазнини е била борба, намаляването на приема на алкохол може да бъде чудесно място за промяна.

Наистина ли ядете правилно?

Вие ядете това, което мислите, че е здравословен хранителен план и не виждате резултати в загуба на мазнини. Какво става? Възможно е да се случват няколко неща и да се вземе честен поглед върху приема на храна. Не консумирането на достатъчно калории може да бъде проблем, поставяйки тялото ви в режим на глад и резервиране на мазнини. Консумирането на твърде много калории на ден и по-големи порции също може да допринесе за повишаване на телесните мазнини.

Падате ли за преработени храни, обозначени като без мазнини и без захар мислене, че сте се ударили в майчиното ядро ​​за загуба на мазнини? Били ли сте елиминирали основните хранителни вещества от вашата диета? Това са само няколко важни въпроса, които трябва да разгледате, когато оценявате дали сте правилно хранене за намаляване на телесните мазнини.

Бонус: Време е да се движи!

Колко упражнявате на седмица и истински ли сте предизвикателство? Получавате ли пот? Скоростта на сърцето ви е най-малко 20-30 минути на сесия? Упражнението е свързано с намаляване на стреса, загуба на мазнини и цялостно подобряване на здравето. Важно е да се тренирате поне 3 до 5 пъти седмично в комбинация със здравословна хранителна програма. Уседналите тела водят до допълнителни нежелани мазнини.

> Източници:

> Бъдеща медицина, Микробиология, Връзката между чревната микрофлория и наддаването на тегло при хората, Vol. 7, No. 1, Pages 91-109, Emmanouil Angelakis et al., 2015

> Здраве и човешки услуги Авторски ръкопис, Връзка между приема на алкохол, телесна мазнина и физическа активност - популационно проучване, Suthat Liangpunsakul, MD MPH et al., 9/10

> Интересувате ли се от Отслабване, стратегии за управление на теглото за успех; nutrition.gov, 4/17/2015

> Сборник на Националната академия на науките на Съединените американски щати, Хроничен стрес и затлъстяване: нов поглед върху "комфортната храна", Мери Ф. Далман и др., 5/14/03