Разходете се по улицата в Тел Авив в Jaffa (Yafo) Израел

Покрай Средиземно море

1 - Изглед към плажа Марина и Гордън, Тел Авив, Израел

Тел Авив Персей на средиземноморското море в Тел Авив Марина и Средиземно море. Уенди Бъмгарднер ©

Тел Авив, Израел има 14 километра пешеходни / колоездачни пътеки по Средиземно море. Тази алея започва в Тел Авив Марина, северно от плажа Гордън. Той прекарва над четири километра през секции, наречени Promenade Shlomo Lahat и Чарлс Клоу Парк до пристанището на Old Jaffa. Пътеката изчезва, докато преплитате пътя си през пристанищната зона, за да подновите нова алея, която продължава на юг през парка Jaffa Park.

Като странично пътуване, обиколете стария Яфа, за да разгледате магазините на художника, църквата "Св. Петър", парк "Абраша" и музеите. Това е приятна разходка, ако сте нови в Тел Авив или повторен посетител.

Алеята е достатъчно безопасна за жените да ходят без придружител. Ще видите много женски и мъжки джоги, пешеходци и семейства, които се наслаждават на парковете и плажовете. По протежение на плажа, можете да тренирате на станциите за тренировки на Greenfields приблизително на всяка миля. Хората играят на плажа с плажен волейбол, кайт плаване, кайт летене и къпане. Повечето от хората, с които се сблъсках, бяха в западна дреха, облекло или бански костюми.

Продоволствената алея в Тел Авив започва от плажовете Марина и Гордън в Тел Авив, Израел. От този момент той е четири до пет километра до стария Яфа (Yafo).

Хотели се събраха около района на Марина и Гордън Бийч. Пясъчните плажове разполагат с волейболни мрежи и слънчеви приюти и са популярни сред къпещите се. Пътят на този етап е широк, с пешеходци и бегачи по-често от колоездачите. Предлагат се хранителни поставки, ресторанти и обществени тоалетни.

2 - Пролетна разходка в Тел Авив

Тел Авив Пролей на брега на Средиземно море Тел Авив на брега на Средиземно море. Уенди Бъмгарднер © 2010

Насладете се на разходка на разходка по пешеходната алея в Тел Авив. Тази снимка е близо до плажа Гордън, точно на юг от Марина.

Можете да се насладите на чудесна разходка сутрин нагоре и надолу по течението на Тел Авив край брега на Средиземно море. Ще бъдете в добра компания, тъй като местните жители и хората, които пребивават в близките хотели, също ще получат своите утринни конституции.

3 - Регистрация за Шломо (Cheech) Lahat Promenade

Тел Авив Пролей на Средиземно море Shlomo Cheech Lahat Promenade Тел Авив Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Пермеаната в Тел Авив е обявена за бивш кмет Шломо Лахат

Площадката на Тел Авив е построена за първи път през 1939 г. Тя е била разрушена и реновирана през 80-те години, за да осигури широката, плавна изходна алея на днешна дата. Планинските бариери също бяха построени, за да осигурят плувна безопасност. Знаците означават безопасни зони за плуване. Навсякъде има заслони на слънце по пясъчните плажове и безплатен достъп до плажа. Баните носят окъпани западни бански костюми и повечето пешеходци са в западното облекло. Това се счита за безопасна зона, в която и двата пола да ходят самостоятелно.

4 - Чарлс Клоър Парк

Тел Авив Пермен на Средиземно море, Израел Чарлз Клор Парк Тел Авив Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Паркът Чарлз Клар е на около една миля между Тел Авив и Яфа. Можете да се разхождате до морето или по други широки пътеки. Предлагат се тоалетни.

Ако искате по-кратка разходка от хотела си, Чарлз Клорък Парк е приятна дестинация за гледане на Средиземно море и наслаждавайки се на гледане на хора. Това е лесна разходка от района на Гордън Бийч. Ще имате удобства, от които се нуждаете, включително пейки и тоалетна.

5 - Пешеходни пътеки Чарлс Клоър и изглед към Jaffa

Тел Авив променада на Средиземно море, Израел Чарлз Клор Парк Пешеходни пътеки на Средиземно море Тел Авив Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Насладете се на гледката от парка Чарлс Клоър, като продължавате да се разхождате на юг до Jaffa (Yafo) в далечината или да вземете пейка, за да наблюдавате морето.

Широките пътеки ви канят да продължите да се движите или да спрете и да се наслаждавате на гледката. Вземете пикник и вземете пейка, за да гледате, да медитирате, хората - да гледате и да се отпуснете.

6 - Упражняващи станции за спортни паркове "Грийнфийлд"

Тел Авив Променад на Средиземно море, Израел Морски Грийнфийлд Спортни Паркове Упражнения в Тел Авив Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Тези спортни паркове "Грийнфийлд" са разположени около всяка миля по крайбрежната алея от Тел Авив до Jaffa и Jaffa Slope Park.

Оборудването за упражняване на открито е свободно да се използва по протежение на променадата в Тел Авив. Тези станции казват, че те са ограничени до хора на възраст над 14 години. Видях ги добре в повечето райони, докато се забавлявах.

7 - Етзел Хаус Музей, Тел Авив

Тел Авив променада на Средиземно море, Израел Етзел къща музей Тел Авив Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Музеят на къщата на Етзел се появи при поглъщането на Jaffa от еврейски войски през 1948 г.

Този музей разказва историята за поглъщането на Jaffa от 600 войници от Етцел (Иргун), водени от Менахем Бегин, който по-късно ще бъде министър-председател на Израел. Джафя отдавна е арабски град, а Тел Авив на север е бил заселен от еврейски имигранти. Тридесет и двама души бяха убити при нападението и повечето арабски жители избягаха. Развалините бяха предложени на художници, за да положат пот и да установят своите работилници и галерии на ниво улица, докато живеят в магазините си. Това го трансформира в колонията на художниците, която е днес.

