Списък на марките за колбаси без глутен

Какви колбаси са безопасни (и кои не са) за закуска и вечеря

Повечето марки колбаси не включват глутенови съставки (с други думи, съставки, произведени от глутен зърно пшеница, ечемик или ръж ), но само няколко производители казват, че техните продукти отговарят на стандартите на Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) Безплатно."

Търговските марки, които отговарят на стандартите на FDA за "без глутен", включват:

Тези компании тестват продуктите си за кръстосано замърсяване с глутен , а някои сертифицирани продукти не съдържат глутен , което означава, че тестват много по-малко от минималния стандартен стандарт без глутен от FDA, по-малко от 20 части на милион глутен. Повечето от фирмите, които правят колбаси, казват, че не използват глутенови съставки в колбасите си. Тези колбаси обаче могат да бъдат произведени в същото съоръжение като глутеновите зърна или на съвместно оборудване .

Кои марки колбаси са без глутен?

По-долу е изчерпателен списък на производителите на наденички в Съединените щати, плюс това, което казват за продуктите и протоколите, които не съдържат глутен:

1) Айдълс Колбас

Айделс, подразделение на Hillshire Brands, прави кремове за вечеря в аромати като Артишок & Чесън, Пиле и Ябълка, Ананас и Бейкън. Компанията прави също закуска наденица и колбаси "minis" в няколко различни вкуса.

Айделс произвежда само два продукта, съдържащи глутен: сладки и кисела кюфтета и кюфтенца Teriyaki от ананас (очевидно не са колбаси). Всички продукти от колбаси на компанията са без глутен (до по-малко от 20 части на милион глутен), но винаги проверявайте етикета, тъй като Aidells ще постави значението на "без глутен" върху всички безопасни продукти.

2) Ал Фреско

Тази изцяло природна компания прави три разновидности на напълно приготвени колбаси за пилешки закуски: Apple Maple, Country Style и Wild Blueberry, както и голямо разнообразие от напълно приготвени и несготвени колбаси, включващи аромати като Buffalo Style, Spicy Chipotle, Spinach и Фета, и Сладка италианец. Всички продукти на открито се считат за без глутен, с изключение на суровите пилешки кюфтета с панцови галета.

3) Applegate ферми

Повечето от продуктите на Applegate, включително всички колбаси, се считат за без глутен. Applegate Farms прави както на закуска, така и на вечеря.

4) Броня

Armor, подразделение на Smithfield Packaged Meats, прави както сурова, така и варена закуска, както и суха италианска наденица под марката Armor-Eckrich. Компанията ще разкрие пшеница във всеки от продуктите си и в момента не използва ръж, ечемик или овес в каквото и да било, според говорител. Растенията са общи, но спазват стриктни указания за предотвратяване на кръстосано замърсяване.

5) Банкетна кафява и сервирайте

Този колбас се произвежда от дъщерно дружество на ConAgra Foods. ConAgra има политика за ясно идентифициране на всички глутенови съставки в своите храни, а няколко продукти за кетъринг от Банкет не съдържат глутенови съставки.

Те обаче не са изпитани специално за глутен и могат да бъдат обект на кръстосано замърсяване във фабриката. Имайте предвид, че по-голямата част от продуктите на Банкет съдържат глутен, което прави кръстосано замърсяване по-вероятно за продукти без глутенови съставки.

6) Бас ферми

Бас фармс, който се занимава със "южната национална колбаса", прави няколко меки и горещи сортове и в двата връзки и пакети. Според говорител на компанията, всичко, което Bass Farms произвежда, е без глутен.

7) Beeler's

Бийърър повдига прасетата си без антибиотици или хормони на растежа и с широк достъп до слънчева светлина и социализация.

Компанията прави една закуска наденица и няколко вечеря наденица, включително bratwurst, италиански колбаси и ароматизирани колбаси с аромат. Всичко е минимално обработено. Според говорителя на компанията Джули Бейлер, "Ние не правим нищо, което не е без глутен. Няма нищо с глутен, произвеждан някъде близо до нашите продукти". Компанията също така е в процес на преобразуване на фуражи без ГМО за своите прасета.

8) Боб Еванс

Веригата на ресторант "Боб Еванс" също предлага продукти за продажба в магазините за хранителни стоки, включително пет различни сортови колбаси. Всички, с изключение на големите ферми за оригинални връзки за колбаси от свинско месо и топли колбаси, са изброени в списъка на Боб Еванс без глутен, което означава, че продуктите отговарят на стандартите на Американската администрация по храните и лекарствата с по-малко от 20 части на милион глутен.

9) Broadbent Hams

Базираното в Кентъки Broadbent's прави няколко различни колбаси. Компанията не прави тестове за глутен, нито произвежда безглутенови претенции, според говорител.

10) Земеделска земя

Farmland прави огромно разнообразие от продукти на базата на свинско месо, включително много различни закуски и вечеря колбаси. Той също така прави закуски сандвичи и други продукти, съдържащи глутен. Според представител на фирма за обслужване на клиенти Farmland не етикетира някои продукти без глутен. Обозначението се появява на етикета на продукта вдясно от фирменото лого. "Ако това твърдение не присъства на опаковката, ние не правим такова твърдение", казва тя, отчасти защото съставките от външни доставчици може да съдържат глутен. Пшеницата (един от първите осем алергени) винаги ще бъде включена в изявлението за съставките, казва тя, добавяйки, че "промененото нишесте в храните е царевично или картофено, а декстрозата в нашите продукти е на царевица."

