Какво означава "всичко естествено"?

Като потребител може да се интересувате от закупуването на най-здравословните храни, които можете да намерите, което означава, че ще се наслаждавате на храненето и здравната информация от етикетите на храните. Два източника на информация включват етикета "Хранителни факти" и списъка с съставките, намиращ се на гърба или на опаковката.

В допълнение към тези изисквани етикети, може да намерите множество здравни или хранителни претенции, направени отпред на етикета.

Едно обичайно твърдение е "естествено", "изцяло естествено" или "направено от естествени съставки". Какво означава, когато производителите на храни използват тези условия?

Определяне на "Всички естествени"

Според речника на Merriam Webster, определението за "естествено", което се вписва най-добре в света на храната, "прилича на оригинал: вярно на природата". Така че всички естествени храни трябва да бъдат най-близките до тяхното чисто естествено състояние. Трудно е да си представим, че всяка преработена храна е близка до естественото й състояние, тъй като повечето съставки претърпяват някаква промяна преди да бъдат поставени на рафтовете на магазините.

Вярата, разбира се, е, че нещо, което е "всичко естествено", ще бъде много по-добро за вас, отколкото нещо, което съдържа изкуствени съставки. Макар че това може или не може да е вярно ( фолиевата киселина , например, е изкуствена форма на витамин В, която е полезна), виждането на думата "естествено" върху хранителния продукт може да не означава това, което се надявате да означава.

Какво казва FDA за "естествено"

Американската администрация по храните и лекарствата решава какви видове здравни и хранителни претенции могат да бъдат поставени върху опаковани храни. Например, FDA има изисквания за използването на думата "органични" върху етикета на храните. За съжаление FDA няма официално определение за естествени храни, така че официалната им позиция относно използването на думата "естествено" е, че "агенцията не е възразила срещу използването на термина, ако храната не съдържа добавен цвят, изкуствен аромати или синтетични вещества. "

Без каквото и да е формално регулиране, потребителят трябва да се довери на производителите на храни. Хранителен продукт, който се произвежда с "всички естествени" съставки, все още може да съдържа хормони, ГМО , глутен или други неща, за които някои потребители се притесняват. Естествените храни не трябва да се произвеждат по биологичен начин и това не означава, че селскостопанските животни са били лекувани добре. Всички естествени храни също могат да бъдат с високо съдържание на калории, мазнини, натрий или захар.

Накратко, ако видите думите "всичко естествено" на пакет за храна, все още трябва да направите малко копаене, за да знаете дали продуктът е добър за вас и вашето семейство.

Съвети за пазаруване за природни храни

Ето какво трябва да направите, ако искате да купите всички натурални храни в магазина за хранителни стоки. Ясно е, че повечето пресни продукти са изцяло естествени, защото са непроменени и всъщност точно това, което е било събрано дни или седмици по-рано. Един картоф е естествен, точно както е. Така е и ябълка или оранжево.

Концепцията за всички естествени става по-сложна, когато погледнете обработените храни. Първо, важно е да се отбележи, че не всички преработени храни са лоши. Заместители на мляко и мляко, месо, морски дарове и замразени зеленчуци са примери за преработени храни, които могат да ви бъдат полезни.

Месо, домашни птици и риба

Изберете елементи, които са минимално обработени, като например постно отрязани говеждо и свинско месо, пресни пилешки парчета и пресни или замразени морски дарове.

Обработените меса, като наденица и бекон, вероятно съдържат изкуствени аромати или консерванти, така че преди да купите, проверете списъка с съставките.

Млечни продукти

Редовното мляко може да съдържа говежди растежен хормон, който изглежда не е вредно за хората, но ако искате да го избегнете, потърсете мляко, което не съдържа BGH. Ако пазарувате за кисело мляко, потърсете чисто кисело мляко или сортове, които съдържат само кисело мляко, плодове, мед и ядки. Цветните кисело мляко често съдържат изкуствени оцветители, особено тези, предназначени за деца.

Предварително опаковани закуски

Много малко марки бисквити, чипс, бисквити или други закуски наистина ще бъдат естествени, но ако отидете в секцията за естествени храни на магазина, може да видите някои, които твърдят, че са направени с естествени съставки.

Това не означава, че те са добри за вас. Потопете се по-нататък в етикета, за да решите базирани на хранителните факти и съставки.

Хляб и зърнени храни

Детските зърнени храни често са оцветени с изкуствени оцветители, но може да сте в състояние да намерите марки, оцветени в естествени цветове като сок от цвекло. Не забравяйте, че цели зърна са по-добри от рафинирани брашна и "естествени" форми на захар са също толкова калории, колкото рафинираната захар.

Словото от

Идеята за закупуване на всички натурални храни изглежда като добра, здравословна идея, но тъй като FDA не регулира използването на думата, ще трябва да разгледате списъка на съставките и етикетите с факти за хранителните навици, за да намерите най-здравословните опаковани храни.

> Източници:

> Американската администрация по храните и лекарствата. "Какво е значението на" естественото "върху етикета на храните."

> Американската администрация по храните и лекарствата. "Естествено" върху етикетирането на храните. "