Running Flat vs Running Uphill за изгаряне на калории

Обичате ли да бягате, за да отслабнете? Бягането е чудесен начин да изгорите калории. Но джогингът може да изгори по-малко калории, отколкото си мислите. Получете добра прогноза за това колко калории горяте и колко калории горяте, като се движите нагоре, преди да се отдадете на тази церемониална пост-план лечение или хранене.

Изпепелени калории

Според Американския съвет за упражнения (ACE), човек от 150 паунда изгаря малко под 700 калории на час, докато изминава 6 мили в час на равна повърхност.

Това би означавало, че се движите на 10 минути на миля.

Но е важно да запомните, че числото е обща оценка. Точният брой калории, които изгаряте по време на работа, ще зависи от няколко променливи, като например размера на тялото ви, нивото на вашата фитнес и условията на работа. Ще получите добра оценка, като използвате Калкулатора за физическа активност ACE. След това коригирайте номера си според следните променливи:

За да изгорите повече калории по време на джогинг, помислете за хвърляне на няколко интервала с висок интензитет . Джог с умерено темпо за 3-4 минути, а след това спринт за една минута. Повторете последователността 4-6 пъти за ефективна тренировка за отслабване .

Бяха изгорени калориите за Uphill-калории

Броят на калориите, които изгаряте, докато се движите нагоре, също ще зависи от редица фактори, включително скоростта, телесното тегло и най-вече нивото на наклона. Джогинг постепенно наклон ще изгори много по-малко калории, отколкото спринт на стръмен клас. Поради тази причина е трудно да се даде точен брой калории, изгорени в движение нагоре.

Но има някои начини да се оцени. Ако използвате неблагодарна, която изчислява разхода на енергия, вероятно е предоставеният брой калории да е сравнително точен. Може да забележите, че процентното различие при тичане на 0% и на стръмен наклон (10-12%) може да се използва като ръководство за процентното увеличение на калориите, което може да се случи, когато бягате навън.

Можете също да използвате друга интензивна дейност като ръководство. Добавянето на наклон към тренировката ви е подобно на добавянето на скорост. Така че можете да прецените, че изтичането на горящи изгаряния е свързано със същите калории, които се движат по-бързо. Например, избраният бегач от 150 паунда би изгорил 1095 калории за един час, за разлика от 700, той щеше да се разхожда по-спокойно.

Има няколко онлайн калкулатори, които могат да изчислят броя на калориите, изгорени в движение нагоре. Те могат да ви дадат по-добър номер, но все пак трябва да ги вземете със зърно от сол. Калкулаторите изискват да въведете точната оценка на хълма, където тренирате; брой, който повечето участнички няма да знаят.

Как да започнем да вървим нагоре

Независимо дали се движите навън или бягате на бягаща пътека, ще имате предимства от изкачване (или ходене) нагоре. Михаела Раагас е магистър треньор и мениджър "Обучение и обучение" за Technogym.

Technogym предлага широка гама тренировъчни съоръжения, включително бягащата пътека SKILLRUN, която използва технология, така че да можете да комбинирате кардио тренировка с тренировка по време на тренировки.

"Включването на хълмове и изкачване в тренировъчна програма е ефективна тактика за бегачите да подобрят техниката си и да видят резултатите с бързи темпове, защото могат да изгорят повече калории, без да увеличават възприеманите усилия, тъй като изисква както умения за сърдечно, . "

Тя казва, че бягането на бягаща пътека предлага уникални предимства като способността да съхранявате статистически данни за тренировки, да тренирате целогодишно и да бягате без пътни препятствия или лошо време.

Тя добавя, че постепенното добавяне на наклон към тренировката на неблагодарна е умен начин да се научите как да се движите нагоре, така че безопасно да преминете уменията си на открито.

Словото от

Бягането е чудесен начин да изгорите калории и мазнини. Но ако целта ви е загуба на тегло, не забравяйте, че участниците все още трябва да оптимизират своя енергиен баланс, за да отслабнете и да останете в състояние. Ще намерите много добри съвети , тренировки и тренировъчни планове в Fit. Използвайте тези ресурси, за да създадете план, който работи за вас, а след това предприемете стъпки за организиране и подобряване на вашата диета, така че да получите енергията, от която се нуждаете, без да ядете твърде много.