Причини да практикувате йога за здраве и дълголетие

Анти-стареене Ефекти на Йога за здравословен ум, тяло и дух

В Съединените щати много хора практикуват йога за здраве - независимо дали е физическо здраве, психично здраве, духовно здраве или някаква комбинация от трите. Когато разглеждате американско йога студио, вероятно ще видите хора с всякаква форма, размери и възраст. Йога студиото може да бъде разнообразно място, като хората от всички нива на квалификация търсят някаква форма на здраве от практиката си.

Това, което всички тези хора имат, е, че са открили уникалната способност на йога да поощрява здравето и да насърчава дълголетието .

Бърза история на йога

В Индия практиката на йога датира от хиляди години. Практиката се основава на всеобхватна философия на човека, който се стреми към хармония със себе си и света и като такъв е бил и все още е практика, която включва дишане, медитация и упражнения. Въпреки дългата си история , йога дойде само в САЩ през 19 век.

В САЩ и в други западни страни йога се свързва предимно с практиката на асани (известни като пози) на Хатха Йога и като цяло се смята за форма на упражнение въпреки по-дълбокия й произход. Докато някои мразят западната комерсиализация на йога, много повече аплодират нарастващата популярност и достъпност.

7 причини да практикувате йога за здравето

Независимо от нивото на вашето умение или вида йога, който практикувате, йога може да направи чудеса за вашето здраве и благополучие както днес, така и утре.

Една редовна практика по йога може също така да забави отрицателните физически ефекти, свързани с нашия най-заседнал начин на живот и стареенето. Още по-добре, йога е адаптируема за всички нива на умения и възрасти, което означава, че вашето тяло, ум и душа могат да се възползват от йога и в напреднала възраст. Ето седем причини да започнете и да се придържате към практиката си към йога за здравето и дълголетието.

гъвкавост

Типичната американска йога практика обикновено се състои от поредица пози, които се провеждат за различна продължителност. Много от тези поза са прости, но предизвикателни и изискват сила и гъвкавост, които все още не можете да имате. Докато йога може да ви отведе до физическата ви граница, тя може да я разшири.

След няколко сесии много хора забелязват, че позата става по-лесна и по-течна, тъй като те изграждат силата и гъвкавостта си , което им позволява да "потънат" в позата или да привлекат вниманието си към друг аспект на позата. За да избегнете общото оплакване от болки и болки в напреднала възраст, можете да се обърнете към йога като облекчаване на болката и да се нуждаете от разтягане. Поддържането на гъвкавостта и обхвата на движение в по-старите години може също така да поддържа тялото ви здравословно и да повиши качеството на живот.

Сила и мускулен тон

Докато йога увеличава вашата гъвкавост, тя същевременно увеличава мускулната сила. Йога ни прави по-силни чрез постоянно задържане на пози, контролирани преходи и, разбира се, самите пози. Най-важното е, че йога ангажира мускулите, които е възможно да не използвате или усилвате ежедневно, добавяйки към цялостния тонус и сила и дори давайки жизненоважен тласък на костната плътност.

баланс

С толкова много по-възрастни американци, страдащи от счупвания и други сериозни здравни проблеми след избягване на падането, не бива да се съмняваме, че всички ние трябва да работим, за да поддържаме не само нашата сила и гъвкавост в напреднала възраст, но и нашето равновесие. Йога включва всички видове асани, включително няколко основни балансиращи пози , които могат да осигурят безопасна балансираща практика, от която се нуждаем. С по-добър баланс идва по-голямата комуникация между двете полукълба на мозъка и много по-уверен и сигурен начин да влезете в нашите по-големи години.

Отслабване

С приблизително една трета от американските възрастни, считани за наднормено тегло или затлъстяване, трябва да намерим начин да се борим със смъртоносната епидемия.

Повечето експерти са съгласни, че начинът за постигане и поддържане на здравословно тегло трябва да включва както диетични, така и промени в начина на живот, включително повишена физическа активност и упражнения. Докато йога е отворена за хора от всякакви форми и размери, практиката може да помогне за загуба на тегло и управление на здравословно тегло по няколко начина:

Детоксикация

Йога се казва, че подпомага детоксикацията на организма, тъй като много от позата стимулират кръвообращението към различните органи, което ефективно помага на организма в естествения процес на изчерпване на токсините. Йога също така силно набляга на техниките на дишане, които не само осигуряват водач по време на физическата практика, но също така увеличават оксигенацията на тялото. Някои от позициите, особено асаните за усукване, също стимулират храносмилателния тракт, който може да подобри храносмилането.

Намаляване на стреса и релаксация

Йога ни учи да бъдем в момента и да се съсредоточим върху себе си и нашето дишане. Практиката се казва, че дава на хората усещане за контрол над ситуациите и силата и спокойствието, за да се освободят от онези неща, които не могат да бъдат контролирани. Мнозина наричат ​​своите йога сесии като терапия. Намаляването на стреса и релаксацията, свързани с практиката на йога, са известни като добри за редица неща от понижаване на кръвното налягане до подобряване на качеството на съня, което може не само да увеличи живота ви, но и да направи всеки от тези години по-щастлив.

Самосъзнание

Йога се казва, че накара хората да осъзнаят телата, умовете и емоциите си. По-важното обаче е, че една редовна йога практика предоставя на тези същите хора инструменти, които да им помогнат да решават проблемите, които възникват в това самосъзнание. Например, хората, които изпитват болка, могат да намерят пози, които да насочват и облекчават болката, както и да преодоляват чувствата на безпомощност.

Предупреждения за общо чувство

Докато йога има потенциал да осигури ползи за здравето на почти всички хора, винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете нова тренировка. Тези, които имат следните състояния, трябва да се консултират с лекаря си, преди да започнат йога практика: