Направете безглутенова храна, която има много вкусове (дори и за глутенови ядки)

Те мислят без глутен = бруто. Ето как да ги надхитрите

Няма съмнение за това: Някои хора смятат, че не харесват храната без глутен. Всъщност има хора, които имат погрешно впечатление, че всички храни без глутен - дори естествено безглутенова храна - вкусват.

Така че, ако ги готвите, какво правите? Вие правите вкусна храна без глутен, разбира се.

Изчакайте секунда: Вероятно си мислите, че повечето от това, което правите вече, е вкусно.

И аз те вярвам. Но за да убедите безгрижието - тези хора, които вярват, че цялата храна, която не съдържа глутен, е груба, само защото е без глутен, а не по някаква разумна причина - може да се наложи да направите малко продажби.

Добре, какво има?

Ето четирите стъпки, които ви препоръчвам да правите храна без глутен, която вашите приятели и семейство ще харесат, независимо от техните възможни дълбоки страхове от диета без глутен. Използвайте само един или два от тези съвети, или още по-добре всички от тях наведнъж, и гледайте вашите членове на семейството и гостите ooh и ahh над вашата храна (удобно забравя, разбира се, че е без глутен).

1. Фокусирайте се върху това, което може да имате, а не това, което не можете да имате.

Да, тъжно е, че не можете да сервирате вкусен хляб, напълнен с глутен (независимо от това, което може да сте чували, истински хлебният хляб не е без глутен ) или особено ароматни макаронени изделия (макар че пастата без глутен е стигнала дълъг път, той все още не е толкова добър, колкото оригинала), а дори и без глутен пица (не, просто не може да се състезава).

Начинът, по който вашето семейство и приятели пеят вашите похвали като готвач (не само като "главен готвач без глутен"), не е да замести тези храни с глутенова храна с приемливи алтернативи, които не съдържат глутен, а да избягва хляба / тестените изделия / пица групи храни изцяло, и да се съсредоточи върху вкусни, естествено без глутен елементи от менюто.

Например: Сервирайте киноа пилаф, направен от естествено без глутен quinoa на мястото на глутен-y въглехидрати като кус-кус (внимавайте само за няколко случая, когато оризовите блюда съдържат глутен ). Мислете царевични тортили вместо пълнозърнести тортили за мексикански празник.

С други думи, направете ястие, което обикновено не включва хляб или макаронени изделия, а компаниите за хранене никога няма да ги пропуснат.

Ще изложа едно изключение от това правило, което е много специфично: бира. Много хора (дори тези от нас след диета без глутен) не се интересуват толкова много от бирата без глутен . Въпреки това, не ми харесва да има продукти, съдържащи глутен - включително бира - в кухнята ми. Затова получавам бира за глутен за всички гости. Аз не я пия сам (научете повече за това тук: " Безопасно ли е белтъчината?" ), Но това не ме притеснява да го имам наоколо, а моите гости мислят, че това е прилична "истинска" бира. Проблема решен.

2. Добавете цветове и разнообразие към това, което служите.

Дори и при хранене в 10-минутни вечери за семейна вечеря се опитвам да включа цвят и разнообразие в моите хранения (дъщеря ми ще ви каже, че съм я накарала да яде "зелена храна" и "червена храна", започвайки от много млада възраст).

Дори ако това са просто хамбургери (които аз най-често служа без буци), ще добавя салата с някои репички или нарязани на кубчета чушки (нарязвайте един куп наведнъж и ги използвайте в продължение на няколко дни), или страна на печени сладки картофи (пея няколко и след това ги подгрявате според нуждите - те ще държат в продължение на една седмица в хладилника).

Това са лесни за правене на вечери, когато сте натиснати за известно време, и те не са очевидни заместители на глутенова храна.

Ако имаме гости, по принцип се разхождам, за да направя храната многоцветна и вкусна, както и вкусна. Можете да правите това по всяко време от Деня на благодарността (направете традиционно ястие на Деня на благодарността напълно без глутен ) до четвърти юли (научете какво ви е необходимо, за да запазите вашето барбекю без глутен тук ).

За тези специални случаи обичам да се скитам бавно през селскостопанския пазар или в производствената пътека и да избират най-ярките, красиви изглеждащи плодове и зеленчуци.

След това се оглеждам за начини да ги използвам в храната.

Например, намерих красив пресен спанак, който комбинирах със сирене от фета и безглутенови подправки и използвах пилешки гърди, които след това сервирах върху пилаф от ориз. Когато манго са в сезон, аз се радвам да направи тайландски манго лепкав ориз пудинг. И за това лятно готвене царевицата е перфектна ... и без глутен.

3. Купете или направете невероятни десерти без глутен.

Какво мислите, когато мислите за десерт? В моите дни без глутен, това са бисквитки за случайни семейни ястия, както и торти или пайове за тържества. Да, глутен по целия път.

Ако вашето домакинство е нещо като моето, ще трябва да излезете с някои заместители, които не изглеждат като заместители - никой не обича да бъде лишен от любимите си в десерта. И докато аз лично мисля, че някои бисквитки без глутен са чудесни, те честно не се справят много добре с моите глутенови ядене приятели и семейство.

Добре, затова са необходими някои добри варианти. Какво да обмислите?

Повечето сладоледи са без глутен (има изключения, проверете списъка ми за сладолед, който не съдържа глутен за това, което е безопасно и какво не). И някои от тези малки хладилни чашки за пудинг са безопасни и за диета без глутен - също така не забравяйте да проверите съставките. Или едно от тях, може би съчетано с пресни плодове, прави приличен ежедневен десерт.

За фирмени и специални тържества? Уау ги с домашно безквасловна шоколадова торта или без глутен безшевен нюйоркски чийзкейк - те никога няма да пропуснат глутена. И ако просто се нуждаете от обикновена торта за рожден ден, не трябва да имате никакви проблеми при намирането на смес без глутен в магазина (добавете тонове замръзване и никой няма да знае разликата).

4. Никога не се извинявай, че храната е без глутен.

Всъщност дори не го споменавай. Имах приятели на приятели за вечеря, които нямаха представа, че ям без глутен, и наистина харесаха храната, без да забелязват.

Ако посочите, че нещо липсва от храненето (о, това зло глутен протеин), тогава хората ще се съсредоточат върху това, което липсва, а не върху това, което е там. Така че направете себе си (и вашето семейство и приятели) услуга и пренебрегвайте липсващите стъбла на пшеницата - това не е необходим компонент за храна, на която всеки може да се наслаждава.