Как мога да контролирам непрекъснатото си закуска?

Въпрос: Нямам проблем с теглото си, но се опитвам да ям по-здравословна диета. Аз ям добра закуска; обикновено салата за обяд и това, което според мен е добра вечеря през нощта. Проблемът е следобедното и вечерното закуска. Чувствам се, сякаш съм гладна през цялото време и е толкова лесно да се засмея нещо и не винаги нещо, което е добре за мен.

Отговор: Ако искате да избягате между закуски, първата стъпка може да бъде да разберете защо сте толкова леки закуски. Ако сте гладни, може да се наложи да ядете повече на обяд и вечеря, за да можете да стигнете до следващото хранене без допълнителните глътки. Ако сте мъркане, няма нужда да редувате околната среда, така че не можете автоматично да вземете нещо и да го вмъкнете в устата си, когато се отегчите.

Съвети за не Snacking

Можете да намалите обратно закуската си с малко подготовка. Не съхранявайте бонбони на бюрото си и избягвайте автомати. Вземете чаша вода вместо чанта с чипове, когато гледате телевизия, играете в интернет или четете книга през нощта. Всъщност, ако държите бутилка с вода за кратка глътка, може би е добър начин да ограничите навика да ядете нещо.

Ако сте скучни, защото сте скучно или стресирани, опитайте се да се разхождате, да се упражнявате или дори да се обаждате или да изпращате текстови съобщения на приятел.

Приятелите и семейството могат да бъдат най-добрата система за поддръжка - помолете ги да попречат на закуска.

Съвети за здравословна закуска

Може би не е нужно да се отказвате от нощните си бръчки. Снекването не е непременно лошо, стига да останете в рамките на ежедневната си калорийна помощ. Някои хора смятат, че е по-лесно да следват балансирана диета, когато ядат здравословна закуска в средата на хранене, защото не ядат преяждане при следващото хранене.

Използвайте закуската си, за да увеличите хранителния си прием. Изберете пресни плодове, крекери с пълнозърнест хляб, кисело мляко с ниско съдържание на мазнини, ядки и пресни зеленчуци. По този начин ще получите допълнителни витамини, минерали и фибри. Малко сирене, твърдо сварено яйце или постно месо също е хубаво, но гледайте как служите размерите си, защото тези храни са енергийно плътни. Избягвайте бонбони, бисквити, торти и сладкиши, сладолед и мазни чипове или пакетирани закуски.

Източници:

Gropper SS, Smith JL, Groff JL. "Разширено хранене и човешки метаболизъм". Шесто издание. Belmont, СА. Wadsworth Publishing Company, 2013.

Smolin LA, Grosvenor, МБ. "Хранене: наука и приложения". Трето издание. Wiley Publishing Company, 2013.

Министерството на земеделието на САЩ и Министерството на здравеопазването и човешките услуги на Съединените щати. "Диетични насоки за американците, 2015-2020". http://health.gov/dietaryguidelines/2015/guidelines.