Как да се уверите, че вашите alli хапчета са безопасни

Много dieters използват alli да отслабнете. Помощта за отслабване е единственото хапче за диета без рецепта, одобрено от Администрацията по храните и лекарствата (FDA). Но припомнянето на alli принуди много потребители на хапчета за отслабване да поставят под въпрос безопасността на лекарствата. Продуктът се връща обратно на пазара, но потребителите трябва да преглеждат хапчетата си, за да се уверят, че техните alli са безопасни.

alli ® Recall

Според фармацевта GlaxoSmithKline компанията открива през март 2014 г., че някои бутилки alli са били подправени и не съдържат автентични хапчета за отслабване на alli. Тамперирани бутилки са открити в магазините на дребно в Алабама, Флорида, Луизиана, Мисисипи, Ню Йорк, Северна Каролина и Тексас. Като се има предвид безопасността на потребителите, GSK доброволно извика продукта от пазара. Компанията започна разследване и започна да работи с служители на FDA, за да разреши проблема.

GSK казва, че манипулираните картонени кутии може да изглеждат автентични. Те предоставят следната информация за безопасността на уебсайта си, за да ви помогнат да идентифицирате бутилките alli, които може да са засегнати:

Дружеството продължава да твърди, че някои бутилки, носещи следните номера на партиди и дати на изтичане на срока на годност върху картонената опаковка, са били съобщени от потребителите, че съдържат продукт, различен от alli:

Дали хапчета за отслабване alli® са безопасни?

Сега, когато Али се върне на пазара , трябва да полагате допълнителни грижи, за да сте сигурни, че вашите хапчета за отслабване не са били подправени. Първо, се уверете, че купувате от легитимен продавач. Можете да посетите страницата на марката във Facebook, за да получите официални актуализации от GSK за това къде можете безопасно да купите alli.

След като купите, ще искате да проверите пакета си, за да сте сигурни, че вашите хапчета за отслабване на alli са безопасни. Новият продукт има специална опаковка, която прави очевидно, че бутилката е била подправена. GSK преработи външната картонена кутия, включително добавяне на предпазни пломби, за да помогне на потребителите да идентифицират автентичния продукт на alli. В допълнение, компанията предоставя подробно описание на това, което трябва да изглежда продуктът, когато пакетът бъде отворен.

"alli ® е тюркоазено синя капсула с тъмно синя лента, напечатана с текст" 60 Orlistat ", опакована в етикетирана бутилка с вътрешно фолио, запечатано с думите:" Запечатано за вашата защита ". Същите кодове за лот и дата на изтичане трябва да бъдат отпечатани както на етикета на бутилката, така и на външната картонена кутия. "

Ако смятате, че купуваните от Вас алпи хапчета са били подправени, не ги използвайте. Компанията препоръчва да се свържете с вашия доставчик на здравни услуги и да се обърнете към секцията "Consumer Relations" на адрес 800-671-2554 и представител ще Ви даде допълнителни указания.