Списък на сос за барбекю без глутен

Четири марки блюда сос без глутен, плюс няколко, за да се избягва

Сокът за барбекю може да не изглежда като хранителен продукт, който поначало включва глутен, и е вярно, че много от сосовете на пазара всъщност се считат за без глутен. Въпреки това, не всички закупени в магазина сосове за барбекю са безопасни, когато имате чувствителност към цьолиакия или не-целулиатен глутен.

Ето пет марки барбекю сос, които се считат за безглутенови:

В други марки може да намерите съставки като бира, ечемик, соев сос или дори бурбон (на който някои от нас реагират). Всъщност те са по-често срещани в закупения от магазина сос за барбекю, отколкото може да си представите. В допълнение, много сосове съдържат оцет, получен от глутенови зърна. Това не е проблем за всички нас, но значителна част от хората в общността, която не съдържа глутен, реагират на глутен с оцет на основата на глутен (научете повече за това тук: Оцетът наистина ли е глутен? ).

Много сосове за барбекю съдържат естествен пушилен аромат, а за производството на тази съставка може да се използва брашно от малцово малц. За да избегнете потенциални проблеми с естествения димящ аромат, ви препоръчвам да се придържате към тютюневите сосове за барбекю, които са изрично потвърдени от производителя като безглутенови.

Така че, ако съм без глутен, кой барбекю сос трябва да купя?

Независимо дали искате да готвите някои големи ребра или да барбекюте малко пиле на скара, има много добри възможности за избор. Ето списъка на популярните сосове за барбекю и това, което техните производители трябва да кажат за техните съставки и състоянието, свободно от глутен:

Слово от

Както можете да видите от горния списък, не можете просто да хванете бутилка сос за барбекю и да приемете, че е без глутен. Въпреки това, в повечето магазини за хранителни стоки има марки като Sweet Baby Ray и Bone Suckin 'Sauce, затова няма да се наложи да гладувате (или да ядете ребрата и голата кокошка).

Разбира се, винаги имате възможност да смесвате своя собствен барбекю сос (който ви дава пълен контрол над съставките). Но ако искате лекотата на закупен от магазина сос, трябва да можете да намерите един доста лесно.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.