Как да повдигнем тежести с артрит в ръцете си

Артритът или болката в ръцете могат да затруднят редица дейности, които изискват захващане, включително тренировка за тегло. Болката и слабостта в ръцете и пръстите може да затруднят улавянето на гири или други видове тежести, което прави обучението за сила болезнен и разочароващ процес.

Вашата първа стъпка в лечението и лечението на артрит е, разбира се, да видите Вашия лекар за правилна диагноза и дискусия за лекарства, упражнения и други инструменти, които можете да използвате, за да се справите с болката.

Трябва също така да получите разрешение за упражнения и да поговорите с Вашия лекар за силови тренировки. Има многобройни проучвания, които показват, че силовото обучение може значително да подобри силата, болката и качеството на живот при хора с различни видове артрит, включително остеоартрит и ревматоиден артрит.

Алтернативи на гроздовете

Ако ви е трудно да държите тежести поради болка или слабости, има и други алтернативи, които можете да опитате:

Източници:

Легнете, Г. Обучение по сила може да се възползва от пациентите с остеоартрит. Артрит грижа Res. 2006; 55: 690-699.

Rall, L .; , Meydani, S .; Kehayias, J .; et al. Ефектът от прогресивното обучение за резистентност при ревматоиден артрит. Повишена здравина без промени в енергийния баланс или телесния състав. Артрит и ревматизъм, том 39, брой 3, страници 415 - 426.