Направете традиционно меню за благодарността ... Напълно без глутен

Сервирайте пуйка и всички украшения без глутен

На пръв поглед може да мислите, че правенето на традиционна храна за благодарността без глутен би било трудно или дори невъзможно. Така че много от храните, които символизират Деня на благодарността, включват глутен - мисля, че хлябът е базиран на пълнеж, сгъстен глутен и тиквен пай.

Но вярвайте или не, възможно е да направите почти всичко на типичната таблица на Деня на благодарността без глутен - просто трябва да знаете къде глухът дебне и какво да замести, за да го избегнете.

И след като сте готови, вашите гости може и да не осъзнаят, че всичко на масата е безопасно за тези, които следват безглутенова диета.

Всъщност има изобилие от удобни храни без глутен и съставки за Деня на благодарността, които можете да използвате като преки пътища, или можете да решите да направите всичко в менюто си от нулата - вашият избор.

Как да си направим глутен без благодарствена храна

Тук се виждат традиционните ястия от Деня на благодарността и какво трябва да направите, за да ги направят без глутен:

Пуйката

Не можете да сбъркате с прясна пуйка. Пресни, обикновени пуйки - тези без добавка на бульон, подправки или други съставки - винаги са без глутен. Ако предпочитате пушена или предварително ароматизирана пуйка, не я купувайте предварително, освен ако не можете да потвърдите, че е без глутен. Най-общо казано, винаги е по-добре да пушите и ароматизирате собствената си пуйка, отколкото да се доверите на предварително направен сорт.

Не отваряйте никакъв сок, който е включен в Турция, освен ако не е изрично посочено "без глутен" - това почти сигурно съдържа глутен.

Едно последно предупреждение за Турция: Каквото и да правите, никога не яжте глутен пълнена пуйка!

плънка

Не е нужно да скърбявате любимото си плънка - изключително лесно е да направите пълнеж без глутен и, след като добавите подправки и други съставки, вероятно ще вкусите почти точно начина, по който го помните. Можете да използвате микс или просто да използвате без глутен хляб (или опаковани, или от собствения си закален хляб) в собствената си традиционна рецепта - дори не трябва да променяте рецептата.

Ако добавите подправки, уверете се, че те са от безопасен източник - обикновено използвам пресните билки, които намерите в секцията за продукти на супермаркета, но има и други марки безглутенови подправки , включително еднокомпонентните изсушени билки на McCormick и подправки и Spicely Organic.

Ето моето ръководство за тази част от традиционното ядене на благодарността: Без глутен пълнеж за благодарността

Сос от червени боровинки

Няма причина сосът от червени боровинки да съдържа глутен, така че това трябва да е лесен елемент за проверка на вашия списък - съществуват множество възможности, включително и вездесъщата марка Ocean Spray.

Ако се чувствате амбициозни, можете да направите своя собствена от пресни боровинки в магазин за хранителни стоки ... или можете да закупите магазин закупен боровинков сос. Моят без глутен списък на сос от червени боровинки обяснява повече подробности за това, което е безопасно и какво е съмнително.

Картофено пюре

Както сос от червени боровинки, няма причина картофите да съдържат глутен. Обикновено правя моя с пресни картофи, масло и малко мляко - аз кожата и варят картофите, ги каша, добавете маслото и малко мляко и ги бийте с миксер, докато не достигнат правилната последователност. Някои марки инстантни картофени пюрета също не съдържат глутен, но вие сте по-добре да направите своя собствена.

Междувременно ще трябва да се отървете от други любими картофени ястия, като например картофите с картофено пюре или да следвате специфична рецепта без глутен. За повече информация за различни други картофени ястия и дали те са без глутен, вижте моята статия Кои картофени чинии са без глутен?

Сладки картофи

Може да намерите рецепта за захаросани сладки картофи, която включва брашно като съставка, но мисля, че това би било по-скоро изключение от правилото - огромното мнозинство, което съм виждал, е естествено без глутен. Ето защо можете да използвате старата си рецепта за семейство или да опитате нещо ново.

Много хора правят сладки картофи с marshmallows.

За щастие, по-голямата част от продаваните в Съединените щати бонбони са без глутен . Придържайте се с Kraft Brand или Campfire marshmallows и ще се оправи.

Една последна бележка за сладките картофи: използвайте прясна кутия от кафява захар, тъй като една отворена кутия може да е била кръстосано замърсена с лъжица по време на предходна печене на пшенично брашно.

сок

Мнозина от нас израстват, гледайки как майките ни правят сок от Деня на благодарността, използвайки капките от тиквички, плюс пшенично брашно. За щастие е невероятно лесно да се направи сол без глутен - просто заместител на царевично нишесте за брашното. Също така можете да използвате смес от глутен без сол: McCormick's предлага тази, която се предлага в много магазини.

Отново не забравяйте да не използвате нито един от пакетите сосове, които идват с определени пуйки, тъй като те вероятно съдържат глутен (освен ако не е специално означен като "без глутен").

Вечерните ролки

Ако се опитвате да направите храненето на благодарността без глутен, което не може да се различи от традиционното хранене, изпълнено с глутен, ролките за вечеря са единственият елемент, който може да ви отведе. Всички знаем колко трудно може да бъде да се направи приличен без глутен хляб, а ролите не са изключение.

Въпреки това, хлебните продукти без глутен определено са се оказали много по-добри през последните няколко години и сега има ролки за вечеря, които гостите ви може да грешат за пълнене с глутен - моят водач за ролките за обяд без глутен обяснява какво е възможно. Също така, вместо ролки, може да помислите малко за отклонение от традиционното меню и да опитате рецепта за глутен без царевица.

Тиквен пай

Трикът за създаване на приличен безглутенов пай поставя акцента върху пълнежа, а не върху кората. Това е казано, че не е трудно да се направи добра глутен свободна пай кора , или можете да закупите един предварително и замразени в много магазини за хранителни стоки от висок клас.

Когато става дума за пълнене, 100% чиста тиква на Либи е без глутен, така че може да служи като база. Повечето рецепти за пълнене на тиква са вече естествено без глутен, така че, ако имате любим човек, трябва да можете да го използвате. Също така можете да опитате една от тези безглутенови тиква рецепти, които включват идеи за пайове и др. Просто се уверете, че всички ваши други съставки - основно подправки - са от безопасни източници (вижте списъка с безопасни подправки по-горе).

Слово от

Създаването на вечеря на благодарността без глутен не е трудно, особено ако се възползвате от бързи класове, които не съдържат глутен, като предварително направени без глутен пай корти и пълнеж. Това дава възможност да се пазят безгрижни членове на семейството и гости в безопасност и е много вероятно вашите гости дори няма да забележат, че храната всъщност е напълно без глутен.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.