Багел хранене факти

Калории в багели и съвети за здрави ядници

Вие ли сте любовник на багел, който се наслаждава на супата с препечена чайка сутрин или на обилен сандвич от багел за обяд? С толкова много вкусове и стилове, от които да избирате, гевреците са удобна и универсална храна. Но храненето на багелите се е променило през годините поради начина, по който са направени. Не забравяйте да проверите любимите си калории преди да си направите хранене.

Багел калории брои и хранене

Обикновено факти за храненето на багел
Сервиращ размер 1 багел
На порция % Дневна стойност *
Калории 289
Калории от мазнини 15
Общо мазнини 1.7g 3%
Наситена мазнина 0.2g 1%
Полиненаситена мазнина 0.7 г
Мононенаситени мазнини 0.1g
Холестерол 0 mg 0%
Натрий 561 mg 23%
Калий 106.05 mg 3%
Въглехидрати 56.1g 19%
Диетични фибри 2.4г 10%
Захар 0g
Протеин 11g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 2% · Желязо 21%
* Въз основа на диета с 2000 калории

Повечето обикновени багели са с много ниско съдържание на наситени мазнини . Те обикновено не съдържат холестерол или захар и са добър източник на тиамин.

Вашият брой калории и хранене може да варира в зависимост от марката, която купувате. Например, обикновените багели (замразени) от Нюйоркския стил на заемодателя предлагат само 230 калории, но се произвеждат с висококачествен фруктозен царевичен сироп . В резултат на това ще консумирате 3 грама захар с всеки гел, който ядете.

Друг проблем, който трябва да помислите, когато купувате багел, е размерът на продукта .

Багелите са се увеличили през годините. Според Националните институти по здравеопазване , преди 20 години стандартен багел е бил само 3 инча в диаметър и е имал 140 калории. Сега типичен обикновен багел в много дели и пекарни може да измерва до 6 инча в диаметър и може да добави 350 калории към дневния си калориен брой.

И въпреки че много интелигентни яйца на багелите разделиха храната с приятел, половинките калории са вече по-високи.

Различните сортове хапчета също предлагат различно хранене. Например, калориите в канела стафиди са много по-високи поради допълнителната захар и плодове. Канеленият вихър и стафидиран багел в Panera има 320 калории, 66 грама въглехидрати и 11 грама захар.

Соковите багели често не се справят по-добре. Чадър пече месо в Брюгер осигурява 420 калории, 10 грама мазнини и 9 грама захар.

Ползи за здравето на багелите

Вашият любим багел може да бъде източник на рафинирани въглехидрати . Това означава, че зърната, използвани за производството на продуктите, са били обработени от производителя на храни, така че цялото зърно да не е вече непокътнато. Процесът на рафиниране или смилане премахва хранителните фибри, витамините и минералите. Като цяло диетолозите препоръчват да ограничите приема на рафинирани зърна.

Обикновено можете да разберете дали дадена храна е усъвършенствана, ако етикетът казва, че е обогатена. Обогатените продукти са тези, при които има добавени хранителни вещества по време на производството. Но тези храни все още често не съдържат фибри - важна хранителна съставка в балансираната диета .

Какво ще кажете за цяла пшеница?

Една цяла пшеница е еквивалентна на яденето на около четири до шест парчета хляб, което означава, че е много въглехидратна гъста и може да повиши кръвната захар. По тази причина те обикновено не се препоръчват за хора с диабет.

Избиране и съхранение на вашите ръце

Знаейки, че не всички гевреци са създадени равни, бъдете наясно с вида, който купувате, и размера му на порция. Попитайте за тяхната свежест, за да сте сигурни, че не купувате дневни багели (или по-стари).

Когато купувате няколко, съхранявайте ги в прясно състояние, като ги съхранявате в пластмасова торба при стайна температура. Може да мислите, че охлаждането ще ги накара да продължат по-дълго, но обратното обикновено е вярно.

Можете да ги замразите до четири месеца, но ги затопляте във фурната, когато сте готови да се насладите отново.

Как да направите вашия Bagel по - здравословен

Ако се опитвате да намалите съдържанието на въглехидрати или да ограничите приема на рафинирани хлебни продукти, има няколко неща, които можете да направите, за да накарате брашното си с багел да стане по-здравословно.

Словото от

Багелите са се приземили в списъка "не-не" за много диети съзнателно ядене. Но почти всяка храна може да бъде включена в хранителната диета, ако ядете я с умереност и го включите в цялостен план за здравословен начин на живот. Поддържайте багелите в менюто в къщата си, ако се насладите на тях. Балансирайте чантата с други хранителни продукти, които включват фибри, протеини и здравословни мазнини, за да запазите плана си за интелигентно хранене.