Ходещи поляци: Изгорете повече калории, усетете по-малко усилие

Изследванията проверяват ефективността на скандинавското ходене

Разхождайки се с ходещи полюси или походи, може да ви позволи да изгорите повече калории, без да усетите увеличение на усилието. Можете да се насладите на предимствата на упражненията с умерена интензивност без да се налага да ускорявате.

Пешеходните стълбове работят върху горната част на тялото, докато редовното ходене не. Това води до изгарянето на около 20% повече калории за същото разстояние или време, прекарано в ходене.

Полюсите добавят стабилност на скалисти или неравномерни пътеки, както и на пешеходци, които може да нямат доверие или да имат равновесие във всеки терен. Научете как тези ползи са били потвърдени от изследванията.

Ходещи поляци Изгорете повече калории, отколкото редовно ходене

Използването на ходещи полюси води до изгарянето на повече калории и доставянето на сърцето и белите дробове на повече тренировка, отколкото ходенето на една и съща скорост без ходене полюсите. Разликата е около една допълнителна калория на минута.

Проучване от 2018 г. сравнява проходилки, които използват полюси с четири различни техники. Те включват техниката на скандинавските ходене , както и техника, подобна на метода на Exerstrider, и техника, подобна на използването на методи за тренировъчен полюс със слабо полезно действие. Всяка от техниките доведе до използването на повече кислород и повишаване на сърдечната честота. Скандинавското ходене имаше най-голям тласък, като сърдечната честота повиши средно по 23 удара в минута в сравнение с нормалното ходене.

Използването на кислород е повишено с 37%, а степента на дишане е значително увеличена.

Една от трудностите при скандинавското ходене е, че е необходима практика, за да се научим на техниката и да се възползваме напълно от нея. Това изследване е окуражаващо, тъй като използването на полюсите е по-малко ефективни начини, които все още имат значителни предимства в сравнение с ходенето без полюси.

Увеличете тренировката без да се чувствате повече натоварване

Друго предимство на използването на ходещи полюси е, че проучванията показват, че упражнявате повече енергия без да чувствате, че правите това. Можете да ходите по обичайната си продължителност от време или на разстояние с предпочитаната от вас скорост, докато получите по-добра тренировка. Това може да ви помогне да увеличите обичайното си ходене от интензивността на светлината до умерената интензивност , която изгражда сърдечно-съдовата фитнес и носи повече ползи за намаляване на рисковете за здравето. Независимо дали просто не искате да ходите по-бързо или не можете да го направите удобно, това е значителна полза.

Пешеходците са подходящи за всички възрасти, включително и за възрастни . Прегледът на проучванията установи, че ползите за възрастните включват подобряване на аеробния капацитет, баланс, гъвкавост, мускулна сила и качество на живот.

Северното ходене се основава на техниката за ски бягане и за първи път се използва като летен метод за обучение на хората в този спорт. В Америка технологията Exerstriding е разработена от Том Рътлин, за да увеличи ползите от ходенето. Използването на пешеходни стълбове за стабилност по пътеки е станало обичайно, макар че е по-рядко да се видят ходила за упражнения, които се използват на тротоарите в САЩ

Необходимо е подходящо оборудване

Правилната техника за скандинавско ходене и ефективно обучение се постигат най-добре с оборудване, специално проектирано за северно ходене.

Полюсите имат прикрепена деми-ръкавица, която ви позволява да освободите полюса в края на гърба и да го удържите обратно в ръката си. Трекинг полюсите може да имат каишка, но нямат тази ръкавица. Пешеходните стълбове са леки и издръжливи. Хващачът на полюса е ергономично проектиран. Поляците имат шпионски накрайник за по-меки пътеки и гумена асфалтова лапа за използване на тротоари и павирани пътеки.

Словото от

Използването на ходещи полюси може да ви помогне да получите по-добра тренировка със същата скорост на ходене. Ще получите най-много ползи, ако научите правилната техника. Въпреки това, дори и да не се получи правилно, вие все пак ще добавяте тласък на вашите ходене тренировки.

> Източници:

> Bullo V, Gobbo S, Vendramin В, et al. Северното ходене може да бъде включено в предписанието за упражнения за повишаване на аеробния капацитет, здравината и качеството на живот на възрастните хора: систематичен преглед и мета-анализ. Подмладяване изследвания . 2017. doi: 10.1089 / rej.2017.1921.

> Grainer A, Zerbini L, Reggiani С, et al. Физиологични и перцептивни отговори на скандинавските разходки в естествена планинска среда. Международен журнал за екологични изследвания и обществено здравеопазване . 2017; 14 (10): 1235. Дой: 10.3390 / ijerph14101235.

> Pellegrini В, Peyré-Tartaruga LA, Zoppirolli С, et al. Модели на механичната енергия в скандинавските разходки: Сравнение с традиционните ходене. Поход и поза . 2017; 51: 234-238. Дой: 10.1016 / j.gaitpost.2016.10.010.

Pellegrini В, Boccia G, Zoppirolli С, et al. Мускулни и метаболитни реакции към различни техники за скандинавски разходки, когато стилът е от значение. Di Giminiani R, ed. ЕДИНСТВЕНО . 2018; 13 (4): e0195438. Дой: 10.1371 / journal.pone.0195438.

> Tschentscher М, et al. Ползи за здравето на скандинавските разходки. Американски вестник за превантивна медицина. Януари 2013 г., том 44, брой 1, 76 - 84.