Черна сусам Тофу летни ролки с фъстъци Dipping сос

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 410

Мазнини - 22 гр

Въглехидрати - 38гр

Протеин - 20 гр

Общо време 45 мин
Подгответе 45 минути , гответе 0 мин
Сервирания 4 (2 ролки + 2 Т сос всяка)

Влизането във вегетарианството, където е възможно, е ключът към здравословен и питателен начин на живот. Със зеленчуците и тофуто, приготвени удобно в тези ролки, звездата на рецептата може да блести с фъстъчен сос.

Фъстъчено масло е неустоимо както винаги и сосът съдържа също джинджифил, който се бори с гадене, контролира възпалението и може да играе защитна роля срещу рака.

Съставки

подготовка

1. Натиснете тофуто, като обвиете блока в чиста кухненска кърпа и поставете тиган с голяма кутия (например голяма кутия за домати) върху тигана. Нека остане за 15 до 20 минути. Разтворете тофуто и парчетата в мачовете.

2. Поставете сусамените семена в плитка купа и разбъркайте тофу магьосниците в сусамните семена, внимателно натискайте, така че семената да се придържат към тофу.

3. Julienne морковите или ги изрежете на тънки ивици.

Слабо нарязани нарязаните и нарязани на спанака. Дръжте билките цели.

4. За да се събере: Подгответе купа с вода за стайна температура и поставете кухненски кърпа на гишето. Работете с един ориз обвивка наведнъж, накиснете опаковката във водата за около 15 до 30 секунди, за да омекне. Поставете я върху кърпата. Поставете в средата на обвивката около две торти с тофу, с малко количество моркови, гарнитура и спанак с няколко билки. Сгънете в горната и долната част на опаковката към центъра, завъртете десния капак навсякъде в пълнежа и го навийте като burrito, докато не се залепи на другата страна. Повторете с останалите обвивки и пълнене.

5. За да направите соса: Разбъркайте фъстъчено масло, тамари, сусамово масло, джинджифил, кафява захар, оцет и сос от чесън. Вкус и коригирайте подправките според нуждите.

6. Сервирайте летните ролки с потапящия сос върху чинията или ги опаковайте в херметически затворен съд за обяд, за да отидете.

Варианти и замествания на съставките

Сервирайте тези летни ролки на тофу с всеки потапящ сос, който желаете! Опитайте ги с някои печени червени цвекло цвекло или гръцки кисело мляко и краставица потапям. Червеният цвят на цвекло ще осигури повече фибри, витамин А и калий, а гръцкото кисело мляко ще предлага повече калций и протеини.

Играейки със сосове и сосове, оживявате ястие, за да можете да се насладите на разнообразие от любимите си ястия и дори да се погрижите за настроението и времето на деня. Може би по-лек сос или потапяне е по-добре в средата на забързания работен ден, докато по-топъл, по-солен е идеален за отпускане на деня.

Съвети за готвене и сервиране

Опитайте да сдвоите тази рецепта с супа. Помислете студено gazpacho през лятото и топъл butternut squash или miso супа през есента и зимата.