Айсберг Здравеопазване Маруля Факти

Калории в айсберг Маруля и ползи за здравето

Айсберг марулята е тази обикновена бледозелена, която обикновено се използва в салати, такос и сандвичи. Въпреки че не е толкова популярен, колкото по-вкусните зеленчуци като ескарола, спанака и марулята, много потребители все още предпочитат хрупкавостта и лекия вкус на айсберг маруля. Всъщност, една причина айсберг марулята е загубила част от популярността му не се дължи на текстура или вкус, това се дължи на липсата на хранително съдържание.

Айсберг маруля просто не е толкова питателна, тъй като тези fancier суперхрана Зелените като кафяв, спанак и рукола. Въпреки това, айсберг маруля със сигурност не е зле за вас и това прави чудесно допълнение към диета за отслабване.

Айсберг Здравеопазване Маруля Факти
Сервиращ размер 1 чаша, нарязана или нарязана нарязана (55 гр.)
На порция % Дневна стойност *
Калории 7
Калории от мазнини 1
Общо мазнини 0.1g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0.1 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 3 mg 0%
Калиев 77.55 mg 2%
Въглехидрати 1,6г 1%
Диетични фибри 0.3г 1%
Захар 0.6 гр
Протеин 0.3 g
Витамин А 0% · Витамин С 4%
Калций 0% · Желязо 8%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Най-доброто нещо за айсберг маруля е ниският брой калории. Една чаша прясна маруля има по-малко от 10 калории на чаша. Той също така е с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини, така че е и подходящ за всяка диета с ниско съдържание на мазнини или ниско съдържание на въглехидрати . Айсберг няма много витамини или минерали, но съдържа много вода, така че е идеален за горещите летни дни.

Ползи за здравето на аспержи от айсберг

Тъй като айсберг маруля е толкова ниско в калории, тя прави отлично допълнение към диета за отслабване. Яденето на голяма салата преди основния Ви курс може да ви помогне да ви напълни, така че не чувствате необходимостта да ядете повече от по-високите калорични храни.

Често задавани въпроси за маслото от айсберг

Защо не е айсберг маруля като хранителни като други видове зеленчуци?

Айсберг марулята няма тъмни пигменти и други фитохимикали, като тези, които се намират в спанака или кале, и там се намират много от хранителните вещества.

Защо се нарича айсберг маруля?

Според Смитсън, тя получава името от купчините лед, които са били опаковани около главите на марулята, когато са били натоварени в влакови коли, за да бъдат транспортирани през САЩ през 40-те години на миналия век.

Има ли айсберг маруля същото като ромчетата маруля?

Не. Ромската маруля има по-тъмен зелен цвят с по-големи листа, които не са толкова здрави, че главата на ромчетата маруля е доста хлабава.

Розовата маруля е по- питателна от айсбергната маруля?

Да, така е. Една чаша ромска маруля има същия брой калории, но има и доста количество витамин С, фолиева киселина, витамин А и витамин К. Плюс това съдържа бета-каротин и лутеин, които работят като антиоксиданти в тялото ви.

Събиране и съхранение на аспержи

Ще намерите глави от айсберг маруля в секцията за производство на вашия хранителен магазин. Изберете главата на маруля, която изглежда свежа и не изсъхнала и кафява. Съхранявайте главата на марулята в херметически затворена торба или покрит контейнер на хладилника и тя може да продължи до две седмици. Не забравяйте да изплакнете маруля добре, преди да го използвате.

Оставете листата да изсъхнат малко или да използвате салфетка, за да се отървете от излишната вода. И не котлет маруля, докато си готов да го използвате. Листата се окисляват бързо и макар че кафявите ръбове няма да ви навредят, те не изглеждат добре.

Предварително измити и нарязани айсберг маруля се продава и в пластмасови торбички, често комбинирани с моркови или други видове зеленчуци. Торбата маруля ще издържи няколко дни в хладилника, но след като се отвори, ще трябва да я използвате в рамките на няколко дни.

Здравословни начини за приготвяне на аспержи от айсберг

Айсберг марулята няма много вкус, което го прави лесен за комбиниране с почти всички други съставки.

Направете проста салата с айсберг маруля, бебешки домати и краставици от краставици и нагоре с малко от любимия си дресинг.

Направете голямо главно ястие със салати, напълнени със свежи зеленчуци, малко постно протеини като пилешки гърди или скариди, а леката превръзка е хранителна и не е с високо съдържание на калории. Подобрете хранителната стойност на айсбергската маруля, като я комбинирате с по-тъмните зелени. Но внимавайте със пържените храни, големите гарнитури, сиренето и тоновете крутони, защото вашата невинна нискозърнеста салата може да достигне 800 или повече калории лесно с грешни гарнитури.

Вероятно най-известната салата, която се отличава с айсберг маруля, е традиционната салата от типа "стек хаус". Това е вкусно, но обикновено с високо съдържание на калории, които идват с синя сирене превръзка и бекон. Осветете вашата клинска салата, като поискате дресинга да се сервира настрани (но не използвайте всичко това) или помолете да се приготви само с половината от обичайното количество дресинг.

Айсберг Рецепти за саламура

Салатите са достатъчно лесни за правене и можете да експериментирате с любимите си съставки, но тук са някои други начини да използвате айсберг маруля:

> Източник:

> Министерство на земеделието на САЩ Министерство на земеделието Проучване Служба USDA хранителни композиционни бази данни.