Карбин преброява и ползи за здравето на стафидите

Подобно на всички сушени плодове, стафидите са с високо съдържание на захар, просто защото са толкова концентрирани. Помислете за размера на гроздето , а след това и размера на стафидите, когато се изсуши. Не е нужно много стафиди, за да може захарта да се прибави бързо. Повечето захар в стафидите са под формата на фруктоза.

Въглехидрати и фибри

Гликемичен индекс и гликемичен товар

Докато стафидите са с високо съдържание на въглехидрати, тяхната захар е предимно фруктоза, която има по-нисък гликемичен индекс. Гликемичният индекс е класиране на колко храна ще повиши нивото на кръвната захар в сравнение с чистата глюкоза, която има поредност от 100. Реалното количество храна, което повишава кръвната захар, трябва да се направи както с това, колко е гликемичен, колко от вас яде , Гликемичният товар се опитва да комбинира тези понятия и някои диети използват гликемичния товар по тази причина. Ето стойностите за стафидите:

Гликемичен индекс:

Гликемично натоварване:

Ползи за здравето

Въпреки че гроздето губи част от хранителните си вещества по време на процеса на сушене, стафидата е добър източник на антиоксидантни химикали , включително полифеноли и фенолни киселини.

Те са с високо съдържание на фибри и пребиотици като инсулин. Малка кутийка стафиди осигурява 9% от дневните ви нужди от калий и има малки количества желязо, витамин В-6, магнезий и калций. Те са евтин и рафто-стабилен начин да включите плодове и фибри във вашата диета.

Ниски карбидни стафиди Рецепти

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Диабетна грижа . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> Esfahani A, Lam J, Kendall CWC. Остри ефекти на консумацията на стафиди върху глюкозата и инсулиновите отговори при здрави индивиди. Вестник на хранителните науки . 2014; 3. Дой: 10.1017 / jns.2013.33.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, Министерство на земеделието на Съединените щати. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.