Бавно ходене изгаря повече калории и е по-лесно за ставите

Ходенето бавно не само изгаря повече калории на миля, но може и да спести износване и скъсване на ставите на тези, които са с наднормено тегло. С нарастващия интерес към бавното ходене с бюрото за пътеки , минувачите искат да знаят дали получават някаква полза.

Изгаряйте повече калории на мили при 2 MPH

Изследователи от Университета на Колорадо в Боулдър потвърдиха, че хората изгарят повече калории на километър, като ходят много по-спокойно на 2 мили в час, отколкото ходене на средно до силно 3 до 4 мили в час.

Изследователят Рей Браундинги също отбеляза изненадващо откритие, че затлъстелите хора са променили движението на тялото си, така че да са енергийно ефективни разходки. Докато те изгарят повече калории на километър, поради това, че пренасят по-голямо тегло над това разстояние, калориите, изгорени на килограм телесно тегло, са подобни на по-слабите хора.

По-бавното ходене е по-лесно по ставите

По-добра новина е, че забавянето на разходките също намалява натоварването на коленните стави с 25%. Това може да бъде важен фактор, тъй като затлъстелите хора предприемат програма за упражнения за изгаряне на калории, като същевременно намаляват риска от нараняване. "Съобщението е, че ходейки по-бавно, затлъстелите могат да изгорят повече калории на миля и могат да намалят риска от артрит или ставни наранявания", каза Рей Браунинг в прессъобщение.

Разходка по-бавно с фитнес полюсите и изгаряне на повече калории

Ходенето с фитнес стълбове има подобен ефект, изгаря повече калории на миля, докато се натиска на коленете и ставите.

Ако искате да вдигнете сърдечния ритъм в зоната с умерен интензитет, но имате затруднения да го правите при обичайната си скорост на ходене, добавянето на полюси може да е отговорът.

Добавяне на кардио тренировка с ниско въздействие за повишаване на сърдечната честота

По-бавното ходене има недостатък; тя не дава аеробния тренировъчен ефект, който се получава при ходене достатъчно бързо, за да се повиши сърдечната честота в зоната на умерена до силна интензивност, препоръчана за понижаване на рисковете за здравето.

Браунинг препоръчва да се добавят други дейности с по-ниска степен на въздействие, като плуване, колоездене, стъпаловидни тренировки и елиптични тренировки.

Защо изгаряте повече калории при ниска скорост?

При ниски скорости губите ефективността на вече движещата сила, като една стъпка е трамплинът за следващата стъпка. Това прави вашите мускули да работят малко по-трудно с всяка стъпка. Вие не сте ефективна ходеща машина, когато ходите по-малко от естествената скорост. Можете да видите от изследванията за метаболитни еквиваленти, които измерват колко енергия всъщност е изразходвана при различни скорости на ходене на минута.

В реалния живот можете да откриете скорост, в която се чувствате най-удобно и като че можете да ходите по-лесно и по-дълго. Това е вашето естествено темпо. Принуждаването ви да ходите по-бавно или по-бързо ще се почувствате неестествено. Ако искате да се ускори, направете го постепенно и само за няколко минути в началото.

> Източници:

> Браунинг Р. "Енергийна цена и предпочитана скорост на ходене при затлъстели спрямо нормални жени." Изследване на затлъстяването , май 2005 г .; том 13: стр. 891-899.

> Ainsworth BE, Haskell WL, Herrmann SD, et al. 2011 Компендиум на физическите дейности. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2011; 43 (8): 1575-1581. Дой: 10.1249 / mss.0b013e31821ece12.