Пътуване без глутен в Англия: няма да гладувате

Опциите се увеличават за тези с чувствителност към целиакия или глутена

В Англия целиакия засяга повече хора, отколкото в Съединените щати. Чувствителността на глутена, която не е целилак, също се увеличава там. И така, мислех, че Англия е логично място за посещение за почивка без глутен - дори и да не съм ял добре през цялото време, разсъждавах, със сигурност бих могъл да ям. Аз няма да гладувам.

И определено не гладувам - през две седмици, прекарани в проучване главно около Източна Мидландс и Източна Англия, плюс Лондон, открих, че не е трудно да се следва диета без глутен, докато пътувате из Англия.

Имах няколко изненади - някои изключително приятни (безглутенови сладкиши с моето кафе), а някои не толкова приятни (в крайна сметка се оказа трудно да се намери ресторант в Лондон, на който мога да се доверя). Но като цяло реших, че пътуването в Англия е безопасно и забавно, ако сте без глутен.

Безсъние на глутен в Англия

Обединеното кралство е изпитало същото нарастване на чувствителността към глутен като Съединените щати през последните няколко години - без глутен всичко е яростно там, а много ресторанти и предприятия, свързани с храните, рекламират наличието на продукти без глутен.

Това обаче не означава, че можете да хвърлите внимание на вятъра. В един кръчма главният готвач ни увери, че миди, изсечени на парчета черен пудинг, е без глутен и затова е безопасно за мен да ям. Реших, че просто не вярвам. Радвам се, че го направих, тъй като, когато имах възможност да потърся съставките, по-късно осъзнах, че шансовете са безкрайно ниски, че ястието всъщност е без глутен.

Долната линия: Повярвайте на инстинктите си и не само вярвайте на някой, който ви казва, че ястието е без глутен. Или потвърдете елемента по елементите по елемент, или изберете нещо друго.

Извънградски, градски ресторанти Екстремно настаняване

Имахме страхотен късмет, откривайки храни без глутен в ресторанти в английската провинция и в по-малките градове и градове.

За начало, както Costa Coffee, така и Starbucks - преобладаващите вериги за кафе в районите, в които обикаляхме - предлагаха предварително опаковани безглутенови сладкиши за продажба. Във всеки магазин. Веднъж не се налагаше да гледам копнеещите сладки печени стоки, докато поръчвах моето капучино. Следователно, ми харесваше закуска почти всеки ден с моето кафе.

Загубих колко много места (предимно кръчми) предлагаха безглутенова риба и чипс - имаше много и най-много имаше отделни фритюрници (от съществено значение за избягване на кръстосано замърсяване).

Множество други места - особено луксозни заведения за хранене и ресторанти, прикрепени към хотели в къщи - предлагат отделни менюта без глутен или богат избор от храни, предназначени да съответстват на диетата.

Свързах се с един свободен ресторант - The Froize в Woodbridge, Suffolk - само един ден преди резервацията с приятели в оживен почивен уикенд, а собственикът / готвач Дейвид Гримууд обеща, че ще имам много за ядене. Когато пристигнахме, бях развълнувана да разбера, че почти всичко в менюто е маркирано с "С" (за келтиак), и той има без глутен хляб и безглутенови сосове, за да се наслаждавам. (Храненето беше връхна точка на нашето пътуване.)

Лондон (изненадващо) не като без глутен приятелски

Въпреки това, късметът ми се обърна малко, когато стигнахме до Лондон.

Първата вечер се отправихме към тайландски ресторант, който се появи на списък с ресторанти, които не съдържат глутен, но това място не ми мина през инспекцията (независимо от това, което служителите можеха да настояват, редовният соев сос, който се купува от магазина , съдържа глутен - това казва "пшеница" точно там на бутилката). Така че, вместо това, ние се преобърнахме на доста скъпо място, където минаваше инспекцията (мениджърът разбра, без да ми каже, че не мога да имам пържени картофи от фритюрника) и имах малка, скъпа пържола и салата (по подразбиране глутен - безплатно хранене за толкова много от нас).

На следващия ден намерихме място за суши за обяд (сашими е едно от моите неща, които пътуват без глутен, когато пътуват, тъй като те са прясно направени и обикновено са с нисък риск от кръстосано замърсяване). Но за вечеря, която току-що ударихме напълно - проверихме шест или осем различни ресторанта и никой от тях сякаш нямаше основните познания, необходими за осигуряване на безопасно хранене без глутен. Прекрачихме посещението на супермаркет в града и вечер в пикник в хотелската стая.

Две нощи (и дузина ресторанти, които се запитаха) в Лондон не са достатъчно големи, за да се направят твърди заключения, но ми се стори, че е по-трудно да се яде без глутен в Лондон, отколкото в други части на Англия. От нашето пътуване, контактите, които живеят в Лондон или наблизо, са проверили моето впечатление - наистина е по-трудно там, казват те. Повечето хора имат един сигурен ресторант, където ядат, или просто остават вкъщи.

Без глутен в английските пътнически съвети

Ако планирате пътуване до Англия и следвате диета без глутен, ето някои съвети, които могат да ви помогнат да направите своя опит забавен и успешен:

Дънната линия: Без глутен пътуване в Англия е доста лесно

Бих ли препоръчал да пътувате до Англия, ако ядете глутен? Абсолютно.

Вие няма да намерите вериги като Outback Steakhouse или Uno Chicago Grill (с техните менюта за безглутенови ресторанти ) навсякъде - всъщност наистина има сравнително малко верижни ресторанти наоколо (нищо като в САЩ). Но ще откриете сравнително висока степен на осведоменост за храната без глутен в независимите ресторанти и в малкото места на веригата.

Разбира се, това всъщност помага - всъщност, че хората в Англия говорят добре на английски, което прави доста просто да обяснява на персонала на ресторанта необходимостта от избягване на кръстосаното замърсяване с глутен .

Като цяло, бих се върнала само за суровите сладки от Costa Coffee. Но дори и да не сте фен на кафе (или любител на кафе), има много причини да посетите Англия и вероятно ще ядете доста добре, ако отидете.