5 Глутен-свободни преки пътища, за да направят благодарността за подготовка по-лесни

Удобни смесени смеси, пълнени кубчета, вечери и пайове

Честването на Деня на благодарността напълно без глутен може да изглежда смущаващо, особено ако не сте яли без глутен много дълго. Представянето на масата на напълнените с глутен пълнежи, рула, сос и десерти на типичната вечеря на Деня на благодарността може да доведе до тежка атака на страх, завист или и двете, особено ако наскоро сте били диагностицирани с чувствителност към целиакия или чувствителността към глутен.

Но през последните години производителите на храна без глутен са направили по-лесно да следват безглутенова диета по време на Деня на благодарността, като пресъздават много важни съставки, като пълнене и сос, в безглутенова форма.

Все още можете да изберете да готвите безупречно хранене на благодарността от нулата, като следвате тези съвети, за да направите традиционно меню за благодарността без глутен .

Но ако се интересувате от команди за бърз достъп (или просто изтече времето около празниците), може да искате да включите някои от тези съставки, съдържащи глутен, в празника на благодарността:

  1. Смес от сол без глутен . Маккормик, известен със своите подправки, прави безглутенови кафяви сос и пуешки смеси от сос (и двете съдържат царевица, мляко и соеви съставки). Road's End Organics прави смеси от вегански сос в Golden, Shitake Mushroom и Savory Herb аромати (всичките три съдържат ориз, тапиока и соеви съставки). Вземете един от тези и всичко, което трябва да направите, е да добавите вода, разбъркайте сместа в тенджера за няколко минути, а вие имате сос за вашата пуйка.
  1. Буйон кубове . Няколко от моите рецепти за благодарността, които не съдържат глутен, изискват бульонни кубчета - за да добавите допълнителен вкус към пълнежа, например, или като част от готвене. Celifibr, друг специалист, производител на храни без глутен, прави вегетариански одобрени кутии с глутен без бутилка в три вкуса: зеленчукова смес, вегетарианско пиле и вегетарианско говеждо месо. Или можете да изберете основна опция: Биберон-Ox Bouillon Cubes в говеждо месо, пиле и зеленчук са етикетирани без глутен, което означава, че те не съдържат глутен под 20 части на милион или GF-20 нива.
  1. Пълнеж . Денят на благодарността не би бил същата почивка без пълнене за вашата пуйка. За безгрижни причини за безопасност никога не трябва да приготвяте пълнеж, съдържащ глутен, в пуйка, която планирате да ядете. Но ако направите пълнеж без глутен за вашата пуйка, хората може да не могат да разберат разликата. Няколко производители предлагат пълнежни смеси и кубчета хляб, които можете да използвате, за да направите пълненето на глутен без пуйка. Тези опции за пълнеж могат да бъдат полезни, ако сте натъпкали пуйка в дома на роднина, тъй като те вече съдържат безопасни подправки без глутен. Ето моето ръководство за правене на пълнеж без глутен за Деня на благодарността , който включва списък на производителите, предлагащи продукти за пълнене.
  2. Вечерни ролки. Повечето семейства искат вечеря на тържеството на Деня на благодарността и те са може би най-трудният елемент в менюто, за да създадете отново глутен - някои от членовете на семейството ми просто няма да докоснат хляба без глутен. Няма съмнение, че сладкишът с прясно изпечен глутен побеждава покупката на сортовете, закупени от магазина, и ако имате време, тази рецепта за ролки без глутен вероятно ще бъде хит. Но ако сте натиснати навреме и имате нужда от ролки без глутен, можете просто да се появи в пещта, тъй като много производители на хранителни продукти правят опции, които можете да изберете. Ето моето ръководство: Ролки без глутен .
  1. Пайове. Денят на благодарността не би бил същият без тиква. Ако живеете в близост до магазин Whole Foods с продукти без глутен Bakehouse (не всички от тях имат цяла храна), магазинът вероятно ще има различни готови пасти без глутен, включително тиквен пай и южен печен пай за празниците. Разбира се, винаги можете да печете свой собствен пай с помощта на готови без глутен пай кора (I списък къде да ги намерите в моята Глутен свободен Pie Crusts статия).