Дали Грейпфрут Диета ще ви помогне да отслабвате?

Помнете "диетата на грейпфрут"? Е, грейпфрутите отново са гореща храна за отслабване. Но всъщност те наистина ли са напуснали?

Твърдения за свързване на грейпфрут с отслабване

Изследванията показват, че съединение, наречено наниндин в грейпфрут, може да понижи кръвната захар и да доведе до загуба на тегло. В едно проучване, затлъстели хора, които ядат половин грейпфрут преди хранене в продължение на 12 седмици, са загубили значително по-голяма тежест от контролната група, която не е хранена с грейпфрут.

Друга често срещана претенция за грейпфрута е, че това е "негативна калория" храна, което означава, че изгаряте повече калории, дъвчейки и смилате плодовете, отколкото консумирате. И когато изгаряме повече калории, отколкото консумираме, губим тегло.

Някои изследователи дори твърдят, че просто миришенето на етерично масло, което идва от грейпфрут, може да помогне за намаляване на апетита.

Какво означава това изследване наистина

Изглежда, че има някаква истина в твърдението, че яденето на големите розови плодове преди хранене може да помогне за понижаване на кръвната захар и да помогне да изгори няколко килограма. Но определено не е чудо. Хранене на всеки плод преди хранене може да помогне за загуба на тегло, защото отнема край на вашия глад и може да ограничи количеството калории, които консумирате.

Бъдете внимателни относно твърдението за "отрицателни калории". Да, грейпфрутът съдържа сравнително малък брой калории, но това не е като целина, в която ще трябва да пробиете път през четири 12-инчови стъбла, преди да вземете 40 калории.

Само половината от средния грейпфрут има около 40 калории. Така че, освен ако не правите скачащи жакове, докато се лющете, ядете и смилате, е малко вероятно да изгаряте повече, отколкото консумирате.

Що се отнася до вдишането на грейпфрут, не бих сложил твърде много пари в него. Тя се основава на едно проучване, направено на мишки. Предполагам, че мишките нямат големи апетити.

Но грейпфрутите могат да помогнат за отслабване и поддръжка

80-калориен грейпфрут има почти три грама природно срещащи се влакна, което дава възможност за нискокалорични и пълни възможности. Нискокалоричната закуска е от полза за вашата диета по очевидни причини, а пълнежът ще ви остави по-малко вероятно да продължите да ядете.

Много е невъзможно да прескочите с грейпфрут. Между вкусния вкус и времето и усилието, които е нужно, за да ги обелите, не можете безмилостно да си пробиете път през няколкостотин калории, които струват на други закуски. Сега банани ... това е друга история.

Грейпфрутът е такъв уникален и ароматен плод. Това е фантастичен начин да донесете тонове вкус на друга здравословна храна. И когато здравословната храна има вкус, има по-малка вероятност да се обърнете към нещата, които са лоши за вас.

Идеи за храна и снек

Не забравяйте: Изследванията показват, че консумирането на грейпфрут с някои медикаменти може да има неблагоприятни последици за здравето. Ако сте на някакви лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, преди да добавите грейпфрут към вашата диета.

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!