За влизане в музея е необходим паспорт или друга официална идентификация и има такса за приемане.

8 - Изглед към стария Яфа от крайбрежната алея

Тел Авив променлива на Средиземно море, Израел Изглед на Jaffa Израел от променада. Уенди Бъмгарднер © 2010

На юг от парка "Чарлс Клоу", продължаваме на крайбрежната алея към стария Яфа (Yafo). В района има няколко хубави морски ресторанта.

Разхождайки се по алеята, може да се изкушите да се отбиете в ресторантите покрай морето. Това е чудесен начин да се презаредите с превъзходната и свежа кухня, открита в Израел. Но може да почувствате желанието да продължите да викаме Jaffa (Yafo) пред вас.

9 - Маркировка на пътеката на прохода Айлънд в Тел Авив

Тел Авив Променад на Средиземно море, Израел Пешеходен маркер между Тел Авив и Стария Джаф Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Маркерът по протежението на тел Авив показва, че сме само на 250 метра от Jaffa (Yafo) и 4750 от северния край на крайбрежната алея в Тел Авив.

Дойдохме почти пет километра от района на Гордън Бийч и сега сме почти до Яфа. Това е приятна разходка с паркове, ресторанти, тоалетни и широка пешеходна / колоездачна пътека.

10 - Влезте в центъра за посетители на Jaffa в края на променадата

Тел Авив Пердея на Средиземно море, Израел Уенди Бъмгарднер © 2010. Вход за посетители на Jaffa от променадата

Когато стигнем до Джафа, крайбрежната алея свършва. Можете да се качите нагоре по стълбите в стария Яфа или да продължите на юг през пристанището, за да вземете алеята отново.

Пешеходците вече могат да изкачат нагоре по хълма, за да се насладят на стария Яфа, или да продължат своята разходка през древното пристанище Яфа и на юг до парка Jaffa Slope и извън него. В този момент сме на около пет километра на юг от плажовете Марина и Гордън в Тел Авив.

11 - Влезте в зоната на пристанище Jaffa

Тел Авив променада на Средиземно море, Израел, поща в пристанище Jaffa Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Специализираната пешеходна пътека излиза, но можете да намерите път през пристанището Jaffa със знаци и просто следвате носа си на юг.

Знаците обикновено са на иврит, арабски и английски в Тел Авив. Това е много полезно за хора като мен, които могат да четат само английски сценарии и дори не могат да започнат да направят азбуката на иврит или арабски.

12 - Пристанище Jaffa (Yafo) Израел

Тел Авив променада на пристанището на Средиземно море на Jaffa Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Jaffa е пристанищен град от древни времена и днес остава активно пристанище.

Археолозите твърдят, че Джаф е бил обитаван от бронзовата епоха, 7500 г. пр. Хр. Библейската легенда казва, че един от синовете на Ной, Яфет, я е построил, след като е оцелял в Големият Потоп в Ковчега. Това е и пристанището, където Йона избяга от Бог, само за да бъде погълнат от кит.

13 - Наклон на парк Jaffa

Пролива Тил Авив на Средиземно море, Израел наклон на Jaffa Park. Уенди Бъмгарднер © 2010

Продължавайки на юг от пристанището Jaffa, хълмът на склона на Jaffa Park привлича вниманието.

След като завъртях през пристанището в района на Jaffa, видях Склона на Jaffa Park със своя отличителен хълм. Пътят кръжи пътя си нагоре по хълма за гледна точка на Джаф. Паркът продължава с тъкане на пътеки, детски площадки и съоръжения за упражнения. Но не успях да намеря тоалетна. Арабските семейства се наслаждаваха на парка.

14 - Изглед към пристанището Jaffa от склона на парка Jaffa

Тел Авив Пермен на Средиземно море, Израел Изглед към пристанище Jaffa от склона на парка Jaffa. Уенди Бъмгарднер © 2010

Върнах се до гледката в Склона на Jaffa Park за този изглед на север от пристанището и стария Jaffa.

Гледката в горната част на парка "Склон на Джаф" ви дава изглед на север, като виждате пристанището, където може да се е опитал Йона да избяга, преди да бъде погълнат от кит. Можете също да видите Old Jaffa.

15 - Пешеходна и колоездачна пътека - наклон на парка Jaffa

Тел Авив променада на Средиземно море, Израел Велосипеди и пешеходни пътеки Склон на Jaffa Park Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

Пешеходната и колоездачната пътека се разширяват на юг от парка Jaffa Slope.

Пътят е нов и модерен, с отделни платна за велосипеди и пешеходци / бегачи. Не намерих тоалетни в зоната на склона Jaffa.

16 - Османска часовникова кула, Jaffa, Израел

Османската часовникова кула Jaffa Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

На връщане на север до крайбрежната алея минах край Османската часовникова кула Jaffa, построена през 1906 г. в чест на султан Абдул Хамид II.

Има много ресторанти и кафенета в тази област, за да се освежите, преди да се отправите на север към крайбрежната алея.

17 - Изглед към Тел Авив и променадата от Jaffa, Израел

Тел Авив променада на Средиземно море, Израел Изглед на Тел Авив от Jaffa Израел. Уенди Бъмгарднер © 2010

На хълма на стария Яфа можете да се насладите на тази панорамна гледка на север от Средиземно море и Тел Авив.

Тоалетни са на разположение в посетителския център и църквата "Свети Петър" в стария Яфа.