11) Hatfield

Хенфийлд, базиран в Пенсилвания, прави кренвирши и колбаси с няколко различни вкуса. Компанията поддържа списък с продукти, които не съдържат глутен, а продуктите от колбаси са на него. Продуктите обаче не са тествани за кръстосано замърсяване, а някои от тях се произвеждат от споделено оборудване, което се почиства между продуктовите потоци, ми казва един клиент за обслужване на клиенти. Повечето продукти на Hatfield, които съдържат глутен, са шунките и шунките.

12) Иврит национален

Hebrew National е най-известен със своите хот-дога (виж списъка с горещи кучета без глутен за детайлите), но прави колбаси за закуска на говеждо месо. Тъй като "Hebrew National" е собственост на "ConAgra Foods", той ще маркира ясно всички съставки, съдържащи глутен, но не тества за глутен в продуктите си, нито ги етикетира без глутен.

13) Farm Hillshire

Както може би предполагате, Hillshire Farm е собственост на Hillshire Brands, която на свой ред е собственост на Tyson Foods. Компанията произвежда близо 100 различни продукта, почти половината от които са колбасни сортове. Hillshire Farm не тества глутен и не прави никакви претенции без глутен.

14) Джими Дийн

Друга компания Hillshire Brands, колбасите на Jimmy Dean в момента не се тестват за глутен и не се считат за без глутен, според говорител.

15) Млечна ферма на Джоунс

Това беше марката на моето семейство, когато израснах, и наистина бях щастлив да видя, че това е сертифицирано от Глукотена сертифицираща организация (GFCO). Това означава, че е без глутен до по-малко от 10 части на милион, или GF-10, нива. Джоунс прави много различни видове колбаси с, както казва компанията, "само пет съставки: свинско месо, вода, сол, подправки и захар". Компанията също така е предоставила подкрепа за Фондация "Celiac Disease Foundation" и Асоциация "Celiac sprue". Имайте предвид, че Джоунс прави няколко продукта, които не са без глутен, така че винаги проверявайте повторно етикета за този символ "GF".

16) Кренвирша на Нейс

Според говорител на Neese, всички продукти на надениците на дребно на колбаси са без глутенови съставки и не съдържат MSG, нитрати / нитрити или консерванти. "Нашите наденички се произвеждат в същото растение като някои от нашите други продукти, които съдържат пшеничен глутен, но са разделени от няколко завеси и стаи", казва говорителят.

17) Ниман Ранч

Производителят на гурме месо Niman Ranch е специализирал в устойчиво, хубаво отгледано свинско месо и други продукти. Компанията казва, че всичко, което прави, се счита за безглутенова, включително браувърст и други колбаси.

18) Smithfield

Известно предимно за своите конфитюри, Smithfield прави и няколко различни продукти за колбаси за закуска и вечеря. Според компанията "линейните и циркови наденички не съдържат MSG и са без глутен". Говорител на компанията добавя, че Smithfield елиминира използването на глутенови съставки и други алергени в повечето от своите растения и използва стриктна програма за контрол на алергени, за да предотврати кръстосаното замърсяване в няколко случая, където се използват алергенни съставки. Компанията казва, че ще извика всички глутенови съставки на своите етикети за продукти.

19) Гордост на Тенеси

Тази марка, друга дивизия на ConAgra Foods, не поддържа списък с продукти без глутен. Според страницата "Често задавани въпроси" повечето от колбасите не съдържат глутенови съставки. Отново, марките ConAgra ще разкриват ясни съставки на глутена на етикета, но няма да гарантират, че продуктите отговарят на правното определение за "без глутен".

20) Ферми на Уелшър

Wellshire Farms се рекламира като "всички естествени меса и храни без алергия" и повечето от продуктите, включително колбасите, се считат за без глутен. Уебсайтът на компанията съдържа база данни за търсене, която ви позволява да виждате списъци с храни, които се считат за без глутен, както и да изключите други алергени (като казеин, царевица, ядки и соя ).

21) Райт

Райт, подразделение на Tyson Foods, Inc., прави кренвирши с национални закуски и специализирани наденични продукти. Според представител на обслужването на клиентите, Тайсън ясно ще разкрива всички съставки, съдържащи пшеница, ръж, ечемик или овес, но не етикетира нищо без глутен; вместо това клиентите се приканват да се свържат с компанията, за да попитат за конкретен продукт. Когато изпратих електронна поща, отговорник за обслужване на клиенти отговори: "Тайсън има много строги указания за алергени във всички преработвателни предприятия. Когато се започне производство на нов продукт, линията се разбива и се почиства, за да се увери, че всички остатъци са премахнати.

Слово от

Ако сте особено чувствителни към следи от глутен, може да искате да се придържате към колбаса Jones Dairy Farm, който е сертифициран без глутен или с една от другите компании, които гарантират, че продуктите са без глутен. Фирми, които не правят нищо с глутенови съставки, също могат да бъдат добри залози.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.