Как да дишаме за по-добро ходене

Как да си направите пълен дъх

Обръщахте ли внимание на дишането при ходене? Можете да научите дихателни техники, които ще подобрят ходенето. Можете да направите ходенето по-енергизиращо и да подобрите ефективността си. Можете също така да дишате по-добре, за да направите ходенето си по - спокойно и дори да го превърнете в духовно преживяване.

Вие сте дишали погрешно

Вие успяхте да ходите и да дишате в същото време по-голямата част от живота си.

Но шансовете са, че нямате пълно, дълбоко дъх. Може би дори не знаете какво е усещането, докато не го практикувате. В началото може да е малко странно, но ще видите, че има предимства.

Цикълът на дишането трябва да започне в корема. Изчертаването на корема изважда диафрагмата надолу, надувайки белите дробове. След това гръдната клетка се разширява, за да изтегля повече въздух. Накрая, раменете и ключиците (ключиците) се изтеглят обратно, за да доведат до крайното малко увеличение на белодробния обем. Издишайте, това е обратното.

Много хора държат стомасите си всмукани и стегнати непрекъснато, като по този начин се лишават от коремната разширяваща се голяма част от всеки дъх. В резултат на това повечето хора дишат много плитко, като използват само рамене / ключици и гръдния кош за вдишване и издишване.

Докато плиткото "парадоксално" дишане ще ви държи живи, това ще се превърне в голяма вреда в ситуации, в които се нуждаете от повече кислород, като например при ходене с умерени темпове .

Спортисти от всякакъв вид се обучават, за да се научат да дишат с корема си, за да получат пълна инхалация и издишване.

Практикуване на пълно дишане

Ето инструкциите за дишане по правилния път, от корема, през гръдния кош и до раменете.

  1. Всмучете се в стомаха, като издърпате коремния си бутон към гръбнака си.
  1. Издишайте.
  2. След това разгънете коремния бутон навън, като си поемете дъх.
  3. След това оставете ребрата си да се отворят
  4. Накрая, издърпайте раменете и ключиците (ключиците).
  5. За да издишвате, първо оставяйте въздуха в горната част на гърдите си.
  6. След това издърпайте гръдната клетка.
  7. Накрая издърпайте коремния бутон обратно към гръбнака.
  8. Повторете няколко минути всеки ден, за да се прекваливите на нормално пълно дишане.

Дишане и ходене

Съзнателно посещавайте дишането си за няколко минути по време на всяка разходка. Концентрирайте се на пълни вдишвания от корема, гърдите, ключиците и гърба. Тази техника може да бъде особено полезна, когато се справяте с хълм , като давате на тялото си кислорода, от който се нуждаете, за да заредите усилията си.

След седмица на използване на дишането на техниката за няколко минути, постепенно удължавайте времето, което посещавате на дъха си по време на вашите разходки. При продължителна съзнателна практика за няколко минути, скоро ще откриете, че използвате добра дихателна техника чрез повече тренировка, без да се налага да се концентрирате.

Доброто дишане почиства белите дробове, като позволява на кръвта да поема кислород и да отделя въглероден диоксид. Кръвта ви може да доставя кислорода в мускулите ви, за да можете да ходите по-далеч и по-бързо с по-малко умора.

Всички добри неща идват при тези, които дишат добре.

Подобряване на способността ви за дишане

Сега, когато знаете как да дишате, е подходящо време да работите върху вашата ходеща поза . Лошата стойка по време на ходене не ви позволява да отворите гърдите си и да си поемете пълно дъх. Брадичката ви трябва да е успоредна на земята с очи нагоре и гледаща към хоризонта. Трябва да имате права линия, вместо да се навеждате напред или назад. Това може да помогне да мислите за низ, прикрепен към върха на главата ви, който те дърпа направо от бедрата.

Раменете ви трябва да бъдат отпуснати и гръдният кош отворен. Може да се наложи да свиете рамене, за да сте сигурни, че освобождавате напрежението в раменете си.

Ако не го направите, той може да попречи на пълното дишане. Използвайте ръката си напред и назад в противоположност на движението на краката си, като отваряте гърдите си с всяка стъпка.

Вие също се нуждаете от здрава сърцевина за поддържане на поза и за дишане. Ако сте пренебрегнали сърцевината си, добре е да добавите някои коремни упражнения към вашата рутина.

Отвъд пълния дъх

Програмата за дишане от Gurucharan Singh Khalsa, Ph.D. и Йоги Бхаджан, доктор на науките. преподава разнообразни дихателни техники, комбинирани с ходене. Те използват дихателни моменти, за да произведат различни ефекти, включително контрол на настроението, енергизиране, облекчаване на стреса, умствена острота и чувство за връзка.