Научете как да правите Dolphin Pose и Push-Ups

Якостта на ядрото е в основата на напредващата йога практика. Инверсиите , равновесиетата на ръцете и оставащите везни изискват енергия, която излъчва от сърцевината. Как може да изградите този тип сила? Бихте могли да направите хрускам, разбира се, или да опитате нашите алтернативи за йога криза . Предпочитам основните пози, които можете да включите в потока си, като нашите вариации на дъски или тези делфинови премествания. Работата с предмишниците на пода също е чудесен начин да се подготвите за ръцете на ръцете (pincha mayurasana). Може дори да опитате да играете с изстрелване на краката си, след като се затоплите, ако се почувствате готови.

1 - Започнете в Dolphin Pose

Dolphin. Ан Пизар

Започнете с делфинска поза (понякога наричана порода за кученце), която по същество е насочена надолу към кучето с вашите предмишници на рогозката. Основният начин да влезете в тази поза е от ръцете и коленете си позиция с предмишниците надолу. После вдигаш бедрата си така, както би се случило, когато се качваш надолу. Ако искате да изпробвате нещо малко по-любимо, влезте в редовно надолу нагоре куче, а след това едновременно спускайте двете предмишници на пода. Делфините са наистина добра алтернатива на кучето за хора с болки в китката.

2 - Затворете ръцете си в вариация на делфините

Промяна на делфините. Ан Пизар

Преместете ръцете си на позиция V, за да можете да преплитате пръстите си така, както бихте се подготвили за слушалки . Това ви дава малко повече тяга, докато започнете да се движите, но също така можете да оставите ръцете отделно и ръцете си успоредно, ако предпочитате.

3 - Преместете торса напред към позиция на дъската

Dolphin Push-Up. Ан Пизар

Преместете торса напред, така че лицето ви да дойде върху ръцете ви. Лактите ще бъдат подредени под раменете ви. Дръжте тялото си прав, както бихте поставили на дъска . Всъщност, това е основно дъска от предмишница със закопчани ръце.

4 - Върни се в делфина

Промяна на делфините. Ан Пизар

Натиснете бедрата назад към делфина. Това е основното движение напред и назад на делфина. Опитайте се да направите 10 повторения, преместване на торса напред в позиция на дъската на вдишване и бутане на бедрата обратно на високо на издишането.

5 - Почивка в позата на детето

Посещението на детето - Баласана. Ian Hooton / Научна фотобиблиотека / Гети изображения

Слезте и починете в поза на детето . В зависимост от вашата издръжливост, можете да опитате да отидете за още един или два комплекта от 10. Ако това все още не е възможно, работете до него.

6 - [Опция] Поставка за предна част

Стойка за предмишница - Pincha Mayurasana. Ан Пизар

Ако работите върху стойка на предмишницата , това е подходящо време да опитате, тъй като сте аклиматизирали тялото си в позицията на рамото. От делфините, краче краката си към лактите си колкото е възможно по-близо. Вдигнете единия крак и му дайте малко хмел.

Целта е да изкарате бедрата си през раменете си. Ако се притеснявате да отидете по целия път, преместете се в стената, но се отдайте на малко разстояние от стената, за да получите усещане за баланса. Друга стратегия е да поставите каишка около ръцете си точно над лактите, за да не се движат един от друг.