Здравословна азиатска храна на диетата на South Beach

Само защото сте започнали The South Beach Diet , не е нужно да се отказвате да ядете в любимия си етнически ресторант. Всъщност според д-р Агатон, създателят на диетата "South Beach", много китайски, индийски и японски храни са идеални за здравословно хранене на плана за отслабване. Просто трябва да знаете кои здравословни азиатски храни да избират и кои селекции от менюто трябва да пропуснете, когато вечеряте.

Как да изберете здравословна азиатска храна

Ако искате да ядете по-малко в някой ресторант, винаги е умно да проверявате менюто онлайн, преди да тръгнете. Независимо дали сте на The South Beach Diet или някаква програма за отслабване, ще бъде по-вероятно да направите здравословен избор на меню, ако решите какво ще ядете, преди да гладувате. След това, когато посетите ресторанта, дори не погледнете менюто. Просто поръчайте храната си, без да разсейвате избора на висококалорични храни и напитки.

Ако следвате програмата "Южен бряг", може да ви бъде от полза и да проверите своите ресурси. Както книгата (), така и сайтът The South Beach Diet предлагат полезни съвети за поръчване на здравословна азиатска храна в ресторант. Книгата дори осигурява рецепти, за да ви помогне да направите своя собствена здравословна азиатска храна у дома. Рецептата за азиатска пилешка супа, например, е лесна за употреба, ще ограничи глада ви и ще задоволи вашето семейство при хранене.

Как да изберем диета на Южен бряг с китайска храна

Най-големият проблем с китайската храна е, че много китайски ястия, сервирани в ресторантите, са "американизирани". Частите често са твърде големи и включват богати сосове. Те не включват толкова зеленчуци и използват повече пържени меса. Сладко-киселото пиле е перфектен пример.

За да се придържате към програмата си "Южен бряг", когато вечеряте, трябва да избягвате бял ориз. Нулата също са не-не. Можете обаче да поискате кафяв ориз с храната си, ако сте във Фаза 2 или Фаза 3.

Ето някои други общи насоки за поръчване на здравословна китайска храна:

Да се ​​избегне

Вместо поръчка:

Според д-р Агатон, вие също трябва да поискате вашата храна да бъде приготвена без MSG.

Как да изберем яхта на плажа

Индийската храна може да бъде добър избор, когато сте на диета "Южен бряг". В повечето ресторанти можете да получите месо (всъщност печено месо) в стил Тандури и да намерите салати, нахут, боб и ястия, приготвени с други зеленчуци като леща и спанак. Masalas и raitas са добър избор, както добре.

Но има и опасна зона. Най-изкусителната част от всяко посещение на индийски ресторант е традиционният хляб, приготвен в пещта Tandoori . Макар че може да се приготви по здравословен начин, този въглеводороден нишесте трябва да се избягва, ако искате да поддържате плана си за хранене в South Beach.

Как да изберем яйчен бряг Диета Японска храна

Японската храна е друг добър избор, когато живеете в South Beach, защото рибата, ракообразните и зеленчуците са основата на традиционната тарифа. Miso супата е напълно приемлива. Суши може да се яде, ако сте във фаза 2 или фаза 3, стига да се сервира с кафяв ориз. И сашими е приемливо, тъй като не включва бял ориз.

Има и вегетариански варианти, които можете да се насладите, както добре. Например, може да искате да опитате ястия направени с тофу или edamame. Териаки ястия са на скара, но трябва да се избягва, защото марината е с високо съдържание на захар и tempura е определено не-не.

Не забравяйте, че живеещият в "Саут Бийч" живот е да се научи да се наслаждава на здравословни азиатски храни и храни от всички националности. Експериментирайте с различни вкусове и нови ястия, които поддържат диетата си в South Beach на пистата.

* Редактиран от Malia Frey, Отслабване Експерт