Колко далеч здравият човек може да ходи без обучение

Можете да разгледате предстоящия 10K, половин маратон или маратон и се чудите дали може просто да скочите и да го завършите без никакво обучение. Вероятно приятел или член на семейството Ви приканва да се присъедините към тях, въпреки че не ходите редовно за фитнес. Колко далеч може здрав човек да ходи без обучение?

Вероятно можете да ходите 5 до 7 мили, ако сте здрав човек без диабет, сърдечни заболявания или ортопедични проблеми.

Това е приблизително 9-11 километра или разходка от около два часа с постоянно темпо.

Тази цифра идва от опита на ходещите клубове, които хостват 10K (6,2 мили) разходки с волска спорт. Безброй нетренирани разходки идват и се наслаждават на 10 километра (6,2 мили) разходки с волска спорт. Често те са приятели и членове на семейството на проходилки, които им се наслаждават редовно и са привлечени да се присъединят. Тези хора оцеляват без никакви нежелани ефекти, с изключение на някои, които развиват мехури .

Обучение за ходене за една до две часа

Разходките за шест мили в два часа са по-далеч от препоръчваните за начинаещи, които започват да се разхождат за упражнения. По-добре е да започнете с по-кратка разходка и да изградите постепенно времето си.

График на ходенето на начинаещи

Разумно е да започнете с 15-минутна или 30-минутна разходка всеки ден и да се изграждате оттам. Графикът за начинаещи за начинаещи ще добави пет до 10 минути към пешеходната сесия на седмица. Ако нямате никакво напрежение, когато ходите 30 минути, можете да увеличите най-дългия си ход от седмицата до един час. Оттам можете да продължите да изграждате времето си за разходка, като добавите още 15-30 минути към най-дългите пешеходни сесии всяка седмица.

Колко далеч е твърде далеч, за да ходиш без обучение?

Повечето хора, чиито крака не са подготвени, ако бъдат закалени при предишни разходки, ще имат блистери на 10 или 12 мили. Ако ще ходите на повече от 6 мили, трябва постоянно да увеличавате най-дългия пробег с 1 милион на седмица или 2 мили на всеки две седмици. Общото правило за упражнения е да увеличите разстоянието или усилието си с 10% на седмица. Това ще намали риска от нараняване.

Необузданият човек не трябва да влиза в половин маратон или маратон, освен ако не започне да тренира сериозно три месеца предварително за полумаратон и девет месеца напред за маратон.

Обучението за маратон или полумаратон включва първо развитие на фитнес база чрез редовно ходене и упражняване.

След това добавяте тренировка на дълги разстояния веднъж седмично и увеличавате разстоянието до 1 милион на седмица или 2 мили на всеки две седмици. Ще трябва да обърнете внимание на енергийните закуски и хидратацията на дългите си тренировки.

Предупреждения за хора с диабет

Хората с диабет трябва да внимават и да обсъждат плановете си за упражнения с техния доставчик на здравни услуги. Това важи както за загрижеността за нивото на кръвната захар, така и за грижата за краката. Блистерите трябва да се избягват чрез употребата на смазочни материали, подложки и чорапи за изпотяване на пот. Добрата новина е, че ходенето се препоръчва за упражнения с диабет и е част от здравословен начин на живот.

Словото от

Хората са били построени за ходене, а ако сте здрави и умерено активни, не е нужно да се страхувате да ходите за един час или два пъти веднъж. Но ако сте поканени да се присъедините към дадено събитие, добре е да знаете до каква степен ви се иска да ходите и колко дълго ще се случи по обичайния начин . След това можете предварително да се подготвите и да направите известно обучение.