Ако загубя тегло, ще имам ли слаба кожа?

Разберете колко загуба на тегло ще доведе до разхлабване на кожата

Хората, които са работили усилено, за да намалят теглото, често се притесняват за излишната кожа. Много се чудя, ако загубя тегло, ще имам ли кожа? или точно колко загуба на тегло ще доведе до разхлабване на кожата? Това са разумни въпроси, защото в някои случаи свободната кожа причинява толкова много проблеми като излишните килограми, които са работили толкова трудно за загуба.

Ако имате допълнителна кожа след операция за отслабване, знаете ли колко е разочароващо.

Но има някои решения, които могат да ви помогнат. Има упражнения, хирургични и нехирургични медицински процедури, които могат да ви помогнат да затеснете кожата си .

Свободна кожа след загуба на тегло е нормална

За да научите повече за проблема с излишната кожа, разговарях с д-р Нин Т. Нгуен, бивш президент на Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия (ASMBS). Той обясни, че много бориатрични пациенти с хирургична намеса имат свободна кожа след операцията.

Д-р Нгуен казва, че преглъщането на излишната кожа е един от най- честите проблеми, с които се сблъскват пациентите с хирургична загуба . "Това може да е едно от най-големите препятствия", казва той. Но той добавя, че не е проблем пациентите да се изправят сами.

Д-р Нгуен съветва пациентите си преди операцията за това какво да очакваме по време на целия процес на отслабване. Той продължава да вижда пациентите до края на живота си след операция. Ако хлабавата кожа се превърне в медицински проблем, дължащ се на инфекция или ако пациентът е неудобен по отношение на външния вид на кожата, хирургът ще работи заедно с пациента, за да разбере най-добрия вариант за тяхното специфично състояние.

Ще имам ли свободна кожа след загуба на тегло?

Има няколко фактора, които могат да повлияят дали ще имате излишната кожа и колко хлабава кожа ще получите след като сте загубили тегло. Пациентите, които са пушачи, могат да бъдат изложени на по-висок риск от насипна кожа. Така че отказването от цигарения навик може да помогне за намаляване на риска.

Освен това бавното, постоянно отслабване може да помогне за предотвратяване на напукана кожа, защото дава на кожата повече време, за да възвърне еластичността си и да се възстанови.

Бърза загуба на тегло , от друга страна, може да направи по-често срещаната загуба на кожата.

Възрастта е друг фактор. "По-възрастните пациенти (обикновено на 50 и повече години) са изложени на по-висок риск от изгубване на кожата след загуба на тегло, защото кожата им е по-еластична и по-малко способна да се възстанови от промяната в размера". казва Нгуен.

И, разбира се, количеството на теглото, което губите също. Но не бихте искали да завършите пътуването си до здравословно тегло, за да избегнете напукана кожа. Според ASMBS, въпреки че лечението на хлабава кожа около ръцете и някои други области не е покрито от застраховката, "пластичната хирургия за отстраняване на излишната коремна и гръдната кожа често е покрита от застраховка поради влага, хигиена и обриви . "

Как да се предпазим от свободна кожа след загуба на тегло

В някои случаи излишната кожа може да бъде предотвратена или сведена до минимум. Д-р Нгуен казва, че упражнението е един от най-добрите начини за справяне с него. "Това не е перфектно," казва той, "но помага да се затегне както мускулите, така и кожата."

Но започването и придържането към тренировъчна програма може да бъде трудно, ако не ви харесва начина, по който изглеждате. Има определени форми на упражнения, които са по-добре за вас, ако имате наднормено тегло. Най-добре е да започнете бавно и постепенно да увеличите работното си натоварване, тъй като подобрявате нивото на фитнес.

Добавете тренировки за силова тренировка, за да оформите и тонизирайте мускулите и упражненията за гъвкавост, за да поддържате ставите си по-леки и удобни. Ако нямате време, съчетайте се с тренировка за стил, за да направите сесиите си по-ефективни.

Хирургия за свободна кожа

В някои случаи хирургията може да подобри насипната кожа. Хирурзите обикновено препоръчват да изчакате най-малко 18 месеца след бариатричната операция, преди да получите оценка за свободна кожа. Преди това тялото ви преминава през твърде много промени.

За излишната кожа на корема, обикновено има две процедури, от които да избирате:

Някои пациенти също завършват с напукана кожа в долната част на тялото и избират процедура за повдигане на бедрата, която помага за затягане на кожата по бедрата и за по-слаб поглед към краката.

Ще има пациенти, които избират да не се носят под ножа, за да се отърват от свободната кожа. Компресионните дрехи за физическо натоварване или нормално ежедневно износване могат да ви помогнат да изглеждате и да се чувствате по-уверени в новото си тяло.

Слово от

Ако имате хлабава кожа след операция за отслабване, най-добрият ви ресурс е вашият бариатричен хирург. Той или тя ще може да отговори на въпроси за конкретното ви състояние и да ви даде най-добрата препоръка. Ако имате излишна кожа от загуба на тегло чрез традиционни методи и упражнения не помогна, помислете за говорене с вашия доставчик на здравни услуги. Излишната Ви кожа може да бъде както лесна, така и лечима.