Прясно запечена мента и лимонов чай ​​рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 1

Мазнини - 0 грама

Carbs - 0g

Протеин - 0 грама

Общо време 65 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 60 мин
Сервирания 8 (по 8 унции)

Успокояващите, ароматни билкови чайове са хидратираща възможност да се наслаждавате заедно или между храненията. Те са особено полезни, когато искате да промените възможностите си за напитки и по-важното е, че те се радват на многобройни ползи за здравето - които не искат питиета с нулева калоричност, покрити с естествени аромати, антиоксиданти и аромати на стрес? Плюс това, те са бърз и лесен проект на DIY - почти толкова лесно, колкото и чантата за чай.

Ако отглеждате собствен мента, тази рецепта е лесен начин да използвате реколтата си. Или, използвайте няколко клонки от свеж магазин, закупени в мента, в любимата си рецепта, преди да използвате останалата част от купчината за стомна - пълна с чай .

Съставки

подготовка

  1. Опаковайте пресните листа от мента в тензух и прилепете здраво. Можете също така да използвате стомна с инфузор, ако имате такъв.
  2. Добавете листата мента и лимон към празна канавка. Напълнете го нагоре с вряща гореща вода.
  3. Нека да седнете най-малко 30 минути, преди да се насладите.

Варианти и замествания на съставките

За цитрусова и естествено подсладена напитка, заменете лимон за портокалови филийки.

Ако харесвате вашите вкусове по-силни, можете да използвате допълнителни мента и лимон на вкус.

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте този чай с кубчета лед през горещите летни месеци. Добавете леда, след като чаят се накисва и охлажда, или просто го охлаждайте, преди да сервирате.

Когато използвате пресен мента, измийте листата, докато те са все още на стеблото си, в купа под течаща студена вода. Обърнете ги наоколо, за да се отървете от всякакви замърсявания или отломки. Ментовете са една от съставките, които трябва да измиете точно преди употреба, в противен случай листата няма да паднат добре, когато се съхраняват.